perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kukista seppele - Kukkailottelua



Kukkaseppeleen tekeminen luonnonkukista on ollut To Do-listallani jo pidemmän aikaa. Piti jo muutama viikko sitten harjoitella voikukkaseppeleellä kesken pihahommien, kun se kerran päähän pälkähti. Sitä edellisestä kukkaseppeleen solmimisesta taitaa olla vierähtänyt vuosi jos toinenkin, en edes muista milloin. Kuvat voikukkaseppeleestä jätin kuitenkin julkaisematta, sillä teki mieli tehdä ihan oikea kukkaseppele. Voikukat on vähän blääh, vaikka seppeleessä kyllä nekin ovat paljon kivempia kuin tuolla nurmikon tai kukkapenkkien seassa. Nyt kun melkein kaikki kukkii, vaikeudeksi muodostui lähinnä valinta. Kieloja olisi voinut käyttää, mutta täällä ne ovat jo enimmäkseen ylikukkineita, hieman kellertäviä. Mustikanvarvuista saisi hyvän ja ihanan vihreän pohjan. Mitenköhän puolukka taipusi? Se voisi olla kaunis yksistään...Tarvitaan vain paljon oksia! Päädyin lopulta keräämään niityn reunasta koiranputkia, kurjenpolvia, niittyleinikkiä ja lisäksi taitoin seppeleeseen lyhyitä oksia syyrenistä.





Jos seppeleen sitominen on päässyt unohtumaan, niin neuvoa voi katsoa vaikka täältä. Yhteishyvän sivulta löytyikin ihan toisenlainen kukkaseppeeleen teko-ohje. Ehkäpä kokeilen tuotakin jonain päivänä!

Huomasin heti alkuun, että syreenin oksa ei ole taipuisa, joten solmin seppeleen käyttäen vuoronperään koiranputkea, niittyleinikkiä ja kurjenpolvea. Tuolla Yhteishyvän ohjeella ei muuten tarvitse taivutella kukkia...Lopuksi solmin seppeleen päät yhteen rautalangalla. Jossain olisi kai ollut kukkalankaakin, mutten sitä tietenkään löytänyt. Lopuksi pujottelin syyreninoksia muiden kukkien "poikkivarsien" alle. Hieman vaikea selittää, mutta sain syreenitkin ujutettua tukevasti osaksi seppelettä. Ehkä tuosta kuvasta saa idean.







Ja kun tällaisen laittaa päähän, niin tuntee itsensä sellaiseksi hörhöksi, että hymy nousee väkisin huulille. Näköjään multa on hävinnyt itsekritiikki tässä bloggaamisen myötä.:P Kun laskin seppeleen päästäni Kesähuoneen pöydälle, kömpi kukkien seasta 3-4 senttinen vihreä toukka ihmettelemään, minne oli joutunut.:D Kukkaseppele ei siis sovellu ötökkäkammoisille asusteeksi!






Viime viikon Kukkailottelu oli taasen todellista kukkien juhlaa! Joukossamme on käsittämättömän taitavia valokuvaajia, sisustajia ja muuten vain hyvän silmän omaavia ihmisiä. He kaikki ovat osallistuneet Kukkailotteluun, mistä olen näääin onnellinen.<3 


Mona´s Picturesque
Hetken välähdyksiä, Katson ikkunasta
Mantelilaakso molemmin puolin reunoissa, keskellä Lumikallio

Millis Little Home, Satulinna, Into&Vimma, Antaa kaikkien kukkien kukkia
Tuikku, Meidän mökki ja kaupunkikoti, Marjakuja, Villa Kotiranta, Into&Vimma



Kata Marian tekemisiä ja touhuja, Talossa No 23, Suvipiha
Belle Époque Wedding Diary


Kukkailotteluun osallistuminen on valtavan helppoa! Helpointa se on, jos omistaa Instagram-tilin ja liität kuviin #kukkailottelua #mansikkatilanmailla. Instan suosio onkin ollut selvässä kasvussa. 

