torstai 21. syyskuuta 2017

Kukkia ja päärynöitä - KukkailotteluaJihuu! Viikonloppu häämöttää!
Kurvasin tietenkin kukkakaupan kautta kotiin. Ilokseni Eija oli kai lukenut ajatuksiani ennakkoon, sillä tämä kimppu odotti Villiviinissä jo valmiina minua.:) Ihana! Mun viikkoni kohokohta, kun siistin kodin pöydällä on kimppu kauniita kukkia ja edessä on leppoisa viikonloppu.

Ruusulajike on Four Seasons, upea! Ruusujen lisäksi kimpussa on kerrottua (ja tuoksuvaa) vahakukkaa, eucalyptusta ja tähtiputkea. Jälleen mun lempiväreissä. 
Ruusujen seurana on omasta päärynäpuusta päärynöitä, jotka enimmäkseen ovat ihan minikokoisia tänä vuonna. Isoimmat ovat vielä puussa ja kasvavat jossain korkeuksissa. Mitenköhän ne saa sieltä poimittua ja mistä tietää, että ne ovat kypsiä? Vinkit otetaan vastaan! Viime vuonna ampiaiset söivät kaikki päärynät. Niistä jäi vain tyhjät kuoret jäljelle. Sitä aiemmin tuo meidän Aune on tehnyt vain muutaman päärynän. Nyt puussa on kuitenkin kymmeniä päärynöitä, pikkuruisia tosin. Viikonloppuna voisin tehdä päärynäpaistosta, eli samaa, mitä omenoista yleensä tehdään, mutta päärynöistä.


Vielä ensi viikolla jatketaan Kukkailottelua, sitten vaihdetaan Perjantaimyysseihin. Avaan myyssejä tarkemmin viikon päästä, itselläni on toistaiseksi eka postaus mietintäasteella, ihan vaiheessa siis.:)

Kiitos jälleen viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3
 Toivotaan, että lauantaista eteenpäin sääennusteet pitävät paikkansa!


Taina


12 kommenttia:

 1. Ihana kimppu! Meillä on pääryynäpuu, joka ei ole koskaan tehnyt päärynöitä. Niitä varmaan pitäisi olla kaksi.

  VastaaPoista
 2. Upea kimppu ja niin kaunis värimaailma kuvissa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Taina ❤️

  VastaaPoista
 3. Oi, ihana kimppu ja ihana Eija!🌿
  Ja oma päärynäsato kuulostaa ja näyttää taivaalliselta. Meillä ei vielä päärynää kasvakaan. Se virhe mun tarttee kyl korjata. Syön nimittäin joka päivä päärynöitä.
  Mukavaa viikonlopun aloitusta!

  VastaaPoista
 4. Hih...kuvasin tuon kimpun ja pari muutakin päivällä kun Eija niitä teki. Ihasteltiin vain kauniita värejä 💖
  Päärynät saa syödä joku muu, ei kuulu mun herkkuihin 🍐 Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 5. Kaunista kukkailottelua. Niin kauniit kimput. Ja nuo päärynät - näyttävät niin herkullisilta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Upea kimppu! Päärynäpuu kuulostaa aika eksoottiselta Suomen oloihin. Kaipa ne ovat pikkuisen pehmeitä kun sormella painaa sitten kun ovat kypsiä, eikös banaani lähellä kypsytä niitä nopeammin? Juu ihanaa jos tulee lämmin syysviikonloppu, nauttikaa!!!

  VastaaPoista
 7. Päärynäpaistos...sitä juuri ajattelin kun näin kaupassa vastaavia pikkuuisia päärynöitä!
  Mahtaa ola hyvää!!
  Ja kimppu todellakin on ihan sinun näköisesi! :)
  Joskus ne floristit aavistavat asiakkaan tarpeet etukäteen... ;)

  Ihanaa viikonvaihdetta sinne!
  Täällä se menee pomoni häähuumassa....huh!

  VastaaPoista
 8. Muistaakseni meilläkin kasvoi mun lapsuudenkodissa päärynöitä, mutta ne oli kyllä niin kivikovia, että meni maitohampaat poikki, kun niitä koitti purra :D. Ei olleet mitään etelän hetelmiä.

  Kuulostaa mun korvaan niin kivalta toi "siistin kodin pöydällä on kimppu kauniita kukkia". Meillä ei ole vielä kumpaakaan, mutta onneksi ukkelin perjantaiperinteisiin kuuluu kodin siivous ennenkuin meen töistä kotiin. On kieltänyt mua perjantaisin lähtemästä yhtään aikaisemmin töistä :D. Sehän vaan mulle käy. (Mulle muuten koitettiin Habitaressa kovasti myydä kotisiivouspalveluita, ja kun kerroin, että mun mies tykkää siivota, luokittelivat mut varmaan joksikin pirttihirmuksi ja ehdottivat, että jos kumminkin helpottaisin miehen urakkaa ostamalla siivouspalveluita. Siitähän sitä soppa syntyis, kun ukkeli loukkaantuis, kun hältä viedään siivouksen ilo. Oikeesti :)).

  Tänään piti jo olla lämmintä ja aurinkoista, mutta täällä on kyllä nippanappa 10 astetta ja ihan harmaata. Mutta josko sit huomenna kumminkin...

  Lokoisaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Makoisat päärynät ja kaunis kimppu.

  VastaaPoista
 10. Omia päärynöitä, pitäisköhän kokeilla menestyiskö täälläkin!
  Ja taas niin kaunis kukkakimppu!

  VastaaPoista
 11. Minäkin kukkailoittelen Villiviinin kukkakimpulla. ;D

  VastaaPoista
 12. Päärynöitä omasta puusta - ihanuus!!!
  Upea kimppu jälleen kerran - nuo vahakukat ovat kyllä niin suloisia <3
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista