torstai 7. syyskuuta 2017

Palikoita paikoilleenEn muista koskaan aikaisemmin kirjoittaneeni blogipostausta arkiaamuna kukonlaulun aikaan. Tavallisesti nukun hyvin lähelle kellonsoittoa, harvoin herään siihen, yleensä herään hieman ennen pirinää. Tällä viikolla olin töistäkin pois flunssan vuoksi, ja se flunssa tietenkin herätti minut näin varhain. Aikani tätä postausta päässä pyöriteltyäni päätin nousta kirjoittamaan...
Sairaspäivinä kaipasin jotain kepeää tekemistä, joten aloittelin kodinhoitohuoneen kaappien järjestelyä liinavaatekaapeista. Siinä pyyhkeitä ja lakanoita uudelleen järjestellessä on hyvää aikaa laittaa myös omassa päässä ajatuksia järjestykseen. Tajusin, että pikkulapsivuodet on todella enää muisto vain, ja kaikenlaisia hauskoja ja suloisia lastenkuosisia liinavaatteita päätyi kirpparikasaan. Laskin, että meillä on todennäköisesti vielä aika monen vuoden päässä se aika, kun lasten tavaroille löytyy jälleen käyttäjiä, tai mistä sitä tietää, tuleeko sellaista aikaa ollenkaan, joten kiertoon päätyi iso kasa tavaraa. 

Meillä ihmisillä on tarve löytää selitys ja järki asioihin. Yhteen kiperään juttuun liitteyen olen yrittänyt saada palikoita omassa päässäni paikoilleen. Aina selitystä ei vai ole. Muistui mieleen se palikkalaatikko, jossa erimuotoiset palikat pitää osata laittaa oikeanmuotoisesta reiästä sisään. Jompikumpi meidän pojista teki neuvolassa niin, että nosti kantta ja nakkeli palikat siitä sisään. Joskus tuntuu, että on kai pakko tehdä omille ajatuksille samalla tavalla. Lopputulos lienee sama, menivätpä palikat lootaan reikien kautta tai kantta nostamalla. Saa nähdä, kuinka monta kertaa nuo palikat päässä pitää järjestää, ennen kuin ne tuntuvat olevan paikoillaan.  

Noin helppo ratkaisu ei olisi muuten onnistunut Tupperin palikkalootalla, jossa piti yhtä aikaa vetää kuution molemmista päistä, jotta keskelle sitä tuli aukko, josta palikat sai kuution sisään ja ulos!

Mielenrauhaa saan kuitenkin ihanan siisteistä liinavaatekaapeista. Tekisi melkein mieli muuttaa jompaankumpaan.;) Juuri tällä hetkellä ne ovatkin siisteimmät paikat meillä, ja tänään töiden jälkeen on pakko siivota muutenkin, jottei tarvitse huomisia vieraita mahduttaa myös sinne kaappeihin!

Tällaisia torstaiaamun haja-ajatelmia...
Huomiseen!

Taina

18 kommenttia:

 1. Tuollaista "palikoiden" siivousta saa/joutuu jokainen äiti, tai ehkä isäkin tekemään jossain vaiheessa. Kokemuksesta sanon kuitenkin, että jätä ainakin muutamia "palikoita" jäljelle, koska lapsenlapsille nuo heidän vanhempiensa lelut saattavat olla juuri niitä rakkaimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jatkuva prosessi, sekä kodin, että pään järjestely.;) Jotain kaunista ja kivaa on jemmassa, jos niitä pikkuisia joskus maailmaan tupsahtaa. Jotenkin harmittaa, että omasta lapsuudesta ei ole valokuvien lisäksi oikeastaan mitään, sillä liian monta muuttoa piti huolen siitä, että tavaraa aina karsiutui joka muutossa.

   Poista
 2. Kauniita kukkia ja pikaista paranemista! Mieli kevenee kummasti, kun kaapit ovat järjestyksessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia!<3 Onneksi tuo flunssa on jo helpottanut kovasti, makuulla vaan tuppaa yskittämään!
   Siivous on monella tapaa hyvää terapiaa.:) Jo itse järjestely ja siivoaminen auttaa, lopputulos kruunaa vaivan.;)

   Poista
 3. Toivottavasti lenssu alkaa helpottamaan <3

  Palikoiden järjestystä pitäisi itsekin harrastaa. Niin monta asiaa vaivaa (tai vaivaa ja vaivaa) mielessä, ettei oikein meinaa saada mistään kiinni. Mutta ehkä se tästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, kyllä se onneksi on jo melkein ohi, ärsyttävä flunssa!<3
   Elämä on.:) Aina riittää pään sisällä siivottavaa ja oivallukset, ne tulevat sitten kun ovat tullakseen.<3

