perjantai 3. kesäkuuta 2016

Syreenintuoksuista Kukkailottelua



Tänä viikonloppuna meillä ilotellaan syreeninkukilla, sillä niidenkin kukinta on kovin lyhyt, joten juuri nyt pitää ottaa kaikki ilo irti! Miten ihana onkaan tuoda tuoreita oksia maljakkoon, ja aamulla haistaa vieno syreenintuoksu olohuoneesta. Liian voimakasta syreenien tai muidenkaan kukkien tuoksua en kestä, mutta näistä valkoiset eivät tuoksu ollenkaan, ja lilatkin minusta sopivasti.

Oman pihan syreeni (toissa syksynä istutettu) ei kuki ilmeisesti vielä tänäkään kesänä, mutta onneksi tässä meidän lähellä on autiotalo ja teiden alle jääneiden talojen pihoja, joiden puut ja pensaat jatkavat edelleen elämäänsä, vaikka taloista ei enää jälkiä juuri olekaan....







Yksi suurimpia iloja tässä kohtaa vuotta on iltaisin lähteä fillaroimaan, ja palata kotiin kaikkien mahdollisten kukkien kanssa. Nyt on niin paljon valinnanvaraa, ja kaikki tasot sisällä ja Kesähuoneessa täytän tuoreilla kukkasilla. Oli muuten aika kiva, kun yhdistin lupiinit ja syreenit...Vein lupiinit kuitenkin Kesähuoneeseen, ne kestävät paremmin kuumuutta.







Viime viikon Kukkailottelun osallistujilla oli jälleen niin upeita postauksia ja kuvia! Käykää ihailemassa, jos jäi väliin! Tässä kiireessä kun olen näitä koosteita tehnyt, niin toivon, että lomalla mulla on enemmän aikaa paneutua näihin osallistujien kuviin. Pari Kukkailotteluideaa odottaa myös parempaa aikaa. Juuri nyt on kukkivien puiden ja pensaiden, sekä kielojen ym. alkukesän kukkijoiden juhlaa. Tässä siis viime viikon Kukkailottelun satoa:


Into& Vimma, Meidän elämää, Tuikku, Satulinna, Ruusumäki ja Pieni Lintu

Arjen Timantteja, Kaikki Paketissa

Oranssia, Antaa kaikkien kukkien kukkia

Hetken välähdyksiä, Mona´s Picturesque, Meja elämä, PauMau, Suvipiha, Vintagentti, Lumikallio, My Almond Valley, Mansikkatilan mailla

Linkki on siis jälleen auki, joten tervetuloa mukaan Kukkailotteluun! Kaikki kukka-aiheiset jutut ja kuvat käyvät. Linkkaathan postauksesta tänne Mansikkatilan maille, ja Kukkailottelua -logoa saa käyttää. Käydään sitten ahkerasti jättämässä komentteja toisten postauksiin, kuten olette tehneetkin! Kannattaa muuten käydä myös Instan puolella etsimässä #kukkailottelua #mansikkatilanmailla tägätyt kuvat. Jos osallistut Instan puolella, niin noilla tunnuksilla pääsee Kukkailotteluun mukaan.:)





Koska on koulujen päättäjäisviikonloppu, on luvassa varmasti todellista Kukkailottelua! Oikein ihanaa viikonloppua!<3

Taina


p.s: Nelson Garden kastelukannun arvontaan ehdit osallistua vielä tämän perjantain.

 

36 kommenttia:

  1. OI miten kauniita kuvia, ihan kaikilla Kukkailotteluun osallistuneilla! Syreenit ovat kyllä nyt juuri parhaimmillaan ja se tuoksu.... Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin on!:) Kukat ja valokuvaus on yllättävän monen intohimo.:)
      Mukavaa viikonloppua! Nyt alkoi loma.:)

      Poista
  2. Meillä sireenit eivät vielä kuki, mutta nuppuja kuitenkin on. Ovat varmaan käsrineet kuivuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan se kiinni myös lajista ja kasvupaikasta. Nuo tummimmat lilat ovat meillä aukeamassa (yleensä kukkivat juhannuksen tienoilla) ja vaaleat ovat kukinnan lopulla, valkoiset sillä välillä.:)Luonto olisi kyllä kaivannut hieman vettä...

