lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kässätreffit ja raitamekko


Sovittiin tällä viikolla muutaman työkaverin kanssa treffit käsitöiden ja askartelun merkeissä. Tällaista suosittelen lämpimästi muillekin! Viimeksi järjestettiin samanlainen joulun alla, joulukorttipaja. Jos tehdessä kaipaa mielipidettä tai neuvoja, niin niitä saa halutessaan. Mukaan voi tulla myös hengailemaan, jos ei huvita "paskarrella". Samalla voi kahvitella nyyttärimeiningillä ja pälättää muutenkin kaikkea maan ja taivaan välillä. Jos aikaa varaa muutaman tunnin, niin valmistakin syntyy. Olen hieman tympääntynyt keskeneräisiin projekteihin kaapeissa...

Viime aikaisiin kirppislöytöihini lukeutui myös sinivalkoraidallinen tuubihuivi, jolla oli hintaa kaksi euroa. Huivi olisi sellaisenaankin ollut kiva kesävaate, mutta koska se oli minusta niin iso, niin ajattelin, että tässä voisi olla nyt mulle kesämekkoon kangas. Raitakuume, se on siis vaivannut jo jonkinaikaa.:) Otin treffeille mukaan tuubihuivin, sekä Nanson trikoopaidan, jonka avulla aioin taikoa kesämekon, lisäksi tietysti croissanteja yms. tykötarpeita (ne juhannuscroissantit) kahvittelua varten.

En jaksanut piirtää kaavoja, vaan asettelin aluksi paidan halkaistun tuubihuivin päälle niin, että etukappale oli levitettynä sille ja laitoin sen nuppineuloilla kiinni. Sitten vain rohkeasti leikkasin noin sentin päästä (saumavarat). Tämän jälkeen tein saman takakappaleelle. Tässä vaiheessa oli helppo huomata, että kangas ei riittäisi hihoihin. Harmi! Olisin halunnut lyhyet hihat! No, kaikkea ei voi saada kahdella eurolla.;)

Leikkasin huivin reunasta suikaleet kaula-aukon huolittelua varten eli reunakaitaleet ja neulasin ne kiinni kaula-aukkoon. Tämän jälkeen ompelin reunakaitaleet kaula-aukkoon, ja lopuksi kokosin mekon saumurilla. Mekon helma on toistaiseksi vain huoliteltu saumurilla. Mietin vielä, että jätänkö sen niin, vai teenkö päärmeen...
Mallailin mekkoa viime keväänä Kapp Ahlista ostamani neuleen kanssa. Minusta se sopii paremmin kuin hyvin mekolle kaveriksi! Vielä valkoiset tennarit jalkaan, niin eikös se ole siinä? Ripaus punaista olisi kiva myös, vaikka joku koru. Mekko näyttää kevyemmältä ilman raskasta huivia, mutta olkoon nyt tuossa sitä punaista mallaamassa.:) Otan mekon koekäyttöön mökkireissulla, testaan kehtaisiko tässä ihan ihmisten ilmoille lähteä...;)

Mukavaa lauantaita!:)
Taina

4 kommenttia:

 1. No olipa iso tuubi! Ihan varmasti kehtaat tuolla vaikka minne purjehdusseuran kesäkekkereille lähteä! Ohut punainen vyö tai punaiset kengät ja rannekoru, niin on kevyesti punaistakin siinä. Onnittelut uudesta mekosta! Kyllä mua jurppi, kun en päässyt mukaan paskartelukerhoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä ei sitä vyötä...;) Mutta muut kyllä käy.:) Hei, suunniteltiin, että otetaan pian uusiksi, niin tulet sitten mukaan.:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ihan yksinkertainen, eikä ehkä kestä ammattilaisten tarkastelua. Tykkään kuitenkin itse, ja sehän on pääasia.:)

   Poista