lauantai 28. huhtikuuta 2018

Aika vaihtaa väriä - Tehosteseinä in vai out, ei sen väliä!12 vuotta sitten, kun rakensimme tätä kotia, tehosteseinät olivat kovasti muodissa. Meidänkin kodin kaikkiin makuuhuoneisiin, työhuoneeseen, olohuoneeseen ja eteiseen maalattiin yksi seinä eri värillä kuin muut huoneen seinät. Useimmat seinät kodissamme ovat puhtaanvalkoisia. Tykkään puhtaanvalkoisesta, mutta varsinkin alkuvuosina katto- ja ovilistat näyttivät likaisilta vasten valkoisia seinäpintoja, sillä ne ovat tietenkin sitä kuuluisaa maalarinvalkoista sävyltään. 


Eteisessä ja nuoremman pojan huoneessa seinät, tehosteseinää lukuunottamatta, ovat vaaleanharmaita, aavistuksen violettiin taittaen, seikka minkä vuoksi olen ajatellut maalata ne seinät jossain vaiheessa uusiksi, mahdollisesti sillä maalarinvalkoisella.:) Vaikka meillä oli sisustamisessa apuna sisustussuunnittelija, maalipintojen neuvoissa meni mielestäni pieleen. Kaksi tehosteseinää, olohuoneen ja meidän makuhuoneen seinät, maalasin sisustussuunnittelijan lomaillessa uusiksi jo rakennusaikana. Oli helpompi vain tehdä omat päätökset, olin liian "kiltti" asiakas, enkä uskaltanut vastustaa sisustussuunnittelijan näkemyksiä.

Muistelen lukeneeni, että tehosteseinät ovat nyt pois muodista. Se ei oikeastaan haittaa minua. Koti on meitä varten, ja minusta tehosteseinä on edelleen suhteellisen helppo ja edullinen tapa vaihtaa huoneen ilmettä nopeasti. Viime viikonloppuna pistin jälleen tuulemaan ja maalasin olohuoneen seinän uusiksi.2000-luvun muotiväri, maitokahvi, kesti olohuoneessa 10 vuotta. Sittemmin seinän värit ovat vaihtuneet tiuhempaan. Tavoittelin harmaata, mutta tuli sininen, joten aika pian maalasin seinän uusiksi, tällä kertaa vedenvihreään. Reilu puoli vuotta myöhemmin sain jälleen vision, että seinä saisi olla tumma, melkein musta. Kuljetusfirman palelluttama maali oli ominaisuuksiltaan vaikeasti maalattavaa, ja jälki jäi epätasaisemmaksi kuin aiemmat Chalk Paint maalailut. Tällä kertaa aloitinkin maalaamisen hiomalla kevyesti vanhaa maalipintaa pois. Mies epäili humoristiseen tyyliinsä, että meidän olohuoneen pinta-ala on pienentynyt vuosien saatossa, kiitos mun maalailujen.:P

Tykkään noista liitumaalien mattamaisesta pinnasta, ja hieman epäilen, ettei tuollaisen päälle sovi muuta enää sutiakaan, ainakaan suoraan. Prisman hyllystä saa Rust-Oleum Chalky Finnish -kalustemaalia, ja koska olen aiemminkin käyttänyt seinissä liitumaaleista juuri kalustemaalia (paitsi makuuhuoneen seinässä on liitumaalia, joka on oikeasti seinämaalia), eivätkä maalit ole ehtineet rapisemaan seinistä, päädyin tuohon helppoon maaliin. Tällä kertaa käytin telaa, sillä halusin tasaisemman lopputuloksen. Sekoitin värin itse, sävyinä chalk white ja antrhacite. Valkoista laitoin reilusti enemmän, harmaata vain hitusen. Tumman seinäpinnan tilalle halusin valoa ja rauhaa. 

Takan piippu aiheuttaa joka kerta saman mietinnän, pitäisikö se maalata seinän värillä vai valkoisella. Päädyin jättämään piipun valkoiseksi. Maitokahviaikoina piippu oli osa seinää, eli maitokahvinvärinen, se sopi mainiosti takan marmorin väreihin. Yritin jossain vaiheessa selvittää takan valkoisen värisävyä takan valmistajalta siinä onnistumatta. Yksi vaihtoehto on tulevaisuudessa maalauttaa takka ja piippu samalla valkoisen sävyllä. Tällä hetkellä ne eroavat hieman toisistaan, mutta onneksi ei kovin häiritsevästi. Itse en taida uskaltautua takan maalaamiseen, parempi, että joku ammattilainen hoitaa homman.Olen todella tyytyväinen uuteen väriin ja tunnelmaan, jonka väri luo olohuoneeseen. Viis trendeistä! Tällä viikolla on ollut hätkähdyttävää, hyvällä tavalla, tulla yön jälkeen olohuoneeseen. Pidän myös siitä, miten makuuhuoneen ja olohuoneen tehosteseinät ovat samasta zen-väripaletista.;) Ai juu, sisko on maalannut olohuoneen seinälle taulun, jonka toivon kotiutuvan meille hyvissä ajoin ennen juhlia. Hitusen kevyemmän torkkupeitot kesäksi ovat myös hakusessa. Toivon, että kesästä tulee sen verran lämmin, ettei noita jättineulepeittoja tarvita enää kesäisten torkkujen aikana...