      Poista
  3. Syreeni on kyllä kaunis ja tuoksuu ihanalle!

    VastaaPoista
  4. Syreenit on ihania. Meillä pihalla kaksi puuta mutta toinen näyttää siltä, ettei sitä enää ensi vuonna ole. :(
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tekikö talvi tuhojaan? Meidän pihasta katosi talven aikana särkyneet sydämet ja sormustinkukka ja osa keijunkukista.:( Harmittaa...
      Kivaa viikonloppua Marina!:)

      Poista
  5. Syreenin saisivat jalostaa koko kesän kukkivaksi! :) Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi!! Kelle tuota voisi ehdottaa.:)
      Oikein mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Täällä ei ole vielä näkynyt syreenin kukkia, mutta ehkäpä kohta:)
    Ihanaa viikonloppua♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, koskas syreeni kukkii yleensä Kainuussa? Meillä oli Kajaanissa kodin pihassa paljon syreeneitä, muistan sen tuoksun sieltä, mutta kukinta-ajankohta ei kyllä ole piirtynyt yhtä tarkasti muistiin.:D
      Ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  7. Just eilen mietin, että hitsit kun syreenien kukinta tosiaan on niin lyhytaikaista. Niitä katselis mieluusti pidempäänkin. Ja samalla tuli mietittyä sitäkin, että mikähän meillä enää juhannuksena mahtaa kukkia vai kukkiiko mikään, kun nyt on ojanpientareilla lupiineista lähtien koko värikirjo näytillä. Samalla ihanaa, mutta toisaalta haluais pysäyttää ajan hetkeksi.

    Aivan ihania kuvia tällä(kin) viikolla<3 Mahtaisko mun uusin postaus kelvata kukkailotteluun? Linkata en osaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Annukka! Ilman muuta sopisi tuo tuorein postaus tänne Kukkailotteluun!<3 En ennättänyt sinne kommentoida, mutta onpa sulla mahtava pelimies-kaveri! Mikä kukkarunsaus ja niin hyvällä maulla valittuja.:)
      Linkkaaminen on todella helppoa! Avaa blogipostaus, jonka haluat linkata. Kopio osoiterivi. Sitten tulet tänne mun Kukkailotteluun ja klikkaat tuota "add your link". Sinne liitetään muistaakseni ekalle riville se sun postauksen osoite, seuraaville riveille tulee blogin nimi ja postauksen otsikko. Lopuksi vielä valitse postauksen kuvista kansikuvan ja hyväksyt linkin julkaisun. Käy kokeilemassa!:)

      Ai juu, mun Insta-kuvissa on ainakin aika pysähtynyt tai sitten siinä on menossa sellainen "päiväni murmelina" juttu. Välillä näkyy tiistain kuvia, välillä vielä vanhempia...Mitään en osaa asialle tehdä, vaaditaan suurempaa älykkyyttä!;)

      Poista
  8. Täälläpäin ei tuoksutella syreeneillä eikä kieloilla...suomi on pitkä maa. Kauniita sinun syreenisi! Kukkaisaa viikonloppua ja loman alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaanko? Lapissa ei varmaan kyllä kaikki nää meidän ihanuudet kasva...Ylempänä hieman myöhemmin tietenkin. Tuo vaalea lila yleensä alkaa kukkia tässä kesäkuun alussa. Nyt se on jo lopuillaan, surku!
      Mukavaa viikonloppua Sini! Ja kiitos!<3

      Poista
  9. Syreenit ovat ihania. Meillä olivat parhaimmillaan viime viikolla ja nyt käytännössä ohi, surku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin alkukesän kukkijoihin kuuluu jotenkin haikeus siitä, kun tietää, että kukinnan aika on niin lyhyt. Katkeran suloista.<3

      Poista
  10. Upean näköisiä nuo syreenisi ja niin ihana kesähuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!<3 Tule sinäkin mukaan kukkailotteluun!:)

