keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Koko vuosi yhdessä paketissa



Mulla on juuri nyt sellainen olo, että taidan tietää, miltä eläkeläisistä tuntuu.;) Päivät menevät vähän turhankin nopeasti. Mahtavat ulkoilusäät ovat vieneet meikäläistä ulos, metsään ja järven rannalle tai kaupungille syömään. Auringonpaiste ja pakkanen on hyväksihavaittu yhdistelmä, kuvia on tullut taas napsittua aika tavalla. Instassa olen niitä ehtinyt julkaistakin. Tänään luonnonjäällä oli jo runsaasti luistelijoita, voipa olla, että tänään täytyy lähteä varastoon etsimään omia luistimia!

Vuoden lopussa on mukava muistella vanhaa vuotta. Selailin kuva-arkistoja, ja poimin sieltä kuvamuistoja, jotka ovat syystä tai toisesta erityisen tärkeitä. Yksi onnistuneimmista kuvista koko vuonna on heti tammikuun alussa, viime loppiaisen kauniina pakkaspäivänä, ottamani kuva puolukanvarvusta. Kuvia selatessa muistin, että tein jääkukkasia maitopurkkiin. Nyt olisi ihan loistavat pakkaset tehdä jäälyhtyjä, jos vain osaisin...Mulla on paha tapa rikkoa muoviset ämpärit siinä touhussa.
  




Helmikuussa maalasin työhuoneen seinän Country French Laava-sävyllä. Tykkään tuosta seinästä niin paljon, että kyllä tuolla voisi vaikka yhden olohuoneen seinän vielä maalata.;) Magnolian- ja omenapuunoksat ilahduttivat helmikuussa ja keittiönpöydän asetelma oli minusta erityisen kaunis. Auringonnousu Radiomäellä oli niin upea, että aamuisella heittäessäni teiniä koulun liikuntatunnille, oli pysäytettävä auto vielä kuvan ottamista varten.







Myös yksi maaliskuun lempikuvista on otettu Radiomäellä, tosin auringonlaskunaikaan. Tuo meidän nuorimmainen käy jotenkin äidin sydämeen punaisine poskineen.<3 Maaliskuu on ihanaa aikaa, sillä ilmassa on jo ripaus kevättä, jos ei muualla, niin mielessä...ja maljakossa.;D







Huhtikuussa ennakoin kesää ja laittelin jo Kesähuonetta. Kuvassa näkyvä laventeli kesti yllättävän monta viikkoa, vaikka välillä oli vielä pakkastakin!





Toukokuussa maalasin olohuoneen seinän ensimmäistä kertaa. Country Frenchin Jäkälä-sävy on minusta kaunis, mutta hiukan liian siniseen taittava. Alkoi uuden sävyn etsintä lähes samantien.

Äitienpäivänaamuna kuvaamani makrokuva pihalla konttaillen on puolukanvarpukuvan tavoin yksi suosikkejani kuluneelta vuodelta.





Kesäkuusta olisi niin monta kuvaa, jotka voisin valita, lähinnä Amerikan reissulta. Pelikaaninkuvasta olin itse erityisen onnellinen, sillä Floridassa olomme viimeisenä päivänä lähdimme kävelylle rantaan, ja tämä lehahti laiturille ihan kuin meitä varten. Etukäteen odotin New Yorkia enemmän kuin Floridaa, mutta jälkeenpäin olen huomannut kaipaavani mielummin uudestaan Floridaan kuin New Yorkiin, vaikkei New York ollut hullumpi sekään. Olisipa ihana viettää pari aurinkoista viikkoa näin talvella Floridassa!

Kotona tein kattauksen Kesähuoneeseen, osittain matkatuliaisia käyttäen. Kattauksesta tuli omastakin mielestä niin kiva, että yksi kuva piti valita tähän vuosimuisteloon.:)



 




Tartuin maalisutiin heinäkuussa ja maalasin olohuoneen seinän uusiksi, tällä kertaa Annie Sloanin kalkkimaalilla Duck Egg Blue-sävyllä. Nimestä huolimatta sävy on enemmän vihreä kuin sininen. Tykkään, mutten ole varma, onko tämä vielä se lopullinen sävy.;) Loppukuusta sain taulut paikoilleen, ja olohuone on nyt reilun vuoden jälkeen valmis. Periaatteessa.





Heinäkuussa reissasimme mm. Kolin kautta mökille Kainuuseen ja matkalla pysähdyimme Lieksan museoon, joka teki meihin molempiin suuren vaikutuksen. 

Pioninkukassa kiipeilevän muurahaisen ikuistin kännykällä autossa, kun olimme matkalla kummityttömme tupareihin. Viimeinen heinäkuun kuva on marenkikakkusista, joita leivoin muutaman kerran heinäkuun lopulla kekkereihin tarjottavaksi. 


 

 


Oikea kesä tuli Suomeen vasta elokuussa. Kyllä näissä siirtyneissä vuodenajoissa on muutenkin riittänyt tänä vuonna ihmeteltävää...

