tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kolme herkkua yhdellä postauksella

En tiedä, onko se tämä ihmeellinen keski-ikä vai blogi vai mikä, mutta nykyään teen jatkuvasti näitä kokeiluja vähän joka saralla, kuten keittiössä ja puutarhassa...Ehkä ne on nuo molemmat yhdessä, mutta tässä vaiheessa elämää alkaa ajatella, ettei se ole niin vaarallista, jos hommat ei mene just niin kuin ohjeissa sanotaan. Aina voi soveltaa tilanteen mukaan ja oppia uutta!:) Juhannukseen olennaisena osana kuuluu tietysti grillaaminen, mutta oikeasti meillä ei olla (ainakaan vielä) grillimaistereita.;) Oli kai niin nälkäkin joka kerta ruuan viimein ollessa valmista, ettei siinä enää kameraa ehtinyt kaivaa. Koska jotain makeaakin pitää juhlapyhinä olla ja noista makeista herkuista ehdin kuvia napsiakin, niin jaanpa sitten testaamiani reseptejä teidänkin kanssanne.:)




Eipä ole koskaan ennen tullut tehtyä pannacottaa, mutta nyt sekin on kokeiltu. Ilonan Valkoinen Puutalokoti-blogista näin riittävän yksinkertaisen ohjeen, jota ajattelin testata...Noo, ai niin! Eihän mulla ollutkaan Pilttiä! Ei myöskään hajuakaan, onko hillosokeri ja hyytelösokeri lähellekään sama asia. Onneksi asian voi selvittää kokeilemalla.;) Piltin korvasin parilla desillä soseutettuja mansikoita, ja koska sitä hyytelösokeria ei ollut kaapissa, niin käytin hillosokeria.




Lopputulos: Kaunista ja hyvää tuli, muttei pannacottamaista, vaan enemmänkin jogurttia muistuttavaa. Loppujen lopuksi annoin annosten jähmettyä jääkaapissa vuorokauden verran, mutta sekään ei pelastanut tilannetta. Täytyy siis kokeilla jollain toisella ohjeella tai hankkia purkki Pilttiä ja pussi hyytelösokeria...;)




Koska mielessä risteilee ajatukset esikoisen rippijuhlista elokuun puolivälissä, oli luonnollista kokeilla taas uutta kakkua. Tällä kertaa ohje on Valion, paljon lehtien sivuilla näkynyt päärynä-kinuskikakku. Tähän olin jopa varannut ainekset kaupassa käydessä!;) Paitsi Snickers-patukan, jonka unohdin, enkä mä siitä edes tykkää, joten siinä kohtaa sovelsin. Puuttuvan suklaapatukan korvasin muutamalla palalla Fazerin tummaa päärynäsuklaata, jota sattui sopivasti olemaan kaapissa. Olin oikein tyytyväinen tähän vaihtoon, sillä siitä suklaasta mä tykkään! Kärsivällisyyden kanssa oli vähän niin ja näin, sillä neljän tunnin hyytymisaika laittoi se koetukselle.;)




Lopputulos maistui ja näytti hyvälle! Ai niin, teinhän mä toisenkin muutoksen. Ohjeessa kakun päälle laitetaan Aura-juustoa, mutta se ei ole oikein kenenkään suosiossa tässä perheessä. Niinpä murskasin hieman pistaasipähkinöitä pinnalle viinirypäleiden kaveriksi, etteivät olisi niin orpoina. Ehkäpä tuossa Aura-juuston tilalla voisi kokeilla fetajuustoa? Jos siis haluaisi makean ja suolaisen yhdistelmän. Käyttämäni pistaasipähkinät olivat paahdettuja ja suolattuja, joten niistä tuli kyllä pieni ripaus suolaa sokerin pariksi.