   Poista
 4. Ai että mua nauratti tuo poika, joka neuvolassa nakkeli palikat sisään kantta nostamalla :D Tuohan on jopa nerokasta - miksi ihmeessä ne pitäisi niistä tyhmistä rei'istä sinne sovitella, kun helpomminkin käy. Fiksu poika :)

  Mutta totta puhuen tää palikoiden järjestely omassa päässä taitaa olla ikuisuusprojekti. Kun jonkun nappulan saakin paikoilleen, niin jo on sata muuta sekaisin... (Pätee myös kodin kaappeihin, valitettavasti)

  Kivaa viikkoa ja parempaa oloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muakin se palikkahomma nauratti jo silloin.:)) Viisas pääsee vähemmällä.;)
   Noin mäkin luulen, että täällä ollaan elämän mittaisella oppitunnilla...ja sekä päällä, että kodilla on vääjäämätön taipumus mennä aika ajoin sekaisin, tai ainakin molemmat kaipaa toisinaan järjestelyä ja tyhjennystä.:D
   Olo on jo hyvä, kunhan en mene makuulle. Silloin alkaa yskittää.:/ Kiitos Tuula!<3

   Poista
 5. Liinavaatekaappi yleensä tuoksuukin niin hyvältä, että mielellään sinne mönkisi ajatuksiaa selvittämään.
  Mukavaa torstaita sinulle Taina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, multa puuttuu liinavaatekaapeista tuoksupussit tms.! Vaatehuoneessa mulla on omalla hyllyllä sellainen, ja ai että!<3
   Kiitos Outi, samoin sinulle!<3

   Poista
 6. Elämä on palikoiden kasaamista ja purkamista, koko elämä!
  Mutta puhdas, tuoksuva ja järjestelty liinavaatekaappi on ihana asia!!
  Nautitaan joka hetkestä.

  Sievät kukat lempiväreissäsi taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näin se taitaa mennä.:) Välillä palikat on paikoillaan, toisena hetkenä sekaisin tai ihan hukassa.;D
   Nautin niin paljon niiden kaappien siisteydestä, että on pakko välillä käydä kurkkaamassa ihan ohimennen.:P
   Kiitos Susanna!<3 Noi tummat on NIIN <3<3<3!

   Poista
 7. Kauniit kukat! Ja oikein hyvä vertaus toi palikkalaatikko, täytyy sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu!<3 Jostain tuli sellainen turhautuminen, kun tähän ongelmaan, jota "yritän ratkaista" ei voi ratkaista oikeastaan muulla tasolla kuin omassa päässä. Tuli sellainen olo, kuin olisin vain nakannut ne palikat sinne lootaan, mutten ole ihan varma, olenko tyytyväinen tähän tapaan ratkaista ongelma.:) Aika näyttää...<3

   Poista
 8. Mulla on just nyt sellainen olo, että pitäis olla omassa kallossa kansi, jota vois nostaa ja valuttaa kaikki palikat päästä helpointa reittiä ulos :D. On nyt semmoinen (työperäinen) ruuhka korvien välissä, että työpäivän jälkeen käy vaan ylikierroksilla, eikä jää yhtään tilaa vapaana kulkeville ajatuksille. Saati että pystyisin vaikkapa kirjoittamaan seuraavaa blogitekstiä, joka on kyllä takaraivossa kaiken muun ruuhkan seassa, muttei mahdu ulos. Ehkä mun pitäis kokeilla sun konstia ja piiloutua kaappiin :).


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no!<3 Kaikenlainen ruuhka päässä on kyllä pitemmän päälle rasittavaa, vaikka hetkellisesti voikin johtaa parempiin suorituksiin ja miksei jopa neronleimauksiin!:)) On mullakin ollut hieman harvaa postailua tässä, satuuneesta syystä. On pitänyt järjestellä niitä ajatuksia ja sitten ne alkoivat järjestyä ihan itsestään aamuviideltä.;D Onneksi kirjoitin tekstin heti, nyt en muistaisi yhtään ajatusta aamulta!:)

   Onneksi huomenna on TAAS perjantai, joten toivon sullekin oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!<3 Älä mene kaappiin. En mäkään mene.:) Nyt lähden jatkamaan siivousta!:)

   Poista
 9. Itsekin siivoan aina kun mietin ratkaisua ongelmaan, tai leivon. Paras ja helposti jokapäivänentapa on tuo työmatkafillarointi.....parasta jo ottaa jokin asia oikein kunnolla pattiin. Vastatuuleen sateessa polkiessa ei enään kotiin päästyä muistanut mikä V'''ti alunperin ;)

  Palikkalaatikostasi tuli ekana mieleen poliisikoulu :/ tsemppiä ja saa soittaa jos tarviit korvia <3

  VastaaPoista