torstai 7. kesäkuuta 2018

Meillä kukkii tuomi! - MenovinkkiTovin ehdin jo odotella siskoni tapaamista erityisen innokkaana, sillä oli ollut puhetta uudesta taulusta meidän olohuoneeseen. Uusi seinän väri loi mielestäni tarpeen iloisemmalle ja kepeämmälle kuva-aiheelle. 

Jokin meidän, siskoni ja minun, puheissamme meni ristiin, eikä olohuoneeseen liihotellutkaan joutsenpariskunta, kuten olin ajatellut. Joutsentaulu oli nimittäin siskoni ylioppilaslahja kummipojalleen, ja ripustin sen eilen esikoisen huoneen seinälle. Se sopii sinne oikein hienosti, mitä nyt verhot täytyy vaihtaa, mutta se on toinen juttu!;) Onneksi olin pyytänyt paria muutakin taulua sovitettavaksi, etten itse jäänyt kokonaan ilman!;) Tämä Tuomi tuntui heti ensi sovitukselta siltä, että se on meidän taulu. Olohuoneen lisäksi se sopisi meillä ainakin makuuhuoneeseen. 
Tuomen kukinnalla, ja siksi tällä taululla, on erityinen merkitys minulle. Muistan elävästi, kuinka ajoin kohti kaupunkia, ensimmäiseen kevätjuhlaani opettajana. Tuomi kukki niin upeasti, että pysäytin auton ja taitoin oksia luokkaani maljakkoon laitettavaksi. Ihan tuosta ensimmäisestä vuodesta lähtien työpöydälläni on ollut milloin mitäkin, pihlajanoksia, mustikanvarpuja, omenapuunoksia, valkovuokkoja...ja tuomen kukinta, se tarkoittaa minulle kesää. Sitä, että kesä on täällä nyt. Siskoni on onnistunut vangitsemaan tauluun sen kepeyden, joka kuuluu tuohon luonnon kukkaanpuhkeamisen aikaan.<3


Menovinkkinä mainostan tässä samalla tulevana lauantaina Parolan aseman Rompetoria, jonne siskoni on menossa myymään taulujaan. Tapahtumalla on omat Facebook-sivut. Kiusasin itseäni selailemalla, mitä kaikkea ihanaa siellä siskoni taulujen lisäksi olisi tarjolla...Jos kuopus ei olisi varhain maanantaiaamuna lähdössä rippileirille Lappiin, lähtisin itse varmasti viikonloppuna käymään Parolassa. Viime aikoina on joutunut jättämään monta kivaa tapahtumaa väliin, kun aika ei vain riitä kaikkeen, mutta menkää ihmeessä te, joille se on mahdollista! Rompetori on auki klo 10-15, osoitteessa Asematie 11, Parola. Siskoni kotisivut löytyvät täältä. Lisäksi hänen töitään voi ihastella Instagramissa
Kuten kuvista näkyy, riittää kukkia taulujen lisäksi maljakkoon. Aika kiva kimppu tuli mielestäni pientareen valkoisista kukista yhdistettynä kukkapenkin jättipoimulehteen. Sivutasolla kukkivat viime viikon juhlakukista tähtiputket, sekä myrskyn katkaisema pioni ja pelakuu. Huomenna sitten jälleen luvassa Kukkailottelua ihan oikeilla kukkasilla!


Taina

14 kommenttia:

 1. Onpa kaunis taulu. Siihen on saatu tuomen kukinnan keveys ja kauneus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli!<3 Olen ylpeä siskostani, ja aina ihmettelen, miten joku voi osata!:)

   Poista
 2. Upea taulu ja ihanat kukat! Tuossa taulussa tosiaan näkyy hyvin keväinen kepeys ja ihana valoisuus.
  Muiskuja viikonloppuun! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3 Kuvista jotenkin näkyy, että ne on otettu harmaana päivänä, sillä taulu suorastaan hehkuu nyt auringonpaisteessa!
   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista
 3. Tosi kaunis taulu, ja sopii tuohon tilaan ihanasti :-)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Odotan, että tulet niitä joskus meille paikan päälle katselemaan.:)

   Poista
 5. Aivan upea taulu, kauniita ja heleät värit <3

  VastaaPoista
 6. No onpa todellakin ihanan kepeä taulu. Ja taitava(t) sisko(kset) <3 .

  Olen miettinyt samaa aiemminkin ja nyt kysyn, että voisikohan sun siskolle tehdä tilauksen? Kunhan keksin, millainen taulu meille sopisi ja mihin. Olisikin ainut laatuaan, koska yhtään taulua ei ole ennestään (johtuen siitä, että kotona meillä oli/on niitä liikaakin)

  Ihanaa viikendiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen!<3 Sisko on kyllä meistä aika tavalla taitavampi, mä olen vaan semmoinen näpertelijä.:)
   Juu, sisko tekee myös tilauksesta tauluja! Tosin taitaa joka kerta varoittaa, että ihan just kahta samanlaista ei ole koskaan tainnut tulla, ja sehän on minusta pelkästään hyvä! Hän on just jäämässä vuodeksi vapaalle, ja taiteilijan elämää on luvassa.:D Taulutilaukset ovat varmasti tervetulleita.

   Kiitos Annukka, pahoittelut, että vastaaminen kesti jälleen näin kauan!<3 Täällä reissussa sataa nyt, joten oli hyvä hetki istua läppärille.

   Poista