 Leppoisaa viikonlopun jatkoa!
Taina
19 kommenttia:

 1. Tosiaan viis trendeistä, koti on tärkeää olla asukkaansa näköinen ja oloinen. Minusta tehosteseinänne on todella kaunis! 💕
  Oli todella kiva nähdä eilen ja tänään! 😍 Mitenköhän pärjään, jos ette tule huomenna...😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina!<3 Kyllähän trendit väkisinkin ohjailevat valintoja, mutta on ihanaa, kun voi ja uskaltaa olla oma itsensä ja tehdä omat valinnat.:)
   Olis mun tehnyt mieli vielä sunnuntainakin messuille, mutta piti testata jälleen juhlareseptiä, ja muutenkin hommailla kotona.:) Nähdään pian!<3

   Poista
 2. Kyllä on hyvin maalattu, iso peukku:) Oon Riinan kanssa samoilla linjoilla, että trendeistä viis! Meillä ainakin on todella epätrendikästä:)) Ja hei Riina, saatetaan nähdä tänään, kun Annakin tulee, ni voi olla, että joudun poikkeemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3 Harmi, että lauantaina ei ehditty törmäämään, oli paljon bloggareita Riinan pilttuussa.;D Sunnuntain jätin suosiolla väliin kaikkien kotivelvollisuuksien sanelemana.:)
   Treffataan kahvikupin äärellä!<3

   Poista
 3. oh, mä haluaisin maalata meidän makuuhuoneeseen ainakin yhden seinän kalkkimaalilla, mutta. siellä on nyt tapetti, jonka alla on tapetti. että ehkä mä vaan tyydyn pienentämään pinta-alaa tapetoimalla :D
  tosi kaunis toi sävy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa!<3 Heh, poistin just talvella meidän ainoan tapetteiseinän, sillä halusin olla varma lopputuloksesta.:)) Hyvä tuli, seiniin tarkoitettua kalkki- tai siis liitumaalia.;) Mulla oli pitkään mielessä, että maalaisin reunat valkoisella ja keskelle huolettomasti harmaalla tai beigellä, mutta lopulta päädyin kuitenkin tähän perinteiseen. Kun esikoinen lentää pesästä, ja hänen huoneestaan tulee meille makkari (ehkä), niin siellä voisin toteuttaa kyseisen vision.:)

   Poista
 4. Minusta tehosteseinän väri on hyvä. Tykkään ♥ Meillä myös olohuonessa tehosteseinä, tosin tapetilla tehty. Minäkään en välitä onko muodissa nyt vai ei, kun itse tykkään. Minusta on hyvä, että tuo takan piippu on valkoinen.

  Oli kiva kahvitella eilen yhdessä ja nähdä ♥ Kiitos vielä kirjasta ja kivaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Olihan meilläkin muutaman vuoden se makkarin seinä tapetoituna, mutta aika aikaa kutakin, täydellisen rauhan tavoittelua on ilmassa.;D
   Oli kiva tavata, kesällä uusiksi!<3

   Poista
 5. No joko se tehosteseinä-muoti on mennyt ohi, kun juuri pari vuotta sitten omani makkariin maalasin:) Vedin mustaksi ja se on juuri tämän aamun postauksessakin esillä:)
  Minusta teidän seinä on kauniin harmooninen ja kuvat siitä kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuka sen milloinkin määrittää, että mikä on in ja mikä ei.:)) Täytyy tulla kurkkimaan sun makkarin seinää! Meillä oli makkarissakin muutaman vuoden ajan tapetoitu tehosteseinä (tumma), mutta talvella sain sen viimein maalattua, sillä viime keväästä asti asia oli muhinut mielessäni.:)
   Kiitos Mysterios M!<3

   Poista
 6. Trendejä tulee ja menee, pääasia että itse tykkää, olipa trendikästä tai ei ;)
  Tykkään tuosta harmonisesta ja rauhoittavasta värisävystä, nappivalinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3 Näin se on. Nyt kun nuo tummat seinät on olleet oikein pinnalla, olen minä jo niihin kyllästynyt.;) Työhuoneen ja esikoisen huoneen tummat pinnat saa ainakin vielä olla, niille en ole kokenut muutostarvetta.:)

   Poista
 7. Kodin kuuluukin näyttää asujiltaan, joten hiiteen ne trendit. Todella rauhoittava ja kaunis sävy on nyt seinissä.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
 8. Noi "in ja out"-listat on niin turhia. Oma koti on oma koti ja siellä saa tehdä ihan mitä huvittaa huolimatta siitä, mitä Hanna Sumarit sanoo ;) (ehkä turhaa henkilöintiä, mutta mua on jäänyt ärsyttämään just ne Hannan mielipiteet siitä, mikä milloinkin on "so last season").