Elokuussa tartuin vaihteeksi maalisiveltimeen. Torista ostetut Bonanza-tuolit saivat uuden maalipinnan ja samalla vaihdoin keittiönpöydän väriä. Työhuoneeseen ostettu matto siirtyi keittiöön, minne se sopiikin ominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti, ja pienuudestaan huolimatta, se on edelleen samalla paikalla keittiössä. Jos löytyisi toinen samanlainen, niin pienuusongelma olisi ratkaistu...




Elokuun tummassa illassa vietettiin perinteisiä kekkereitä ystävämme rannassa, tällä kertaa rosvopaistijuhlien merkeissä.




Syyskuu tuli elokuun vaatteissa, lämpöä ja aurinkoa piisasi koko kurjan kesän edestä. Puutarhassa oli ihanan rehevää. Vain pitkistä varjoista voi huomata, että kuva Kesähuoneesta on otettu  aurinkoisena syyskuunaamuna, eikä keskikesällä.







Lokakuussa toimme päivänvaloon Emosen aloitteesta perustetun yhteisblogin, Pienen Teehetken. Ensimmäinen yhteispostauksemme oli 3x syksyinen kattaus, ja mullahan meinasi ihan mopo karata käsistä niiden kuvien kanssa.;D Lokakuun lopulla maalasin viimein myös eteisen maitokahvinsävyt piiloon Annie Sloanin Paris Grey-sävyllä.

 





Luonnossa tuli liikkuttua lokakuussa hirmuisen paljon, sillä syksy jatkui aurinkoisena ja vähäsateisena. Joutsenet parkkeerasivat pitkäksi aikaa tuohon lähirantaan, ja niitä piti käydä ihailemassa harvaseilta.








Vieläkö siellä ollaan? Kaksi vielä jäljellä...Marraskuussa siivoilin vessojen laatikoita ja kaappeja, ja sisustelin niitä pienesti. Tein adventtikynttelikön betonista valaen, ja tulostimella halppisversiot adventtikynttilästä.
 


 




Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin parasta joulukuussa ovat olleet nämä viimeiset päivät joulun jälkeen. Vuoden kuvien joukosta joulukuuta edustamaan valitsin kuvan, jossa pääsin taas leikkimään. ;)




Tässä se oli, vuosi 2015, 30 kuvaan typistettynä. Tällä postauksella osallistun samalla Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen, jonka aiheena on Muistoja vuodelta 2015. Kiitos Lintunen inspiroivista aiheista, joihin olen osallistunut melkein koko vuoden!<3 Olen huomannut, että makrolinkkien takaa löytyy kovin samanhenkisiä ihmisiä.:) 

Elän toivossa, että huomenna ennätän vielä postailemaan, joten jätän uudenvuodentoivotukset vielä väliin. Millainen sinun vuotesi 2015 on ollut?

Taina

34 kommenttia:

  1. Ihana kooste vuodesta! Tämän vuoden sun juttuja lukeneena mulle ovat jääneet erityisesti mieleen ihanat kukkakuvat, sun ahkeruus maalamisen suhteen sekä erilaiset kauniit asetelmat. Ja tuo kesähuone - ooh! Oikein ihanaa pian alkavaa vuotta 2016 sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Emonen!<3 Tuossa ne taisivat tulla pähkinänkuoressa mun blogini tärkeimmät sisällöt.:) Huomasin, että piha ja puutarha jäivät kokonaisuutena kuvaamatta. On sitten jotain muistettavaa ensi kesälle...
      Hyvää uutta vuotta Emonen!<3

      Poista
  2. Kaunis kooste kohta loppuvasta vuodesta! Kuten Emosella niin minullakin jäi mieleen tuo ahkera sisustamisesi, maalaaminen ja nuo ihanat kukka-asetelmat! Kesähuoneesta olen jo usein maininnut: olen kateellinen ;)
    Täytyy itsekin kurkistaa kuvahakemistot ja kerrata miltä vuosi näytti.
    Mukavaa vuoden toiseksi viimeistä iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia runsaasta kommentoinnista ja kauniista sanoistasi joka kerta!<3
      Tuolla Instassa oli puhetta, että täytyy kai alkaa vuokraamaan tuota kesähuonetta:;D Oletko kiinnostunut?:)
      Kävinkin jo vuosikoosteesi kännykällä lukemassa, mutta täytyy tulla uudelleen isommassa koossa kuvia ihastelemaan!:)
      Hyvää uutta vuotta Pia!:)

      Poista
  3. Kiitos kasveista jotka sain. Ne ovat elossa edelleen verannalla.
    Kivoja kuvia olet kuvannut vuoden mittaan.
    Kyllä kyllä eläkeläisillä on kiire!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Ihanaa!<3 Mä kävin ostamassa uuden lankaköynnöksen, jonka istutin jouluruusun kanssa samaan, ja se onkin hyvässä kunnossa. Valitettavasti ne ulkoatuodut kuolivat sisätilojen kuumuuteen varmaan...
      Hih, olen tosi lomalla, tänään en enää muistanut mun työpäiviä miettimättä tosi pitkään, kun kampaaja-aikaa varasin.:D
      Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  4. Oi, teillä on ollut mahtava ja inspiroiva kuvavuosi. Painiskelen saman haasteen kanssa. Vuosi on todella mennyt hurjaa vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!:) Täytyy tulla sun kuvat ehdottomasti katsomaan!
      Hyvää uutta vuotta Teresa!:)