Blogin linkittäminen tämän postauksen loppuun on myös niin helppoa, että minäkin olen sen oppinut ensiyrittämisellä! Menet vain postaukseen, jonka haluat blogistasi linkata. Kopioi osoiterivi (maalaa viemällä kursori osoiterivin alkuun ja paina control+c) kyseisestä postauksesta (huom, ei blogin etusivu). Tule sitten takaisin tähän postaukseen ja klikkaa "Add your link" nappia. Ensimmäiselle riville (Link) liität (control + v-näppäin) kopioimasi postauksen osoitteen. Seuraavalle riville (Link tittle) tulee blogisi nimi ja postauksen otsikko. Viimeiselle riville (Email) kirjoitat vielä blogisi sähköpostiosoitteen. Tässä ohjelmaversiossa on minusta parasta, että saa itse valita kansikuvan omaan linkkiin. Ihan viimeisenä vain hyväksytte klikkaamalla Done!


Liitäthän Kukkailottelu -postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille ja Kukkailottelua -logoa saa mieluusti käyttää. Käydään myös ahkerasti kommentoimassa toisten ilottelukuvia!


Iloista viikonloppua!

Taina





47 kommenttia:

  1. Aivan ihana kukkaseppele! Nätti idea laittaa syreeneitä seppeleeseen. Kukkaseppeleistä tulee mieleen lapsuuden kesät, jolloin oli aina lämmin. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Lapsena kai noita seppeleleitä tuli tehtyä joka kesä.:) Puna-apila olisi ihana seppeleeseen, mutta jostain syystä en ole onnistunut näkemään vasta kuin yhden puna-apilan kukassa...
      Sain sun postauksesta inspiksen, kiitos Teresa!:) Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Kiitos, tuli hyviä ideoita seppeleen tekoon. Joka kesä on tullut seppele tehtyä. Kiitos tästä kukkahaasteesta ja sen ylläpidosta, täytyypi taas osallsitua =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Yhteishyvän video on kyllä sen verran houkutteleva, ja nuo vinkit kukkien säilymiseen...Jos olisi jotkut kesäjuhlat, niin voisi mekon kanssa laittaa vaikka enemmän tiara-tyylisen seppeleen!:)
      Kiitos, kun olette mukana!<3 Jaettu ilo, on kaksinkertainen ilo.:D

      Poista
  3. Hieno seppele, noita tuli nuorena tehtyäkin, miksei voisi jälleen opetella.Hyvää viikonloppua ja upeat jälleen kollaasit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther!:) Äkkiä se palautui mieleen, vaikka ensin tuntui, että mitenkäs nyt näistä...;)
      Hyvää viiikonloppua!

      Poista
  4. Ihana kuva sinusta <3
    Muistan kun työkaveri oli tehnyt minulle luonnonkukista seppeleen syntymäpäiväksi ja se päässä sitten piti olla koko ilta pitkin kaupunkia ;) Meillä on likan kanssa ollut yksi seppeeleen teko idea, mutta edelleen toteuttamatta...
    Ja ei pienistä ötäköistä kannata välittää..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3
      Sulla on selvästikin työkaveri, jolla on hyvä maku!:D Todistustenjakopäivänä oli yhdellä luokkani tytöistä päässä kukkaseppele. Sekä tyttö, että seppele olivat NIIN kauniit!<3
      Edellisenä päivänä samanlainen toukka tarttui jostain mun käsivarteen, kun leikkasin ruohoa. Toisella kertaa olin jo siedättynyt.:P

      Poista
  5. Aivan ihana kuva sinusta seppele päässä <3 Olenkin monena kesänä miettinyt, miten seppele tehdään, mutta eihän sitä koskaan siinä vaiheessa ole tullut mentyä nettiin. Nyt voinkin sadepäivän käyttää valmiisiin linkkeihin tutustumalla.

    Sain joskus eskarivuonna ensi-ihastukseltani kotimatkalla voikukkaseppeleen ja sormuksen. Aah, niin romanttista <3 Mutta poika itse osasi tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3
      Kuulema kannattaa kerätä aamukasteen aikana, kestävät paremmin. Sadepäivänä sillä ei ehkä ole niin väliä.:) Tuo Yhteishyvän ohje on minusta kiva, ei perinteinen, mutta sillä saa tukevan, säädettävän seppeleen aikaiseksi.
      Oi, kuinka romanttista!<3 Taidettiin niitä sormuksiakin ennen vääntää kasvien varsista...

