perjantai 11. joulukuuta 2015

Jaksaa, jaksaa...


Perjantai ja viikonloppu edessä. Nämä viimeiset viikonloput ennen lomaa eroavat arkipäivistä oikestaan vain siten, ettei työpaikalle tarvitse mennä. Töitä riittää, ja kiire ahdistaa, mutta töissä yritän kaikin tavoin olla tartuttamatta lapsille samaa fiilistä. Toisaalta, kun vain osaa heittäytyä, saan töissä lasten kanssa olla just niin jouluhöperö kuin olen. Lapset ovat samanlaisia, odottavat joulua ja haluavat laulaa joululauluja ja aukoa joulukalenteria. Vaikka omat lapset kasvaa, saa joulunriemun kokea töissä varsinkin pienten oppilaiden kanssa. Taidan sittenkin olla etuoikeutettu.:)

Tällä viikolla olen koepinojen lisäksi käyttänyt iltoja joulukoristeiden ja muiden joulutavaroiden läpikäymiseen. Ihan kamala urakka (aikatavalla kimalletta joka paikassa myös), mutta olen niin tyytyväinen, sillä tavarat on nyt hyvässä järjestyksessä ja ison kasan vein kirpparille sellaista, mitä ei ole tullut vuosiin käytettyä. Tänä vuonna en olekaan ostanut (ainakaan vielä) yhtään joulukoristetta, kuusenpalloa tai mitään muutakaan. Hiljattain Clas Ohlsonilla käydessäni tosin ostin kuvissa näkyvän jouluisen taulun, jonka folkloristiseen tyyliin tykästyin. Olen melko varma, että mulla on jotain tuon tapaisia taulukuvia Pinterest-kansiossani.:) Oikeastaan minua harnittaa vain, että tekstit melkein kaikissa tauluissa ovat aina englanniksi! Tämä ei maksanut montaa euroa, luultavasti askartelu olisi tullut kalliimmaksi. Taulu saa olla tuossa keittiön seinällä uuteen vuoteen.

Valkoiset papukaijatulppaanit siirsin työhuoneeseen, ja viikonloppukukkina on tällä kertaa Villiviinin Eijan sieneen asettelemat joulutähden kukat, neilikat ja vihreät oksat. Kirpparilta ostin tuon maljan jokin aika sitten parilla eurolla, ainut ostos, mitä olen sieltä kotiin kantanut, asetelma sopi siihen juuri ja juuri.

Mukavaa viikonloppua, yritetään olla stressaamatta!

Taina

 

12 kommenttia:

 1. Jaksaa jaksaa tosiaan! Pitää tsempata loppuun asti, vaikka tuntuu että puhti alkaa loppumaan. Mukavaa viikonloppua Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!:) Nykyään en nuku oikeastaan koskaan päiväunia, mutta tänään otin kyllä pienet tirsat, sillä tuntui, että muuten saa painua kahdeksalta yöunille. Onneksi loma alkaa jo reilun viikon päästä, saa vetää henkeä ennen joulua (tai niin mä ainakin kuvittelen).;D
   Ihanaa viikonloppua Kati!<3

   Poista
 2. Vain 12 yötä jouluun enää ❤️ Jaksaa jaksaa ❤️ Leppoisaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on jo paljon parempi tilanne, suurin osa arvioinneista tehtynä.:) Asia kerrallaan, niin se on hoitunut ennenkin. Tänä vuonna loma alkaa ruhtinaallisen aikaisin, uskon, että loman alettua ehdin vielä hyvin fiilistelemään tulevaa joulua.:)
   Kivaa lauantai-iltaa!<3

   Poista
 3. Meillä on kans töissä lapset jo kovin joulufiiliksissä. Levotonta säpinää ja touhotusta. Oma pinna koetuksella, koska eihän nuo lapset sillä mitään pahaa tarkoita; lomaa odottavat ja todella jännittävät joulua. Laulaminen rauhoittaa lapsia kummasti. :D Hihii, yhtä matkaa ollaan saatettu töihin kulkea tai kotimatkaa teitettu; siinä samoilla nurkilla töissä olen. ;) Sniif, tässä syksyn olen harmitellut ja kauhistellut ihanan rauhallisen työmatkan muuttuvaa maisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se on just noin!:)Pitääkin yrittää saada kiinni siitä lasten fiiliksestä.;D

   Mulla on tuossa työmatkalla vähän sekalaiset tunnelmat, sillä ostaisin niin mielelläni yhden tontin tuosta järven rannalta. Olen suunnitellut aiheesta postaustakin koko syksyn, mutta yksi puute on, nimittäin raha.:P

   Poista
  2. Juu, kyllä saavat uudet asukkaat komeat maisemat! :D Meinasin kyllä saada siellä viikko sitten kuusen niskaani, et toivottavasti loput pysyis pystyssä. Täältä päin tultua, siinä heti mäen päältä katkesi isohko kuusi, kun olin töistä tulemassa. Sydärin meinasin saada, kun silmäkulmasta näin vain vihreän pöllähdyksen. Onneksi ei tielle asti yltänyt tai alle olisin jäänyt. :)

   Poista
  3. No, hui sentään! Onneksi et jäänyt alle! Ne kuusetkin siinä tien vieressä näyttää niin kauniilta, vaikka yleensä ainoa kuusi, mistä tykkään, on joulukuusi.;D

   Poista
 4. Kyllä joulua jo odotetaan ja lunta <3 Huomenna viimeiset lahjat kaupoilta ja sitten vain leivotaan ja herkutellaan.... Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teidän jouluvalmistelut on jo todella pitkällä! Osa lahjoista on hankittu, mutta vielä pitäisi käyttää hieman aivonystyröitä ja vuodattaa muutama hikipisara.;D
   Lomaa odotellessa!:D

   Poista
 5. Joulumieli kyllä vieläkin kadoksissa! Tosi kaunis jouluasetelma sulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria! Toivottavasti teilläkin on siellä hitusen lunta satanut, jos se joulumieli siitä löytyisi, onhan tässä vielä aikaa.:) Itse odotan lauantaita, kun loma alkaa, niin sitten heittäydyin tunnelmoimaan joulua, satoi tai paistoi.;D

   Poista