maanantai 13. kesäkuuta 2016

Lumiance - moderni ja kodikasMessukohde no 33, Lumiance talo on moderni puutalo kivalla paikalla, metsäalueen siimeksessä. Mustat julkisivut ovat uusi ilmiö suomalaisessa rakentamisessa, mutta minä otan sen ainakin ilolla vastaan. Tummat rakennukset sulautuvat mänty-kalliomaisemaan kauniisti.

Tyylillisesti Lumiancen sisustuksessa on joitain samoja piirteitä kuin Kannustalo Pohjanmaassa sekä Lakka Lakeudessa, joista kirjoittelin aiemmin. Moderni tyyli, designia, korkeaa tilaa, tummia pintoja, laadukkaita valaisimia ja valaisinratkaisuja. Talossa kierrellessäni kiinnitin huomiota erityisesti kauniisiin valaisimiin, ja jälkeenpäin luin, että tämän kohteen yleisvalaistuksen on toteuttanut Lumiance-valaisimet, mistä ymmärtääkseni talo on myös saanut nimensä. Ilmeisesti paikalla oli aiemmin ollut kyseisen firman edustaja, mutta meidän porukka taisi olla viimeisten joukossa, ja taloa oli meille ystävällisesti esittelemässä tuleva talon emäntä. Äitiysloma lienee mennyt rattoisasti rakennusmateriaaleja valitessa ja raksalla hääriessä.;) Tuolla edellisen linkin takana on muuten upeita kuvia, jotka on otettu kodista aurinkoisena päivänä. Eikä kuvaajan pää ole ollut pyörällä kaikesta jo-nähdystä...

Alakerran yhtenäinen olohuone-ruokailutila-keittiö on tuttu juttu muistakin messukohteista. Tässä kohteessa erityistä oli minusta keittiön  huomaamattomuus. Piti oikein noista kuvista tutkia, että olikos se vesipiste saarekkeessa vai kätkettynä takaseinän ovien taakse...Hyvä idea (ja mulle uusi), että taitto-ovilla voi peittää halutessaan työtasoja ja hyllyjä! Samat klassikkotuolit kuin Kannustalo Pohjanmaassa, mutta mustarunkoisena. Ottaisin! Ruokapöydän päällä oleva Loimu-valaisin taitaa olla sama mustana, kuin Lakka Lakeuden ruokapöydän päällä on valkoisena..? Musta on minusta dramaattisempi. Tykkään! Puunvärillä, harmaalla ja vihreillä yksityiskohdilla on tuotu lämpöä mustavalkoisuuteen. Useat talosta löytyvät puuesineet ovat Studio Arto Halmetojan yrityksestä, joka toimii Orivedellä. Esimerkiksi keittiön kolmijalkaiset jakkarat ja pojan huoneen vastaava pienempänä, sekä pöytä ovat upeaa kotimaista käsityötä! Talossa on myös Tapio Anttilan suunnittelemia suomalaisia puuvalaisimia, eli kotimaiseen käsityöhön ja designiin on satsattu.

Lumiancen lattia on mikrobetonia. Lattipinta, jolla en olekaan ennen tassutellut. Yllätyin sen pehmeästä tunnusta jalan alla. Vähänkös olisi ihana materiaali vaikkapa keittiöön! Ei saumoja...

Alakerran olohuone on tässä kodissa seurustelua varten, yläkerran aula puolestaan on television katselupaikka. Tykkään myös tästä aulan valaisimesta. Yläkerrasta aukeaa upeat näkymät alakertaan ja isoista ikkunoista ulos.

Tämän kodin lastenhuoneet ovat nyt näkemistäni lastenhuoneista sisustuksen puolesta eniten mieleeni. Voi, kun meidän pojat vielä tykkäis leikkiä inkkariteltalla, niin sellaisen saisivat varmasti!;D Pojan huoneen Lexintonin tekstiilit ja tyttären huoneen nude-harmaa värimaailma ovat niin kauniit! Ehkä nuo lastenhuoneet tuntuivat himpun pieniltä talon muihin neliöihin nähden, ja olisin muutaman neliön niihin lisännyt oleskelutilojen kustannuksella.