      Poista
  6. Hurmaava seppele ja ihana sinä! ♥ Vihdoin osallistuin linkitykseen muutakin kuin instan kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3
      Niin kaunis makkari teillä! Näitä kukkakuvia katsellessa tekee mieli nakata läppäri nurkkaan, ja lähteä kukkaretkelle...Sisustelua seuraa!;D

      Poista
  7. Kaunis seppele ja somat kukkakuvat! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Mun tekisi mieli napata tuo sun hattusi! Se on ihana.<3
      Toivotaan, että aurinkokin näyttäyisi ja tulisi lämpimämpää...:D

      Poista
  8. Todellista kukkailottelua, seppele on suloinen pikkutytön kutreilla mutta sopii se näköjään hieman isommankin tytön kutreille! Kaunis nainen ja -seppele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini!:) Noh, tuli aika kukkaisolo tuo seppele päässä.:D Ehkä hieman fiinimpi voisi sopia kesämekon kanssa joihinkin kivoihin kesäjuhliin...:)

      Poista
  9. Aivan ihana seppele ja niin nätti kuva sinusta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 En ole unohtanut blogisi kukkahaastetta, mutta kumma juttu, miten kiire voi lomallakin olla...:)

      Poista
  10. Olin siellä minäkin mukana hortensia-kuvallani, tuossa viime viikon kollaasissa, jossa on yhdeksän eri kukkakuvaa, mutta blogini nimi(Meidän mökki ja kaupunkikoti) oli jäänyt pois :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi Kristiina!<3 Itse asiassa siinä oli käynyt niin, että Kata Marian hortensiat olivat jääneet koosteesta kokonaan pois ja sinun hortensioihin tuli sitten hänen nimensä. Korjasin virheet, kiitos kun mainitsit niistä!<3 Meinaan olla ihan solmussa noiden linkkien kanssa ja tarkistelen kyllä niitä useampaan kertaan. Eilenkin laskin, että kaikkien osallistujien kuvat pitäisi olla, mutta näköjään laskin väärin.

      Poista
  11. Ihana kranssi ja ihana sinä! Niiiin kaunis kesäkuva! :)

    VastaaPoista
  12. Vau miten ihanan seppeleen osasit tehdä! Ja niin kauniisti kuvattukin että silmiä hivelee. Kävin nyt sitten linkkaamassa oman postaukseni tähän myös. Mitä valokuvauskurssia tarkoitit...ainahan minua sellaiset kiinnostaa jos aikatauluun sopii...???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että tulit mukaan!:) Ja minä joutaisin ilmeisesti lomalle -Ai niin! Mähän olen lomalla!;D Sekoitin sinut Mysterious M:n, joka ehkä ulkoisesti muistuttaa sinua blogikuvassaan...Olen siis menossa 19. päivä tätä kuuta Fridan (Koti kaupungin laidalla) valokuvauskurssille Helsinkiin. Jos siellä vielä ois tilaa, niin sähän voisit nyt kuitenkin lähteä!:D Fridalla on siitä postaus, jonne pääset tästä:
      http://www.kotikaupunginlaidalla.fi/2016/05/valokuvauskurssi-suomen-kolmanneksi.html

      Muutenkin on ollut tarkoitus olla yhteydessä sinuun, sillä ollaan tuon Satun (Talossa No 23) kanssa mietitty omaa porukkaa Lahden bloggaajille!:)

      Poista
    2. En kai mä nyt taas sotkenut sinua johonkin muuhun?! Kai sä asut Lahdessa, silloin kut et maailmalla?:/

      Poista
    3. Hih, ei haittaa vaikka sekoititkin johonkin toiseen jos sitä kautta kohta tutustumme ja minunkin tulee lähdettyä sinne valokuvauskurssille. Odotan jo innoissani sitä!

