lauantai 21. kesäkuuta 2014

Parhaat sisustusvinkit ikinä

Pieni Lintu-blogissa on käynnissä kisa bloggareille, jossa on ihan huikea palkinto, nimittäin 100 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Kiva! Voisin tilata myös esikoisen huoneeseen Hayn About a Chair-tuolin...Kilpailussa on tarkoitus etsiä bloggareiden parhaat, kesäiset sisustusideat. Onneksi palkinto arvotaan osallistujien kesken, sillä kovin erilaisista ideoista olisi varmaan vaikea valita voittaja, ja toisaalta arpaonnella mullakin voi olla edes jonkunlaisia mahkuja.;) Kivoja ideoita tuonne on jo tullutkin. Käykääpä lukemassa ja poimimassa ideoita itsellenne!:) 


Useamman päivän mietin, että mikä voisikaa olla paras sisustusvinkki, minkä voin antaa. Olen saanut aika paljon kehuja hyvästä silmästä ja sisustustaidoista. Väittävät myös, että peukaloni ei ole keskellä kämmentä. Siitä huolimatta joudun nyt paljastamaan jotain todella tylsää ja mielikuvituksetonta. Hyvänä puolena tässä vinkissä on ilmaisuus. Joko arvasit?;)


Kysymys on niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin siisteys, järjestely ja organisointi. Ei mene varmasti yhtäkään päivää kotona ollessa, etten jotenkin pitäisi yllä järjestystä. Monet ystävistämme ovat ääneen arvelleet, ettei meillä ole koskaan sekaista. Niin kuin kuvista näkyy, niin kyllä vain! Näytetäänpä arkisempaa kuvaa keittiöstä ja eteisestä...Sumennetuin linssein kuitenkin, ihan vain teidän silmiänne suojellakseni!;)Keittiö on eittämättä kodin sydän ja ansaitsee siksi enemmän palstatilaa. Ei tarvita oikeastaan muuta kuin tyhjentämätön tiskikone, ja sotku on valmis. Meillä koneen tyhjennys on poikien tehtävä ja aina homma ei tapahdu automaattisesti ilman toistoa, uhkailua ja kiristystä. Kasvatuksen tukipilarit?;) Siis, jos tiskit alkavat seistä tasoilla, niin tiedän, että keittiö on kohta sekaisin. Tiskien lisäksi tasoille ja pöydälle kertyy usein postia ja enemmän tai vähemmän tarpeellisia keittiötarpeita...


Täysin tyhjät tasot eivät kuitenkaan näytä mielestäni kodikkailta, eikä toisaalta ole järkevää kätkeä kaappeihin sellaista, mitä usein käytetään, ja minkä voi siististi säilyttää näkyvissä. Esimerkiksi useimmin käytetyt mausteet ja ruuanlaittotarpeet kannattaa sijoittaa käden ulottuville ruokaa laitettaessa. Nykyään mausteita, öljyjä yms. saa kauniissa pulloissa ja purkeissa, joita kyllä kelpaa katsella! Yrtit puolestaan tuovat keittiöön ripauksen vihreää ja eloa keskellä talvipakkasiakin.
Hedelmiä ja osaa vihanneksista suositellaan myös huoneenlämmössä säilytettäväksi, joten niille kannattaa miettiä sellaiset säilyttimet, joissa ne pääsevät houkuttelevasti esille. Jos keittiössä ei ole paljon tasoja, joihin hedelmät voisi laittaa, niin kiva idea voisi olla joku katosta roikkuva kori tai sitten siirtää hedelmäastia suosiolla esim. olohuoneen pöydälle. Tuollaiset lasikartiot ovat aika monikäyttöisiä ja edullisia. Paitsi että niissä voi pitää hedelmiä tai muuta tarjottavaa, käyvät ne myös maljakoista tai kynttilälyhdyistä. Koska säilytystilaa on rajallisesti, kannattaa ostaa tavaroita, joita voi käyttää moneen tarkoitukseen.
Tiskirätistä sen verran, että käyttöesineet, jotka pidetään esille, kannattaa valita niin, että esineitä jaksaa katsella! Susannan työhuoneen tiskirätit ovat olleet kovasti mieleeni. Tekisi mieli laittaa tilaukseen myös yksi musta tiskiharja ja rätti, ihan vain värin vuoksi!

Eteisessä tilanne oli ollut liitutaulun osalta kamala jo pitkään! Ihan tavallista on, etteivät takit ja kengät löydä naulakkoon, mutta niihin pätee samat kuin tiskikoneen tyhjennykseen, eli toisto, uhkaus ja kiristys.;) Oma vika taas, jos johonkin pääsee syntymään törkyläjä (kuten liitutaulun reunalle), joka pysyy viikosta tai kuukaudesta toiseen samassa paikassa ja tilassa! Mitä kaikkea sitä ihminen (minä ite) säilöökään...


Selvittelyn voi aloittaa vaikkapa tyyliin: 1. roskiin (ei käyttöä), 2. paikkaan, jonne tavara oikeasti kuuluu ja 3.voi olla esim. tätä tarjoan kaverille/tämän laitan hetkeksi odottamaan, jos tavaralle vielä tulee käyttöä. Jostain syystä juuri eteiseen ja keittiöön meille syntyy useimmin näitä jemmoja. Saatan tehdä siivouksen niinkin, että laitan kaiken sälän pussiin ja pussin jemmaan, ja myöhemmin heitän kaiken pois huomattuani, ettei kukaan ole kaivannut mitään kyseisestä pussista pitkään aikaan!

Lopuksi vielä sisutusvinkki, joka toimii itselleni aina. Kerää kukkia luonnosta tai osta kimppu kaupasta! On suorastaan pakko ryhtyä siivomaan, jos on tuoreita kukkia maljakossa. Tavarat omilla paikoillaan luovat viihtyisyyttä, joka pätee ihan jokaisessa kodissa tai tilassa, eikä vaadi muuta kuin aikaa ja viitseliäisyyttä.:)


Oliko itsestäänselvyyksiä vai syntyikö ideoita tai ajatuksia
oman kodin viihtyisyyden lisäämiseksi? Toivottavasti!:)

Taina7 kommenttia:

 1. Tuo säläjemmapussi olikin hyvä idea! Täytyykin ottaa se käyttöön. Eihän minulle itselleni mitään ihmeellistä keräänny nurkkiin, mutta muulle perheelle... ;) Kukkavinkki meillä jo onkin käytössä ja se toimii. Leppoisaa juhannusviikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihana syreenikimppu! Meillä on toi sama muistitaulu eteisessä. Kätevä! :)

  Kiva kun osallistuit kisaan!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ilo on ihan mun puolella!:) Olen löytänyt tuolta linkeistä itselleni lisää luettevaa ja kauheasti inspiraatiota.:)

   Poista
 3. Tosi hyödyllisiä ajatuksia kokosit yhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikki!:) Yritin ihan toden teolla miettiä, että mikä voisi olla sellainen vinkki, josta kaikille olisi hyötyä. Uskon vahvasti ajatukseen "tavaroilla pitäää olla omat paikkansa". Jos on pienet neliöt, myös tavaraa pitää karsia. Siisteydellä on niin paljon merkitystä isommissakin ympyröissä, jos mietitään asuinympäristöjä!:)

   Poista