      Poista
  5. Voi miten ihana muistelupostaus ja miten ihanat kuvat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita!<3 Mulla on kuule pyykinkuivaustelineenosat varastossa odottamassa ensi kesää. Kiitos ihanasta inspiraatiosta!<3 Emme viitsineet ryhtyä sitä kesällä kokoamaan, kun haluttiin olla varmoja, että puuosat ovat niin kuivia, että voi huoletta maalata.:)

      Poista
  6. Kauniita muistoja kuluneesta vuodesta. Täytyy sanoa, että olet ainakin heilunut maalisudin kanssa ahkerasti.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin olen!:D Ensi vuodelle ei ole suunnitelmissa samanmoista maalausurakkaa.:)Kiitos Kristiina.<3

      Poista
  7. Kauniit kuvamuistot vuodelta, ihanat!

    VastaaPoista
  8. Mukava vuosi kooste, paljon ihania ja mukavia muistoja ❤️ Hyvää uutta vuotta ❤️

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoinen vuosi ollut sinulla! Ja tuo betonikynttelikkö on uskomattoman hieno, peukku sille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Betsy!:) Vuoteen mahtuu paljon, sellaistakin, jonka oli jo ehtinyt unohtaa. Betonikynttelikkö on paras käsityö, jonka olen pitkään aikaan tehnyt.:)

      Poista
  10. Mahtava kooste. Pitäisiköhän itsekin tehdä vähän samantapainen. En ajatellut katsoa hirveästi taaksepäin, mutta kuvien kautta se voisi olla kivaa. Taina kiitos tästä vuodesta ja hyvästä blogiystävyydestäsi. Sinulla on minun sydämessäni erityinen paikka, sillä jotenkin pidän sinua kaikista blogiystävistä yhtenä erityisimmistä. Alusta asti olemme toisiamme kannustaneet ja se on ainakin minulle ollut aina tärkeää. Kaikkea hyvää ja erityistä sinulle ja perheellesi vuoteen 2016! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Ihan samat ajatukset sinusta ja voi, miten ihana, kun kirjoitit sen tänne.<3
      Onnellista uutta vuotta sinulle ja koko Villa Valkon upealle poppoolle!<3

      Poista
  11. Hieno kooste menneestä vuodesta!
    Nykyään kun tulee kuvattua paljon, niin niitä on jälkeenpäin mukava katsella ja muistella mitä kaikkea niihin kuviin liittyy. Muuten en kyllä muistaisi kaikkia hienoja hetkiä.
    Ihanaa Uutta Vuotta♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen ja hyvää uutta vuotta sinulle!<3
      Oli ihan hirveä urakka tehdä tuo kooste! Kuvia on kuukaudessa reilusta 500 yli tuhanteen. Laitan ne kuukausittaisiin kansioihin, mutten tiedä, onko se paras tapa organisoida kuvat. Toisaalta on kyllä hienoa, kun noita kuvia on, niin on sitten muistin tukena jotain todellistakin.:)

      Poista
  12. Oi mitä kuvia, ihastuin tuohon pikkupyörään ja kukkiin metsässä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Lintunen!<3 Sinua saan kiittää upeista, inspiroivista makroaiheista ja kuukausikollaasien linkittämisestä.<3 Hyvää uuuta vuotta!

      Poista
  13. Niin tunnelmallisia kuvia vuoden varrelta!
    Jääkukat ja kaikki ihanat kesän kukkaset!

    Onnen tähtipölyä ja kauniita hetkiä rakkaiden kanssa vuodelle 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Eipä tullut nyt vielä jäädytettyä kukkasia, mutta ensi viikolle on luvattu kovia pakkasia, joten josko joulukukat vaikka pakastaisi!:)
      Onnea uuteen vuoteen!<3

      Poista
  14. Kaunista!
    Toivottelen vähintään yhtä kaunista alkanutta vuotta <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Ainakin alku on ollut lupaava.:) Tänään oli niin mahtava auringonpaiste, josta järvenjäällä pääsin nauttimaan.:)

      Poista
  15. Kauniita kuvamuistoja.
    Mieleeni jäi erityisesti Äitienpäivän aamun kuva :)
    Onnellista uutta vuotta 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina!:) Minifillarikuva oli itselleni eka tuollainen "lavastus".:) Jos aika antaisi myöden, voisin pitää blogia, joka keskittyisi kaikenlaiseen minimaalisen kuvaamiseen.:)

      Poista
  16. Kaunis on kotisi!

    Tuo pelikaani on niin sympaattisen näköinen!

    Ihanaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!<3 Minusta pelikaani suostui ihmeen hyvin poseeraamaan, saatiin yhteiskuvaan miehenkin kanssa, joka on tietenkin Pelicans-fani.:)
      Ihanaa uutta vuotta!

      Poista
  17. Ihanat muistot ja kauniit kuvat. Hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi!<3 Onnellista uutta vuotta sinulle!:)

      Poista