tiistai 12. syyskuuta 2017

DIY String -tyyppinen hyllyEdellisessä postauksessa vilahtaa kuvissa uusi, itsetehty, hylly, jonka ohjeet ovat peräisin Kodin Kuvalehdestä 16/2017. Hylly on String Pocket-henkinen ritiläsivuineen, ja vaikken koskaan ole edes ajatellut meille tuota klassikkohyllyä tai -systeemiä hankkia, iski tämä ohje suoraan "tuo on pakko toteuttaa" hermoon. Mies oli ensin suostuteltava mukaan projektiin, sillä tässä tarvitaan sen verran työkaluja, että itselläni olisi jäänyt tekemättä...vaikka mies kyllä sanoi, että kyllä sä olisit itsekin pystynyt. No, onhan se kiva, että on luottoa miehen taholta mun kykyihin.;) Alusta asti oli selvää, että hyllyjä tullaan tekemään kaksi kappaletta, molempien poikien huoneisiin, siksi hankin tarpeet kerralla kahteen hyllyyn. Toinen hylly on vielä maalaamatta ja kokoamatta, ehkä ensi viikonloppuna siihen löytyy aikaa.


Meidän hyllytarpeet ovat rautakaupasta ja Prismasta peräisin, mutta parasta tietenkin olisi, jos jostain löytäisi nurkista pyörimästä sopivaa levyä ja tuollaiset ritilät kuin esim. kuivauskaapeissa on voinut olla. Hintoja kannattaa hieman vertailla, sillä huomasin, että tuossa liimapuulevyn hinnassa oli aika paljonkin vaihtelua, ja koska halvimmassa, eli K-raudassa ei ollut kolmea levyä oikeaa pituutta (piti mahtua autoon, ettei tarvitse peräkärryllä lähteä hakemaan), jouduin hakemaan viimeisen levyn toisesta K-raudasta kuvitellen sen olevan samanhintainen, vaan jälkimmäisessä hintaa oli 2 euroa enemmän, noin niin kuin esimerkkinä vaihtelevista hinnoista.
Myös ritilöiden hinnoissa, jämäkkyydessä ja koossa on eroja. Ostin ensin kaksi ritilää K-raudasta samalla reissulla kuin liimapuulevyt. Toiset ritilät ostin Prismasta. Ne ovat hieman pidemmät, mutta samalla ohuemmat ja siksi ehkä hieman köykäisemmän tuntuiset. Saa nähdä, kuinka ne kestävät puisten hyllyjen painoa. Hinnaltaan ne olivat muutaman euron halvemmat kuin K-raudan vastaavat.


Tarvikkeet hyllykköön:

2 ritilää (tässä koko 260 mm X 460 mm)
3 palaa liimapuulevyä (250mm X 500 mm)
6 kpl l-koukkua
maalia

Mies sirkkelöi hyllylevyt oikean kokoisiksi. Minä hioin ne kevyesti hiekkapaperilla ja pyyhin pölyt ennen maalaamista. Kaksi ensimmäistä kerrosta maalasin kalustemaalilla, vaan sitten iski liitumaali-ikävä, ja viimeisen kerroksen päädyin kuitenkin maalaamaan Annie Sloan chalk paintilla. Jos hylly joutuu kovan rasituksen alle (siellä säilytetään esim. kirjoja), kannattaa varmaan maalata tavallisella kalustemaalilla alusta loppuun. Mies porasi ritilöiden ylä- ja alapäähän reiät metalliterällä kiinnitystä varten. Sitten hän porasi reikien alut l-koukkuja varten ja kieputti koukut hyllyjen reunoihin. Mielestäni ne voisivat olla vielä syvemmälle ruuvatut, mutta ilmeisesti niiden pyörittäminen oli hieman vaikeaa loppuvaiheessa.


Kodin Kuvalehden tee-se-itse-sivuilla on erinomaisen hyvät ohjeet hyllyn kiinnittämiseen, joten en ryhdy niitä tähän toistamaan. Sieltä löytyy muutenkin hyvät kuvat ja neuvot, jos nämä tuntuvat sekavilta. Koska en kaupasta löytänyt sopivia valkopäisiä ruuveja, suihkuttelin suhumaalilla ruuvien päät valkoisiksi.

Puutavara ja ritilät maksoivat kahteen hyllykköön yhteensä hieman yli 60 euroa, l-koukkujen muistelen maksaneen hieman yli 10 euroa yhteen hyllyyn, toiseen niitä ei vielä ole hankittu. Siispä hyllylle tulee hintaa noin 40 euroa. Minusta se on passeli hinta tee-se-itse-hyllylle.

Ei tässä sentään String -hyllyn muotoilua ole, mutta toisaalta hyllylevyt ovat puuta, eivät MDF-levyä, ja syvyyttä on itsetehdyssä 10 senttiä enemmän, joten hyllykkö on mielestäni monikäyttöisempi. Minä tykkään!Inspiroivaa viikkoa!💡
Taina12 kommenttia:

 1. Näyttääkin tyylikkäältä! Vieläkin hienommalta varmaan kun auringosta tulee säteitä ja varjoja seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!:) Todella, varjot ja valon leikki tekevät hyllystä vielä mielenkiintoisemman. Kun mies oli kiinnittänyt vain toisen sivun seinään, ja iltavalaistuksessa tuli isot varjot, hain minä tietenkin kameran äkkiä..ja mies ihmetteli, että oliko ihan pakko lähteä kesken kiinnittämisen.;D

   Poista
 2. Tuo vaan on niin upea. Miehellenikin näytin sitä ja heti tiesi mistä oli kyse tai siis varmaan luuli siksi alkuperäiseksi String-hyllyksi. Mää niin tahdon tommoisen.

  VastaaPoista
 3. On kyllä hyvännäköinen hylly ja kiva kun on itsetehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, tykkään minäkin.:) Menikö sun arvelut oikeaan?

   Poista
 4. Tykkään ja kauniin värinen seinä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Huopalintu! Ihanaa, kun olet täällä kommetoimassa!<3 Ilostuin kovasti nimesi nähdessäni.<3

   Poista
 5. No mutta onpahan näppärä idea hyllylle :) Täällä diy jutut jatkuvat neidin huoneen maalauksella..

  Mukavaa keskiviikkoa Taina <3

  VastaaPoista
 6. Kiva idea! Ja kun on vielä itsetehty...Mukavaa viikkoa☀️

  VastaaPoista
 7. Kiva hylly! Ehdotankin tyttärelle tuollaisen tekemistä huoneeseensa.

  VastaaPoista