perjantai 8. kesäkuuta 2018

Pientareelta maljakkoon - Kukkailottelua
Tämän viikon Kukkailottelukukkaset tarjoaa luontoäiti! Kiitos siitä, sillä kukkaronnyörejä auotaan tiuhaan näin kaksien isojen juhlien kesänä.:/ Toivon pihallakin kukkivan pian sellaisten lajien, joita voin leikata melko surutta maljakkoon, kuten pionien, tähtiputken ja malvan. Viilennyt sää on selvästi hidastanut kukintaa. Ehkä se on ihan hyvä, että meillä riittää kukkia sinne elokuullekin!Luin tällä viikolla artikkelin, jossa kerrottiin lupiinien keräämisen olevan ympäristöteko, kunhan hävittää lupiinit sekajätteen seassa. Juhlien koristuksena Kesähuoneessa ja terassilla olleet lupiinit (jäivät molemmat paikat kuvaamatta kokonaan juhlakiireessä) kyllä heitin ihan ohjeen mukaan roskikseen, mutta tunnustan, että olen yrittänyt saada valkoiset tai vaaleanpunaiset lupiinit kasvamaan aiemmin tuolla Kesähuoneen takana, paikassa, joka kasvaa nyt pelkästään vuohenputkea. Tiedän kyllä, että lupiini on vieraslaji, joka uhkaa hävittää alkuperäisen piennarkasvillisuuden. Toistaiseksi yritykseni eivät ole johtaneet mihinkään, vuohenputki voi erittäin hyvin, eikä lupiineita ole näkynyt. 

Lupiinin lisäksi keräsin kimppuuni lähes kaikkea, mitä pintareelta löysin. Pari syreeninoksaa ovat peräisin ikivanhoista pensaista, jotka kasvavat paikassa, jossa joskus on varmaan ollut talo. Ilmeisesti jonkinlaista pajua (?) poimin muutaman oksan pientareelta, jonne ne ovat levinneet läheisen autiotalon pihasta. Oksassa on hopeanharmaa lehti ja kukinnot ovat pieniä ja keltaisia. Mielestäni tämä ei ole hopeapajua...Osaisikohan joku kertoa, mistä kasvista on kyse? 
Kimpussa on myös pientareelta poimittua kukkaa, joka voisi mielestäni olla leimu. Kyseistä kukkaa kasvaa työmatkani varrella ojassa ja samaa on muuten ilmaantunut kukkapenkkiinkin, muistaakseni viime vuonna kukki ensimmäistä kertaa Kesähuoneen rinnepenkissä. Näiden edellämainittujen lisäksi kimppuun valikoin mäkitervakkoa, niittyleinikkiä ja metsänätkelmää.Kimpun asettelussa käytin muuten Katinkanssa -blogin Katilta saamaani vinkkiä! Hän kertoi, että Kreeta Järvenpää, jonka kukkataitelua olisin halunnut taannoin päästä seuraamaan, oli rakentanut Mustialan puutarhajuhlapäivillä kukkakimpun siten, että muotoili ensin kukkalangasta/rautalangasta palleron, jonka asetteli maljakon pohjalle. Niin tein minäkin, tosin en edes yrittänyt tehdä langasta palloa, ennemmin sykkyrän, joka mukaili maljakon muotoa. Sykkyrän väleihin asettelin kukkalajin kerrallaan, jotta kimpusta tulisi tasapainoinen. Olipa muuten helppo saada oksat pysymään ilmavasti kukkalangan mutkiin paikoillaan! Vihreä lanka ei myöskään hyppää pahasti silmille vihreästä Aalto-vaasista. Jotenkin tyylillisesti kimppuni tuo mieleen Sadun runsaat kimput.<3 Jotain hyvää muuten tässä viileässä tai suorastaan kylmässä säässä, nimittäin kukat ovat pysyneet Kesähuoneessa aivan moitteettomassa kunnossa monta päivää. Kukat keräsin tiistai-iltana, ja kuvat on muuten otettu tuolloin tuoreeltaan, kymmenen aikaan illalla. Kiitos kaikille viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki tuttuun tapaan tästä hetkestä sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3Aurinkoista ja lämpenevää viikonloppua!
Taina18 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä kesässä mahtavaa, että löytää kukat maljakkoon ulkoa :) kiva kimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina!:) Luonnon ja puutarhan kukilla mennään varmaan nyt jonkin aikaa.:)