 

Vanhempien makuuhuone on reilunkokoinen ja erityisen hyvää siinä on alkovimainen työhuone, sekä suuri, oma, parveke. Työhuoneessa on sisäikkuna, josta tulee luonnonvaloa olohuoneen ikkunoiden kautta muuten ikkunattomaan tilaan. Hyvä idea!

Lumiancen takaterassi on helmi! Poreamme, keinumaiset istuimet ja edelleen kauniit Lexintonin tekstiilit ovat ihan luksusta...Kelpaa siinä istuskella mäntyjen humistessa ja katsella syksyistä tähtitaivasta.<3


 

Kaiken kaikkiaan pidin tästä kodista todella paljon. Modernikin voi olla lämminhenkinen ja kodikas! Käykää vaikka itse katsomassa, jos ette usko.:)

Taina

8 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan mustakin näyttää hyvältä pitkän valkoisen "kauden" jälkeen! Kohta pääsee messuille ihailemaan koteja livenä. Kiitos näistä inspiskuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itsekin, että kokovalkoinen ei tuntunut ollenkaan kodikkaalta.:) Tummia sävyjä ja ripaus vihreää, toki sitä valkoistakin saa olla rinnalla, mutta siinä ainakin oma suosikkiväripalettini juuri nyt.<3

   Poista
 2. Talo ihan minun mieleeni. Tykkään kovasti. Yksinkertaista, suoraviivaista ja värit sopivan vähissä. Voisinpa vielä haluta ulkoseinät piirun verran mustemmiksi. Nyt ne mielestäni olivat harmaat. Ei silti etten tykkäisi harmaastakin, onhan mökkimmekin saman värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Modernista ilmeestä huolimatta tässä kodissa on minusta myös paljon lämpöä, seikka joka saattaa kadota, kun karsitaan. Myös minä tykkään!:)
   Saaristoon ja veden äärelle tällaiset tummat julkisivut sopivat minusta äärettömän hyvin!<3

   Poista
 3. Tämä on kyllä kaunis ja selkeä. Tuo terassi on ihan unelma. :) Jos saisi nyt rakentaa talon siellä olisi juuri näitä sävyjä. Mustaa, harmaata ja puunväriä tuomassa lämpöä ja ripaus valkoista raikastamaan. Ihanaa sisustaa omaa uutta kotia haaveissa. Ja halpaakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama värimaailma viehättää nyt eniten itseänikin. Ehkä voisin jonkun seinän vetää petroolinväriseksi tai vihreäksi myös!;) Olen nyt pari vuotta haaveillut pihasaunasta, se sopisi loistavasti tuonne yläpihalle, paljunkin voisi laittaa...Aina pitää olla haaveita!<3

   Poista
 4. Terve!

  Luin juuri blogista Lumiance-talosta. Joitakin asioita halua tarkentaa. Lumiance on Felo-Sylvanian yksi tuotemerkki jolla talon yleisvalaistus on tehty.

  Sisustusvalaisimet ovat poimittu eri valmistajilta. Ruokapöydän päällä ja olohuoneessa olevat Loimu-valaisimet ovat Hanna Karikosken käsialaa ja niitä on saatavissa mustana ja koivunvärisinä. Olemme halunneet tuoda julkisuuteen nuoren suomalaisen muotoilijan laittamalla esiin hänen töitään. Talossa on myös esillä Tapio Anttilan puisia suomalaisia valaisimia.
  Kiitos kehuista ja mielenkiinnosta valikoimissamme olevien valaisimien suhteen.
  Hannu Vuorenmaa
  Suomen Lamppupalvelu Oy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain lisätiedoista! Kun tätä juttua kirjoitin kesäkuussa, oli mulla apuna vain lyhyt kuvaus, jonka saimme Ennakkopäivänä toukokuussa, ja toki kävin etsimässä messusivuilta vastauksia omiin kysymyksiini...:) Katsotaan, jos vaikka ennätäisin lisäämään nuo tiedot postaukseen vielä ennen messujen päättymistä. Toki näitä messujuttuja luetaan luultavasti vielä messujen päätyttyäkin!

   Poista