  Seinän väri on nyt tosi kiva! Ihanan rauhallinen.

  En nyt tarkistamatta muista maaleja, mutta itsekin takkamaaleja muille tekemissäni suunnitelmissa suositelleena, tärkeää oli se kuumuden kesto. Ilman sitä valkoinen maali kellastuu, kun takassa väistämättä kuumenee.

  Mikähän siinä muuten on, että ovet ja lista on aina sitä kellertävää listavalkoista, joka näyttää puhtaanvalkoisen rinnalla aina tosiaan vähän sellaiselta "likaiselta". Ja harmahtavan maalarinvalkoisen rinnalla varsin keltaiselta. Miksei voisi olla olemassa vaan yksi valkoinen :). Pääsis niin paljon helpommalla.

  Iloista vappua sinne <3. Mua tympii koko "juhla", jonka aion käyttää kaivamalla istutusmonttua (en tiedä vielä mille) meidän tinttuun savimaahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, totta! Hannalla on tapana sanoa toisinaan aika kärkkäästi...Ymmärtääkseni hänen oma kotinsa on se aika romanttinen huvila, joka Tilassakin oli askartelupaikkana..? Ohjaileehan trendit väkisinkin sisutamista, jos yhtään uutta hankkii kotiin, mutta parhaimmillaan kodissa on kerroksellisuutta ja persoonaa, ei mitään katalogikoteja, vai mitä!:)

   Heh, valkoinen on tosiaan hankala väri! Sitä kun on niin miljoonaa eri sävyä! Mistä tulikin mieleen, jostain sisustusohjelmasta lasahdus, ettei eri valkoisia pitäisi yhdistellä. Olen kyllä nähnyt ihan onnistuneitakin valkoisia koteja, vaikken sellaisessa itse haluaisi asua.:)
   No maailma on sääntöjä täynnä, ja nuo sisustussäännöt on ainakin tehty rikottaviksi!;D

   Ihanaa vapunpäivää ja toukokuuta Annukka!<3 Eilinen humpsahti ihan luvattoman nopeasti, tänään yritän olla tehokkaampi, vaikkei se kai vapun idea olekaan.:D

   Poista
 9. Minusta tehoseinä ei ole koskaan pois muodista.
  Se vain sopii moniin tiloihin tuomaan haluttua ryhtiä ja on helppo uudistaa, niinkuin olet huomannut! ;)
  Itse joskus sisustussuunnitteluita tehneenä (yksi ammattikuvani on sisustusassistentti), toivoin kyllä kovast asiakkaan laittavan omat värinsä minun suunnitelmieni edelle. Silloin saan asiakkaan mielikuvasta paremmin kiinni ja loppu suunnitelma sujuu mutkattomammin.

  Teillä on muuten sama takkamalli jota itse havittelin Suomen kotiimme rakennusaikoina.
  Oliko tuomalli joku "Aurora" tai jotain sinnepäin...
  Päädyin kuitenkin valkeaan Kaisla-malliin, joka sopi tilaan paremmin ja tyytyväinen olinkin! =)
  Talomme valmistui vuonna 2005 Suomessa ja nykyiset asukkaat asuvat kuulemma nyt unelmakodissaan! =)
  Se helpotti paljon talostamme luopumista kun ostajat rakastuivat taloon seinävärejä ja verhoja myöden! Verhot muuten lahjoitin asukkaille kaupan päälle. ;)
  Olohuoneen korkeisiin seiniin jäi hailakan oliivinvihreän jälkeen tullut...maitokahvi, yllätys, yllätys! =D

  Hyvä sävy seinässä, tykkään!
  Ihanaa vappupäivää!

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvän näköistä :) Mun mielestä kotiin ja sisustukseen liittyvät trendit ovat lähtökohtaisesti vähän hassuja, kun tärkeintähän on just asukkaiden oma fiilis. Eli hyvä päätös olla välittämättä, vaikka tehosteseinät nyt olisivatkin "pois muodista" - kuka senkin sitä paitsi määrittää :)

  Mä tunnustan, etten ole ikinä maalannut yhtään mitään. Kerran yritin anoppilassa yhtä ulkoseinää olla muiden apuna sutimassa, mutta mut komennettiin pois :D Ehkä siitä voi päätellä jotain ja että mulla on peukalot keskellä kämmeniä...

  Mukavaa vapunjälkeistä elämää ja kivaa toukokuuta! <3

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä tehosteseinät ovat aina in. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista