keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Aina viime tipassa 


Viime päivinä olen käynyt sisäistä keskustelua itseni kanssa, aiheena töiden jättäminen viime tippaan. Sunnuntaina tein arviointeja, koska ne piti olla valmiina maanantaina. Maanantaina askartelin ja kirjoittelin tietenkin joulukortteja, ja sainkin ne postiin tuntia ennen postin sulkemista. Tiistai-iltapäivänä kokosin töissä vaatimattomasti Sibelius-monumenttia, jonka lapset olivat tehneet, ja jonka halusin olevan valmis ennen eilisiä, ensimmäisiä, joulujuhlia. Valmista tuli siinäkin, mutta ihan pikkaisen aikaisemmin olisi voinut aloittaa...;D Toisaalta saatan kyllä aloittaa jonkun työn hyvinkin ajoissa, mutta kuitenkin se loppuunsaattaminen tapahtuu ihan viime hetkellä.

Vuosien myötä olen oppinut olemaan hermoilematta, vaikka teenkin asioita ihan viime metreillä. Itse asiassa huomaan, että monesti ne parhaat ideat saattavat tulla paineen alla, kun on pakko. Luovuus on jännä juttu, sillä se tarvitsee kyllä sitä väljyyttä ja ajatusten vapaata virtaamista, toisaalta sen voi saada käyttöön myös tarpeen tulleen, pakon edessä. Kirjailijathan monesti sanovat, että on vain pakko istua koneen ääreen ja alkaa kirjoittaa, pelkkää inspiraatiota odotellessa saattaisi jäädä moni asia syntymättä.

Noita tämän vuoden joulukortteja askarrellessani työ kehittyi, kuten tavallista, sitä tehdessä. Nykyään en yleensä edes yritä tehdä 40-50 täysin samanlaista korttia, kysehän on käsityöstä! Ihan loppupuolella askartelua tuli ajatus täysin musta-valkoisista korteista, ja ne olivat sitten minusta tänä vuonna ne onnistuneimmat. Tuolla Pienen Teehetken puolella on postaus, jolloin olin tehnyt vain pari koekappaletta joulukorteista. Loppujen lopuksi käytin kaikissa korteissa poro-rei´itintä, sillä porot olivat minusta niin veikeitä.

Vielä pari päivää olisi töitä, ja sitten alkaa LOMA! Odotan sitä niin paljon, että pelkään jonkun kauhean taudin iskevän heti alkuunsa. Olenkin tässä juonut mustaherukkamehua ihan vain varmuuden vuoksi. Huomiset joulujuhlat kun vielä saa kunnialla läpi, niin sitten alkaa joka tapauksessa laskeutuminen jouluun. Olen myös sekaisin päivistä jo nyt, tänään on ollut ihan torstaiolo.:)


 Tsemppiä meille kaikille loppurutistuksiin!
Taina

 

11 kommenttia:

 1. Tsemiä viimeisiin työpäiviin ja leppoisaa lomaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!<3 Kiitos myös haasteesta, en vielä ennättänyt kommentoimaan blogiisi!<3 Huomenna yritän ehtiä sinnekin.:) Ja vastaamaan haasteeseen jossain vaiheessa!;D

   Poista
 2. Ihanat kortit! <3 Täällä tunnen sielujen sympatiaa - vaikka aloitin reilusti ajoissa, viimeistelin taas kerran askartelu-urakan viime metreillä! :)
  Iso tsemppi vikoille työpäiville ja rauhallista joulua teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Eh, oisko se sitten vaan niin, että pakko on paras motivaattori, ja mitä parempi motivaatio (takaraja lähempänä), sitä parempi lopputulos!;D
   Rauhallista joulua teille!:)

   Poista
  2. Allekirjoitan - parhaat suoritukset pienessä stressissä...! ;)

   Poista
 3. Ihanat kortit!
  Omat korttina lähetin vasta eilen, juu, jäi viime tippaan täälläkin. Mutta tuo on niin totta, luovuus tarvitsee tilaa ja aikaa, mutta usein kiireessä syntyvät silti ne parhaimmat tuotokset. Silloin ei ole aikaa hioa loputtomiin, niin tulostakin syntyy. Tämä on ihan hyvä systeemi, kunhan pääsee välillä palautumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka!:)
   Se taitaa olla just noin! Mitä sitä muuttelemaan hyväksi havaittua systeemiä.;D

   Poista
 4. Täällä sama juttu, että kaikki jää viime tippaan! Vaikka ehkä oli tänä vuonna eka kerta, et kortit oli laatikossa, jo päivää ennen. :) Ku yleensä ne viedään ihan viime hetkellä ku posti on menossa kiinni.
  Ihanat ja veikeät joulokortit teiltä on lähtenyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria!:)
   On mullekin joskus käynyt vahinko ja joulukortit on olleet postissa päivän tai kaksi ennen halvennuksen päättymistä.:P Meidän lähipostin lähtevienpostienlaatikkoon oli murtauduttu päivää myöhemmin. Voin vain kuvitella sitä harmituksen määrää, mikä korttien askartelijoille ja lähettäjille on tuosta aiheutunut.:( Todella törkeä juttu!

   Poista
 5. Tosi tyylikkäitä kortteja niistä tuli! Tuo poro on niin ihana. :) Rentouttavaa lomaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:) Nyt alkaa olla jo hieman lomaolo, kun joulujuhlat on takana. Väsynyt, mutta onnellinen.:D

   Poista