perjantai 18. joulukuuta 2015

Oli meillä hetki valoakin



 
 



Olipa meillä eilen ihmeellisen kaunis joulujuhlailta! Oli mahtava tunnelma juhlissa, lasten jännitys ja vilpittömyys, ei sellainen voi jättää kyynisintäkään aikuista kylmäksi. Ihana lumisade.<3 Ehkä näitkin Instassa kuvan, jonka nappasin kotipihassa ennen juhliin lähtöä? Valitettavasti lumisade vaihtui vesisateeseen aamulla, ja vettä on sitten tullutkin taivaan täydeltä. Meillä on vielä piha valkoisena, mutta sunnuntain lämpöasteita tuo ohut lumikerros ei tule kestämään...

Sen verran valoisaa oli eilen iltapäivällä, että nappasin muutamat kuvat viikonloppukukkasista, jotka hain  Villiviinistä jo keskiviikkona jouduttaakseni viikon kulkua.;D Upeita nämä kerrotut eustomat! Musta maljakko on oikeastaan säilytystölkki, jonka löysin viikolla kirpputorilta. Siihen kuuluu tiivistetty, puinen kansi ja hintaa purkilla oli himpun yli kaksi euroa. Olin etsiskellyt pitkään isompaa mustaa maljakkoa, ainoa musta maljakko kaapissani on vain yhdelle kukalle tarkoitettu, joten tämä oli ostos, jota ei tarvinnut pitkään miettiä. Muuten olen ostanut kirpparilta todella vähän mitään, muistaakseni vain viime viikolla kukkien alla näkyneen maljan ja yhden t-paidan juniorille. Tarkoitus on saada turhia tavaroita pois, ei kantaa niitä lisää.:)

Noista kuvista voi tarkkasilmäinen havaita, että saimme viimein toteutettua, pitkään mielessä olleen, valaisimien vaihdon makuuhuoneen ja työhuoneen välillä. Pari vuotta sitten, kun ostin tuon voikukan haivenpalloa (?) muistuttavan valaisimen, laitoimme sen työhuoneeseen ja makuuhuoneessa olleen tummanruskean kruunuvalaisimen tilalle tuli tuo työhuoneeseen aikoinaan Terrasta ostettu kynttiläkruunuvalaisin. Sittemmin, kun mies alkoi tehdä etätöitä kotona, huomattiin, että tuon haivenpallon yksi lamppu ei anna (aika yllättäin) samaa valomäärää, kuin kynttiläkruunun viisi lamppua! Kyllä nuo valaisimet ovat ehdottomasti muutenkin paremmat näin, kun ne nyt ovat. 

Suunnitelmissa on viikonloppuna käydä kuusiostoksilla, ja joulukuusi tulee tuonne työhuoneeseen samoin kuin viime vuonna. Mummon nojatuoli saa varmaan mennä teinin huoneeseen siksi aikaa. Aika usein kuusen paikka on ongelma kodeissa. Mitenkäs teillä?

Nyt pitää lähteä patistamaan nuorimmaista tiskikoneen tyhjentämiseen, ja pyykit piippasivat pesukoneessa ainakin puoli tuntia sitten. Arkisia askareita, mutta onpa vaihteeksi mukavaa, kun ei ole mitään muuta takaraivossa jyskyttämässä!

Mukavaa viikonloppua!:)
Taina

6 kommenttia:

  1. Toi vesisade tympii oikein urakalla, eilen oli niin kaunista lumisadetta ilmassa ❤️ Nyt alkoi joululoma ja joulusiivousta ja joululahjojen paketontia tiedossa ja joulukahvittelua rakkaitten kanssa ❤️ Ihanaa joulun odotusta, vain 6 yötä enää jouluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun voi rauhoittua jouluvalmisteluihin rauhassa! Harvoin meilläkään loma alkaa näin monta päivää ennen joulua. Mulla on vielä hieman lahjaostoksiakin tekemättä, mutta stressiä en niistä aio ottaa.:) Rentouttavaa lomaa Elina!<3

      Poista
  2. Kauniit tunnelmat!
    Eustomat kestävät niin hyvin vaasissa ja kuuluvat lempikukkiini!
    Meillä on tekomänty olohuoneessa ja pieni kuusi pojan huoneen pöydällä.
    Siitä kuusesta taitaa löytyä kyllä Legoista lähtien kaikkea! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Legoukkelit ovat tietenkin parhaimpia kuusenkoristeita!:D Onhan meillä jo kuusi kesähuoneessa, mutta ainakin vielä tänä vuonna haluan myös sen jalokuusen sisälle. Kuusi on mulle se tärkein joulukoriste.:)
      Mä en muista aiemmin edes merkanneeni noita kerrottuja eustomia. Koko ajan oppii uutta kukkasistakin.:)

      Poista
  3. Hetken tosiaan paistoi aurinko, mutta täällä pimeydessä ja vesisateessa taas vaelletaan..
    Mikäs muuten tuon bannerin ihanuuskakku on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu-u, äsken tultiin kotiin kaupungilta ja tuntui, että tien päällä ollut valon pisaraakaan. Meidän piha on edelleen valkoinen, juhuu!;D
      Kakku on leipomus itsenäisyyspäivältä, ihan törkeän hyvää ja tooosi helppo valmistaa. Resepti löytyy tästä postauksesta:
      http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/12/baileys-kakku.html

      Poista