sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukuun kuudesHyvää itsenäisyyspäivää ja onnea 98-vuotialle Suomi-neidolle! Tänään on jälleen palattu harmauteen ja vesisateeseen, mutta kaipa tuo harmaa sopii hyvin suomalaisille ihan jokaisena päivänä. Eikös se ole meidän kaikkien lempiväri? ;D Siitä tulikin mieleeni, kuinka tässä viikolla töistä iltapäivän hämärässä kotiin ajellessani lensi pääni yli kaksi joutsenta, joiden nokat oli kohti etelää. Lintuja katsellessani mietin, että jos olisin muuttolintu, olisin varmaan lentänyt jo useampi viikko sitten jonnekin aurinkoisempaan paikkaan. Kyllä noitten joutsenien täytyy todella tykätä Pohjolan perukoilla oleiluista, kun näin myöhään ovat vielä maisemissa! 

Asiasta toiseen eli niihin eilisiin Sisustus Chillistä tekemiini ostoksiin. Tuo kuvassa näkyvä Monday to Sunday -keramiikkasarjaa oleva maljakko on minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan ja koruttomuudessaan niin kaunis!<3 Käväisin juuri reilun vuoden takaisessa postauksessa Monday to Sunday-blogissa ja huomaisin, että ostamani maljakko sopii näköjään myös kruunukynttilälle. Kuluneen syksyn aikana olen suorastaan hullaantunut tällaisiin käsintehtyihin keramiikkiastioihin. Toinen samantapainen, joka minua kovasti viehättää Monday to Sundayn ohella, on Tuias keramiikka.  Voisi ainakin kuvitella, että tuollainen ajaton ja iätön tyyli ei alkaisi missään vaiheessa kyllästyttää.

Maljakon lisäksi ostin kaksi kivaa korttia RiiKeltä. Kävin myös tutkailemassa yrityksen sivuja ja totesin, että tekisi mieli ostaa pari isoa paperitähteä...Kortit saivat paikan työpöydältäni, heitin kalenterin jo pois ja liimasin kortit alustalle kuvioteipeillä. Tässä vuoden aikana olen todennut, että meidän perheen kalenterin pitää roikkua seinällä, missä se on paremmin nähtävillä. Olen tykännyt Villa Valkon Katin suunnittelemasta kalenterista todella paljon, mutta valitettavasti kirjoitusalustalla nököttävä kalenteri ei sovi meidän perheelle, täällä ollaan näköjään niin urautuneita kalenterin paikkaan! Täytyy ryhtyä etsimään ripustettavaa kalenteria ensi vuotta varten. Tuohon kirjoitusalustalle ajattelin jatkossa napata sopivan inspiskuvan aina sellaisen vastaantullessa. Tuonne vanhan tuolin jalkojen alle haaveilen muuten sellaisia pieniä pyöriä kuin esim. Howard-tuoleissa on. Jos joku osaa kertoa, mistä sellaiset voi hankkia, niin kertokaa ihmeessä mullekin!


Iloista itsenäisyyspäivää!
Taina


4 kommenttia:

 1. Pöytänurkkaus (tai siis eihän toi varsinaisesti nurkkaus ole, mutta kumminkin) näyttää tosi kivalta. Sellaiselta mukavan kotoisalta (ja erityisen siistiltä!). Ja bongasin pöydän alta myös pari sisustuslehteä ;).

  Leppoisaa Itsenäisyyspäivää! Taas tuli todettua, kuinka aika kuluu. Muistan nimittäin vieläkin sen, kun Suomi täytti 60 vuotta. Silloin (vuonna -77) pidin koulun keskusradion kautta koko koululle puheen, jonka aihe oli "Itsenäinen Suomi, yhteinen asiamme". Muuta en muista. Sen verran paljon 12-vuotiasta jännitti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh, mullahan on noita lehtiä samanlainen loota makkarissa, eikä siinä todellakaan kaikki!;D Vaatehuoneessa on vinopino odottamassa, että jaksaisin vielä plärätä läpi ja repiä niitä inspiskuvia...Tiedän, tiedän, jos vain luopuisin noista pinoista, niin luultavasti kokisin aikamoisen vapautuksen tunteen! Voi olla, että ennen joulua vielä teenkin sen.:)

   Kuule, toi keskusradion kautta kuuluttaminen on sellaista, että mua jännittää edelleen, jos joudun jotain sinne pöpöttämään!;D Meillä oli perjantaina tietenkin pieni itsenäisyysjuhla, ja mulle kävi siinä juhlan aikana sellainen paluu vuoteen -81 ja koulun itsenäisyysjuhliin.:D Joku laulu se taisi olla, joka mut sinne Keskuskoulun saliin yhtäkkiä lennätti! Noi esiintymiset on niin tärkeitä juttuja kouluvuosissa, monelle ihan tärkeimpiä ja juhlat muutenkin. Ne myös yhdistävät meitä sukupolvien ketjuun...:) Nostalgikko minussa taitaa olla nyt vähän herkässä.:P

   Poista