      Poista
  11. Syreenit on kyllä ihania <3 Ja se tuoksu... Mulla tuo pihasyreeni alkaa olla pikkuhiljaa kukkineen näköinen (mutta onneksi ei ihan vielä), mutta valkoinen Isabellansyreeni on vasta nupulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ONNEKSI eri lajit kukkii edes hieman eri aikaan! Tuo tummempi lila on tosiaan vielä enemmän nupulla kuin auki, joten sitä varmaan tällä viikolla saa vielä ihailla. Luulen, että autiotalon pihassa kasvaa lumipalloheisi, sitä kyttään, että tulisko kukkia seuraavaksi!:)

      Poista
  12. Aivan ihanan sävyiset syreeninoksat! Mullakin olisi ollut syreenikuvat tänne, kun kuvailin juuri ritariperhosta syreeninkukilla =) Hyvää alkavaa kesää ja viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tulla tänään kurkkimaan kaikki linkit läpi! On varmasti sulla taas upeita kuvia.:)
      Kesä alkoi...miten sen sanoisi...tyypillisen koleana. No, jos se nyt oli tässä, niin olihan meillä ainakin aivan mielettömän lämmin ja kaunis toukokuu.:D

      Poista
  13. Rakastan syreenejä!!
    Ja kauniin sävyisiä oletkin autiopihoilta löytänyt.
    Kiitos taas kukkailottelusta, sillä tänäänkin jatketaan!
    Mainiota viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Sulla olikin jälleen niin kauniit ilottelut!<3
      Ehkäpä käyn vielä näiden syreeninkukkien aikaan hakemassa iiison kimpun, josta saa olla pienen hetken niin onnellinen.:)
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  14. Ihana syreeni. Kotipuolessa sitä aina ihastelen, kun lähimailla ei ole. Niin kaunis kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!<3 Ehdottomasti kukkien aatelia nuo syreenit!:) Syreeni-pionikimppu olisi varmaan kaunein kimppu ikinä.;)

      Poista
  15. Syreeni on niin ihana jokaisessa värissä ja niistä lähtevä tuoksu, harmistus kun olen niin allerginen ettei niitä voi sisälläe tuoda mutta jospa vaikka terassille ;)Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ja kurjaa olla allerginen yhtään millekään, saati sitten kauniille kukille! Mäkin siirrän tuoksuliljat yleensä ulos, sillä niissä on ihan liian voimakas haju mun nenään. Joskus on hyasintit ja kielotkin tuntuneet liian voimakkailta, mutta olen tainnut siedättyä..tai hajuaistini on vaan huonontunut. Olen nimittäin ollut aikamoinen supernenä!:P

      Poista
  16. Siis apua...kirjoitin jo aiemin yhden kommentin, mutta tais lentää bittiavaruuteen :/

    Syreenit on valtavan ihania, ja huomasin jo kauhukseni, että pihapuskassa alkaa jo osa rusehtua, eli kukinta loppuu...melkein hyperventiloin ;)
    No juhannusruusun kukka ihan just aukeaa, joten pientä helpotista tulossa :)
    Ihanaa lomaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blääh! Tiedän tuon turhautumisen, kun kirjoitat kommentin, ja se häipyykin taivaan tuuliin.:(
      Joo, onneksi tosiaan on vielä jotain odotettavaa! Mäkin odottelen ensimmäistä kertaa juhannusruusun kukintaa omassa pihassa, ja pionit ovat nupullaan. Nyt on niin kylmää! Toivotaan, että kasvit kestää tän lämpötilan muutoksen...
      Ihanaa lomaa sinulle Satu!<3

      Poista
  17. Ehdinpäs vaan osallistua, tästä on tullut tärkeä haaste itselleni ja yritänkin aina osallistua kun pystyn. Kukat on ihania ja omaa tietämystä niistä on tätä kautta kiva kasvattaa. Ihanat kuvat ja syreenit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Ihanaa, kun olet mukana!<3 Kohta lähden katsastamaan teidän ihanat kukkakuvat...:)

      Poista