tiistai 15. joulukuuta 2015

Baileys kakku








Itsenäisyyspäivänä herkuttelimme Baileys kakulla. Tuolloin muuta asiaa oli niin paljon, että reseptiä jäi jakamatta. Alunperin löysin hyvän ja selkeän ohjeen Elämää Koivurannassa blogista. Näköjään mä olen nimennyt tuon kakun ihan itse muistinvaraisesti...;D Varmasti teen tätä kakkua toistekin, sillä ohje oli todella yksinkertainen, ja erityisesti tykkään, kun ei tarvitse liivatteen kanssa läträtä! Pohja on ihanan suklainen, vaikka itse käytin siihen huomattavasti vähemmän suklaata, kuin ohjeessa oli käsketty, ihan vain siitä syystä, että käytin kaiken suklaan, mitä kaapissa oli, ja silti jäi puuttumaan 70 grammaa (mittasin oikein vaa´alla). Baileysin tilalle voisi minusta ihan hyvin kokeilla maitoa tai appelsiinimehua, varmaan ensi kerralla kokeilen jommalla kummalla, sillä piti ihan varta vasten käydä ostamassa 50 ml pullo Baileysiä. Se muuten riittää ihan hyvin viiteen ruokalusikalliseen.:)

Pohjan ainekset:
0,75 dl vettä
120g sokeria
200g tummaa suklaata (yli 70%)
75g voita
3 isoa kanamunaa
2rkl Baileysiä
28g Daim (pieni)


Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa vuoka vielä ulkopuolelta kaksinkertaisella foliolla. Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen.

Murenna Daim vuoan pohjalle. Laita vesi kattilaan ja lämmitä sen verran, että sokeri sulaa. Sulata sokeriveteen myös suklaa ja voi. Anna jäähtyä 10-15 minuuttia, ja lisää seokseen kanamunat ja Baileys. Taikinaa ei tarvitse mitenkään vaivata.:) Kaada taikina vuokaan, ja aseta vuoka uunipellille, jossa on kiehuvaa vettä 1-2 cm. Paista uunissa 40-50 minuuttia. Kakun pitää olla juuri ja juuri kiinteää, ei ihan mutakakkua siis. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, ja sitten mielellään yön yli jääkaapissa.



Päällisen ainekset:
0,5dl vaniljakastikeainetta (esim. Blå Band)
0,5dl maitoa
2dl kermaa
3rkl Baileysiä
Daimia

Seuraavana päivänä laita päällisen ainekset kulhoon ja vatkaa ne sekaisin vaahdoksi. Levitä päällinen pohjan päälle ja laita kakku vielä pariksi tunniksi jääkaappiin. Murenna Daimia kakun päälle ennen tarjoilua.

Kakun riippeet vein töihin, ja hyvin kävi kaupaksi! Minä ryhdyn nyt lämmittämään takkaa ja pistän joululaulut soimaan.:)

Makoisaa joulunalusaikaa!
Taina 







4 kommenttia:

  1. Uih kun näyttää hyvältä. Saattaa olla että testaan heti perjantaisille glögivieraille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä reseptissä tykkään tosi paljon siitä, että varsinainen leipominen vei varmaan 10 minuuttia, jos uunissa oloaikaa ja jääkaappiaikaa ei lasketa. Ja oli tää kyllä tosi hyvää, plussaa myös vehnäjauhottomuudesta.:)

      Poista
  2. Ooh, aah! Kiitos reseptistä! T: "Baileys-fan glubin jäsen"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä!Tuonne Koivurannan suuntaan kiitoksia voi laittaa.:) Ajattelin itsekin tehdä tätä jouluksi. Oli sen verran hyvää, ja helppo tehdä!:)

      Poista