      Poista
    4. Jes! Hieno juttu, niin minäkin!:)

      Poista
  13. Kaunis seppele ja mallissakaan ei ole mitään vikaa!
    Pitäisi kokeilla tehdä seppele, en ole tainnut koskaan yrittää moista.
    Miten olen unohtanut tämän perjantain kukkailottelun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      Seppeleet voisi olla kiva idea kattaukseenkin tai muuten vain koristeena. Huono puoli on lyhytikäisyys, mutta sellaista elämä on - väliaikaista!:)

      Poista
  14. Oooh! IHANA SEPPELE! Niin kesäinen! Sä oot selvästi lomatunnelmissa. :D

    Ja on muuten upeita kuvia. Vitsi, miten taitavia kuvaajia on mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera!:D No niin oon! Näköjään mun aivot on jo ihan off-tilassa.:P Oon mokaillu...
      No, mä en tiiä, onko kaikki vain harrastajia, mutta sellainen käsitys mulla on. Uskomatonta lahjakkuutta!

      Poista
  15. Kaunis seppele! Minä yritän löytää kesävireen toivuttuani ärsyttävästä räkätaudista, joka vei mehut kesken upeimpien kelien. Kuulumisiin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!:) Kumman sitkeitä tauteja on ollut ihan tässä kesäkeleilläkin.:( Nyt toivotaan aurinkoa ja lämpöä! Eiköhän ne voimat sieltä pikkuhiljaa palaudu.<3

      Poista
  16. Kesäkukkien kauneutta seppeleen muodossa!
    Ihana kesä-asuste!
    Ja kukkailottelu jatkuu!
    Kiitos siitä ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaseppele taitaa olla nyt muotia? Kiitos, kun olet joka kerta innolla mukana ilottelemassa Susanna!<3 Sinäkin voisit linkata oman blogisi tuonne muiden joukkoon! Olisit paikkasi ansainnut siellä vaikka moneen kertaan!<3

      Poista
  17. Kaunis seppele! En ole koskaan osannut sitoa seppelettä, nyt pitääkin tutustua tuohon linkkaamaasi ohjeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!:)Helppoa on, voin luvata, ja nyt on materiaalia helposti saatavilla.:)

      Poista
  18. Upea seppele! En ole koskaan osannut tehdä edes voikukkaseppelettä, mutta ehkä uskaltaudun nyt tästä inspiroituneena kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mona!<3 Sulla on taas NIIN upeat kuvat...joihin kieltämättä sopisi vaikkapa se voikukkaseppele tyttären päähän.;) Seppeleen solmiminen on helppoa, ei mitään rakettitiedettä.:)

      Poista
  19. Ihastuttavan kukkaseppeleen olet tehnyt. Kukkaseppele päässä kuuluu hymyillä, niinkuin sinä teetkin :)
    Viime kesänä ystävättäreni täytti 50-vuotta ja hän juhli päiväänsä kukkaseppeleessä.
    Ja kukkailoitteluun ottaisin niin mielelläni osaa, mutta kukat ovat niityllä ja minä yritän selviytyä vasaran ja naulojen kanssa täällä saarimökillä.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Kukkaseppele päässä ei yksinkertaisesti voi olla vakava.:) Ehkä pitäisi hankkia muutama tekoseppele talven varalle, että pistäisi vaikka maanataiaamuisin päähän.;) Huomasin eilen, että ihan kauniita tekoseppeleitä oli Glitterissä (tms. asustekauppa) myynnissä...
      Nostan hattua sun nikkaroinneille! Seppeleet ja kukkakuvat on lastenleikkiä remppaamisten ja rakenteluiden rinnalla.:)

      Poista
  20. Todella upea seppele! :)Itsekin muistelin postauksessani voikukkaseppelien tekoa. :D

    VastaaPoista
  21. Oi, tämä on tosi mukava haaste! :) Postaan blogiini usein kuvia kukkasista, tosin kyllä myös paljon muustakin. Esimerkiksi tästä parvekepuutarhapostauksesta löytyy uusimpia: viikarivartti.blogspot.fi/2016/06/mita-parvekepuutarhan-perustaminen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitten muuta kuin rohkeasti mukaan!:) Yleensä perjantaisin avaan linkkimahdollisuuden, sunnuntai-iltaan on aikaa linkkailla. Tänään on jälleen aika Kukkailottelun!:D

      Poista