   Poista
 2. Tuo hopealehtinen on hopea- eli kilsepensas. Se on kova leviämään ja sitä näkee usein tyhjilläkin tonteilla. Leimun näköinen kasvi on luultavasti illakko. Se on aika korkea kasvi ja sitä löytyy valkoisena ja liilanpunertavana. Meilläpäin ei näy metsänätkelmää - kaunis. Niin kuin kimppukin! Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Riitta!<3 Sain monta uutta nimeä opeteltavaksi!:) Ihanaa, kun opastit!<3

   Poista
 3. Rautalankatekniikalla onnistuu varmasti!
  Ihanat niittykukat! ❤️

  viikonlopun tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Aina oppii uutta.:)
   Täällä kukkia katsellessani tiedän, että osaisit kertoa niiden nimiä, joten olet kovasti mielessä!<3

   Poista
 4. Kesä on kyllä tälläisen kukkahullun parasta aikaa ;)
  Tänä kesänä olen ollut jotenkin laiska keräämään kukkia maljakkoon, mutta onhan tätä kesää vielä jäljellä, toivottavasti.
  Kivan postauksen olit tehnyt upeista yo-juhlista ja kauniisti olit laittanut kotinne juhlakuosiin. Pitääkin laittaa muistiin pari ideaa, jos tässä joskus juhlia järjestää ;)

  Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!<3
   Sma laiskuus on vaivannut minuakin, tai olisiko osittain kiire, mutta ehdin jo pelätä, etten ehdi mitään luonnosta poimia ja tallentaa ennen kuin kukinnat on ohi!
   Kiitos Ellen! Toivon, että noista postauksista on hyötyä itselle tulevia juhlia järjestäessä, ja tietenkin samalla mahdollisimman monelle muulle juhlia suunnittelevalle.:)

   Mukavaa viikkoa, joka hupsis, on jo puolessa!;D

   Poista
 5. Jahka tästä taudista tokenen, niin käyn kyllä tuolta pellon reunalta keräämässä kimpun kukkia meille kotia kaunistamaan.
  Kukkaista viikonloppua sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tämä on lupaus!:)
   Mukavaa viikkoa, joka kohti loppua jo kiirehtii!<3

   Poista
 6. Very beautiful composition.
  Have a good weekend and thanks for hosting!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank Ypu for joining Kukkailottelua!<3 Have a nice week!<3

   Poista
 7. Lupiini tykkää hiekkapitoisesta maasta, eli vähän pintaa rikki ja hiekkaa mullan sekaan, niin luulisi leviävän sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!:) Tuo meidän takamaa ei taida varsinaisesti multaa ollakaan, mutta ehkä silti liian multavaa lupiineille.

   Poista
 8. Kauniita äiti-maan antimia <3
  Mä olen käyttänyt maljakossa sellofaania tukena. Sitä pohjalle, viiltoja siihen ja sitten vesi ja kukat :) Ihanaa lauantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina!<3 No, tuo sellofaani kuulostaa myös hyvälle idealle.
   Mukavaa viikkoa, ihan just se on taas perjantai!:)

   Poista
 9. Kesän luonnonkukkaset ovat ihan parasta, mitä voi kimpuiksi taiteilla. Mukana vahvaa ja herkkää ja värit sointuvat kauniisti toisiinsa. Olin Katin kanssa katselemassa Mustilassa tuota Kreetan kimpun tekoa ja nappasin itsellenikin nuo asetteluvinkit! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkimpuissa on kuin luonto minikoossa. Mielestäni ei voi mennä pahasti pieleen.:)
   Äh, olisin niin halunnut olla Mustilassa teidän kanssa! Toivottavasti tulee uusia tilausuuksia!

   Poista