lauantai 5. joulukuuta 2015

Ahtialan asema ja Sisustus ChillailuaIhan parasta tässä päivässä on ollut auringonpaiste! Heti aamulla jälleen hipsutellessani muiden vielä nukkuessa, minä nautin aamukahvista ja auringon ensisäteistä. Ei voi mitään, olen aurinkoenergialla käyvä ihminen!;D Tänään on virtaa riittänyt, ja kamerakin on saanut kyytiä pitkästä aikaa, kun valoa oli riittävästi, ja normaalista poikkeavia kuvauskohteita tiedossa. Kävin nimittäin aamupäivällä ensin Lahden Ahtialan asemalla joulumyyjäisissä ja sieltä ajelin tuohon lähelle, entiselle linja-autotehtaalle, liikekeskus Korille, jossa vietettiin myös joulunavajaisia. 

Hassua, etten ole muistaakseni tiennyt Ahtialan aseman olemassaolosta ennen viime kesää, käyn sentään töissä ihan siinä nurkilla! Luettuani myyjäisistä oli selvä juttu, että tällaisen vanhojen rakennusten ystävän on pakko päästä katsastamaan paikka. Vaikken nähnyt rakennuksesta kuin entisen odotussalin ja toimistohuoneen, niin pakko tunnustaa, että kotiin tultuani sanoin miehelle, että jos asema tulee myyntiin, niin ostetaan se.;D Tuskin on tulossa, ja varmaan mies haluaisinkin tällaiseen ikuiseen remppakohteeseen...

Aseman sijainti on ihan loistava, sillä se sijaitsee Lahti-Heinola radan varressa, eikä sillä radalla taida kulkea kuin lähinnä muutamia tavarajunia harvakseltaan, ja vaikka asema sijaitsee rauhallisella paikalla, on siitä erittäin hyvät yhteydet esim. Lahden keskustaan, sillä moottoritie on minuutin matkan päässä. Kesäisin on viime vuosina järjestetty hyöryjunakyytejä tältä asemalta Heinolaan ja takaisin, ja sellaiselle tekisi mieli joskus vielä lähteä!
Itse myyjäisistä ostin vain tuoreita sämpylöitä, ja yritin olla näkemättä kaikkia kauniita asioita(mm. astioita ja huonekaluja), joita oli myynnissä ruotsalaisesta junahotellista...Mitä se sitten tarkoittaakin! Kerrottu amaryllis olisi varmasti lähtenyt mukaani, jos kotona ei olisi ollut jo tasot täynnä kukkasia.:) Lahtelaisille ja muille kiinnostuneille tiedoksi, että myyjäiset jatkuvat huomenna klo 10-14.

Kun nyt kerrankin olin liikkeellä päiväsaikaan kameran kanssa, niin päätin samalla piipahtaa hiljattain Villiviinin seinän taakse avattuun Sisustus Chill´iin. Paha paikka, tiesin jo etukäteen. Vanha tehdasympäristö tarjoaa aidosti rouhean taustan sekä sisustustavaroille, että kukkasille. Heti ensikäynnillä rakennuksessa vajaa vuosi sitten pisti silmiini ikkunat, jotka muistuttavat todella paljon meidän kesähuoneen ikkunoita. Kuuleman mukaan meidän ikkunat ovatkin lähtöisin vanhasta tehtaasta, vielä vanhemmasta kuin tämä entinen linja-autotehdas. 

 

Hypistelin pitkään JDL:n metallista tähteä, sillä etsin valkoista tähteä kesällä Amerikasta kesähuoneen ulkoseinään. Arveluttaa kuitenkin, että kuinka tuon tähden kävisi ulkoilmassa. Sen sijaan päädyin ostamaan uskomattoman ihanan Monday to Sunday-keraamiikkaa olevan maljakon ja pari Riiken korttia. Palaan ostoksiin myöhemmin, sillä tästä tulisi muuten ihan liian pitkä postaus. Vasta kotona huomasin, että mulla jäi rekeissä olevat vaatteet kokonaan kuvaamatta, sillä olin vain niin sisustusjuttujen lumoissa.

Sisustus Chillin Anne kovasti harmitteli sitä, ettei ollut saanut odottamaansa tavarakuormaa eilen. Ensi viikolla on siis kuuleman mukaan tulossa paljon kaikenlaista kivaa, joten lähistöllä asuville jälleen vinkkinä, että menkäähän käymään! Tuetaan paikallisia yrityksiä! Sisustus Chillillä on muuten myös verkkokauppa, joten jos kinnostus heräsi, niin täältä pääsee valikoimiin tutustumaan, klik. Tämä ei sitten ole mikään yhteustyöpostaus, vaan ihan omaksi ilokseni näitä kirjoittelen, ja toivon, että nämä ihanat liikkeet lähistöllä säilyvät ja manestyvät.:)

Pitihän mun vielä napata yksi kuva Villiviinin runsaista viherkasvivalikoimista...Sanoisin, että aika hyvät on valikoimat! Muuten, Villiviinilläkin on nyt verkkokauppa, klik!


Mulla ois tarkoitus vielä tänään leipoa hieman huomista ajatellen, ja tehdä ainakin yksi koekappale joulukorteista, sellaista kivaa puuhastelua. Sitä myöten toivottelen leppoisaa lauantai-iltaa!

Taina 

4 kommenttia:

 1. Oih mitä paikkoja kaikki! Voi te onnelliset olette saaneet nauttia auringosta. Meillä oli eilen aivan tajuton myrsky ja vettä tuli sekä eilen, että tänään ihan vaakasuorassa - ja paljon. Oman kaupungin joulunavajaisetkin jouduttiin eilen keskeyttämään kun tuuli kaatoi myyntikojut. Tosi harmi ja näky oli enemmän kuin surullinen. Huomenna olisi tarkoitus päästä hiukan uloskin haukkaamaan raitista ilmaa (harvinaista herkkua...). Mukavaa viikkiksen jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus totta säätä! Toivottavasti tänään teillä paistoi, sillä kuulin Ruusumäki-blogin Heidiltä, että heillä paistoi...:)

   Oon niin iloinen, kun tuossa entisessä linja-autotehtaassa on nyt uusia pienyrittäjiä ja arvostan jokaista yrittäjää tosi paljon. Tarvitaan näitä rohkeita ihmisiä nostamaan Suomi suosta.;D

   Poista
 2. It is such an amazing post, dear! Have a nice weekend:)

  www.bloglovin.com/blog/3880191

  VastaaPoista