Kolmantena herkkuvinkkinä tarjoilen croissanteja ihanan kesäisellä täytteellä. Tämä on ihan omasta päästäni ja siksi hyvin yksinkertainen!;) Laitoin mulle ja miehelleni juhannusaattona tuollaiset ekstra-aamupalat, kun halusin jotain erilaista ja kesäistä tarjolle. Sekoitin pari lusikallista Mascarpone-juustoa ja lusikallisen tai pari Lemon curd-tahnaa keskenään. Sitä sitten laitoin croissantien väliin ja lisäksi viipaloin mansikoita ja lisäsin vielä muutaman sitruunamelissan lehden. Oli hyvää miehenkin mielestä, joka ei noista croissanteista, eikä makeista jutuista muutenkaan juuri perusta.:) Nämä täytetyt croissantit sopisivat aamupalan lisäksi hyvin vaikkapa piknik-evääksi!

Hupsista! Tajusi, että blogin synttäripäivä meni eilen. Virtuaaliherkut on nyt teille katettu.:) Kiitos teille lukijoille ja vierailijolle käynneistänne!<3 Olin niin kauan miettinyt blogin aloittamista ja valokuvaus sekä sisustaminen olivat ne jotut, jotka ajoivat minua tähän touhuun. Yllättäin olen innostunut kirjoittamisesta tämän vuoden aikana. Tiedän, että blogiani lukee koko joukko opettajia. Teille muuten tiedoksi, että rikon kielioppisääntöjä toisinaan ihan tarkoituksella!:P Myönnettäköön, että kyllähän mullekin virheitä sattuu, vaikka yritän tavata näitä tekstejäni moneen kertaan ennen julkaisemista.Toivottavasti blogini sisältö miellyttää silti jatkossakin!:)


Ikkunamaalikaupoille tästä kiirehdin...
Mukavaa tiistaipäivää!:)

Taina
 

4 kommenttia:

  1. Oon miettinyt että tekisin tuota Valion ohjeen piirakkaa ihan sillä aurajuustolla, vähän jännältä kyllä kuullostaa, mutta koska säkin onnistuit noin hyvin, ehkä mäkin sitten onnistun. Toivottavasti säät pian lämpenee, vaikka onhan sulla tuota lomaa vielä, mä aloittelen vasta parin viikon päästä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kovin montaa kertaa käyttänyt leipomuksissani liivatetta, jotenkin jännitän sen käyttöä. Kakku on ihan tosi hyvää, ja paranee minusta vielä vanhetessaan, juuri äsken sitä palasen sipasin kahvin kanssa.:) Jos tykkää Aura-juustosta, niin luultavasti kannattaa tehdä ihan ohjeen mukaan ja lisätä ne juustotkin.
      Joo, alkaa olla kyllä mitta niin täynnä tuota jatkuvaa vesisadetta ja kummasti ajatukset alkaa siirtyä töihin tällä säällä. Onhan sen auringon ja lämmön vielä tultava tännekin, onhan? Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ennen lomaa!:)

      Poista
  2. Minäkin olen miettinyt tuota kokeilukautta, mutta sama yhdistelmä se on minullakin: blogi ja keski-ikäisyys. Ehkä se on siis tää ikä, joka laittaa testailemaan yhtä ja toista ;) Samoin olen miettinyt (kauheesti miettimisiä...) tuota Valion piirakkaakin, mutta Aura-juusto päällä on kuulostanut minustakin hieman eksoottiselta. Pidän kyllä kovastikin Aurasta, joten ehkä kokeilen tuota kakkuakin. Mutta nuo aamiaiskuvat, vau. Ihan huippuherkullisen näköistä, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hyvä puoli näissä kokeiluissa on, että toisinaan jää reseptejä ihan arkikäyttöön, ettei aina olisi sitä yhtä ja samaa...Yleensä olen lomalla tuskastunut näihin ruuanlaittoihin, mutta tänä vuonna en vielä ollenkaan. Oletan, että sekin on näiden lukuisten kokeilujen ansiota.:) Juhannusaamiainen oli kyllä ihana, vaikka itse sanonkin.;) Olisi kiva välillä, jos JOKU välillä yllättäisi minut tällaisella.;))

      Poista