keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Pelkkää raitaa!

Viime aikoina mussa on nostanut pitkästä aikaa raitakuume. Olen varmaan aina tykännyt raidoista, varsinkin mieheni ja poikien yllä. Eikä oma vaatekaappikaan ole raidoilta välttynyt. Kellä nyt ei olisi vähintään Marimekon tasaraitaa ollut?! Raidat ovat yleensä olleet värikkäitä, mutta juuri nyt miellyttää enemmän musta-, harmaa- ja sinivalkoiset raidat. Kodin tekstiileissä tai tavaroissa raitaa ei juurikaan meiltä löydy, paria torkkupeittoa ja tyynynpäällistä lukuunottamatta...vielä. Kokosin pienen kollaasin Pinterestistä raitateemalla siitä, mikä tällä hetkellä silmää miellyttää.:)Kuvien lähteet:
1. Makuuhuone klik
2. Astiasto klik
3. Tuubihuivi klik
4. Raitamekko klik

Tutkittuani kangasvarastoni kolmeen kertaan, ja todettuani, ettei sinne nyt valitettavasti ole yht´äkkiä siunaantunut kivoja musta-, harmaa- tai sinivalkoraidallisia kankaita, pengoin vielä lisää käsityövarastojani. Vaikka kaikenlaisia tarvikkeita on tullut vuosien saatossa kannettua mm. töihin, niin muistelin, että mulla olisi paketti kangasvärejä yhdessä kassissa. Jee! Paketissa komeili hinta 79 eli epäilemättä pakettini on markka-ajalta, luultavasti 90-luvun puolivälistä tai ennen sitä ostettu.:O Täytyypä muistaa askartelukaupassa käydessä kurkata, mitä nuo kangasvärit nykyään maksavat...Paketissa on perusvärit:punainen, sininen, vihreä ja keltainen sekä musta ja valkoinen. Ilmeisesti olin ostanut paketin valkoisen värin vuoksi, sillä se vähä, mitä väristä oli jäljellä oli suureksi hämmästyksekseni kuivunut. Luulisi nyt kangasvärien kestävän ainakin kolmevuosikymmentä.;)Olin ajatellut tehdä harmaita raitoja, mutta koska valkoista ei ollut saatavilla, niin musta oli toiseksi paras vaihtoehto näistä. Kangaskaapista löytyi suikale valkoista pellavaa, ja paloiteltuani pellavan ryhdyin maalaamaan.
Tein kankaalle raidoituksen maalarinteipin avulla, ja samalla kiinnitin kangaspalat piirustusalustaan, joka suojasi pöytää maalilta. Vesivärisiveltimellä sitten täytin maalarinteippien väleihin jääneet raot. Pieni 15 millin purkki riitti juuri ja juuri tähän hommaan.:) Irrotin teipit heti maalaamisen jälkeen, ja jätin kankaat kuivamaan seuraavaan päivään saakka. 
Seuraavana päivänä silitin ensin värin kiinni kankaisiin (pitäisi kestää 60 asteen pesua) ja leikkasin palat oikeaan muotoon. Lopuksi suruttelin ne koneella yhdeksi kokonaisuudeksi. Tykkään siitä, että raidat ovat käsinpainetunnäköiset, niin kuin ne ovatkin.:) Raitakankaiden kohdistus tällaisessa tee-se-itse-raidoituksessa olisi sula mahdottomuus! En tehnyt raitoja mitan kanssa, tietenkään.:P

Eihän noita niin montaa syntynyt, neljä viiriä pienestä suikaleesta, mutta sainpahan edes jotain raidallista pahimpaan raitojen kaipuuseen! Jos kangasta olisi ollut enemmän, olisin varmaan ommellut raidallisen kesäkassin tms... Epäilen, että tulossa on lisää raitoja jossain muodossa.;) Viirit hakevat vielä paikkaansa, laitan kuvia, kunhan se oikea paikka löytyy.

Oliskohan tänään muuten ensimmäinen
sateeton päivä yli viikkoon? Pidetään peukkuja!

Taina 
8 kommenttia:

 1. Tosi kiva DIY-idea! Hyvä, että joltain toiseltakin löytyy vielä markka-ajan askarteluostoksia ;) Minä olen Niin Raitanainen ja musta-valkoraita on se ykkösraitayhdistelmä. Se vain näyttää silmään aivan superhyvältä. Vuosi toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä ompelin ihan toisenlaiset viirinauhat, ne taitavatkin näkyä jossain pihapostauksessa. Nyt teki mieli pelkistettyä ja sitä raitaa, ja nyt mulla on edes vähän sitä!:) Vanhojen askartelukamojen säilyttämisen järkevyydestä en ole ihan varma, aika harvoin tulee vissiin askarreltua.;)

   Poista
 2. I can't read your post but the pictures are quite clear! I do love stripes!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have "a stripe fever" right now and I had to have stripes quickly...as medicine.:) I´m sorry, I only write in Finnish, because that´s the language I can express myself best! Though I´m glad, everytime someone foreigner leaves a message. Thanks Barbara!:)

   Poista
 3. Katsoin ensin teippikuvaa, että vinoon menee, mutta sullahan olikin tiuossa tuollainen hauska levenevä raita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kieltämättä kuva on otettu sellaisesta kulmasta, että raidat näyttävät menevän vinoon. Vähän jännitystä katselijoiden elämään.;) Eihän mulla nyt vinoon voisi mennä...:P

   Poista
 4. Onpa kivan näköistä raitaa!

  Tulin vartavasten kiittämään kirjavinkistä. Hiakkalan lasten tarina on hauska, huumori uppoaa jopa meidän "aikuiseen" makuumme. Luen Sulolle nyt iltaisin sängyssä, emmekä meinaa malttaa käydä ollenkaan nukkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, alkoi hävettää oma räpellykseni! Mutta ihan mahtavan hienoa, että pidätte kirjasta! :) Hiekkalan lasten tarinoita uskallan suositella ihan jokaiselle.:)

   Poista