perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesäkirppislöytöjä

Viime viikkojen sateisina päivinä olen ehtinyt tutkailemaan lähialueen kirpputoreja, sellaisiakin, joissa ei tule juuri koskaan käytyä. Yhdestä sellaisesta yllätyin erityisen positiivisesti. Viime käynnistä on valehtelematta useampi vuosi, ja tämä kirppis sijaitsee meitä kaikkein lähimpänä. Liekö vaihtanut omistajaa vai mitä, mutta hinnat olivat minusta kohtuulliset ja paikat siistit, tarjontakin erittäin mielenkiintoista. Puuttumatta nyt siihen tosiasiaan, että kaapit odottavat edelleen siivousta ja tavaroiden karsintaa, niin tyhjin käsin en ole joka kerta reissusta palannut...
En ole oikein koskaan ollut suuri kristallin ystävä, vaan voihan olla, että kohta mulla onkin kaapit täynnä kristallia.;) Tietääkseni mulla on vain kaksi kristalliastiaa ennestään: eräältä oppilaalta kauan sitten lahjaksi  saamani pieni maljakko sekä anopin ostama kastemalja nuoremmalle pojalle. Neljä kuohuviinilasia, jotka painosta päätellen ovat kristallia, maksoivat yhteensä neljä euroa. Mikä parasta, ne muistuttavat muodoltaan ensimmäiseen omaan kotiini ostamia kuohuviinilaseja (eivät taatusti ole kristallia!), joista on vuosien saatossa mennyt muutama rikki. Nii-in, joskus olen ihmetellyt, että miksi olen ostanut 12 kappaletta kuohuviinilaseja kotoa pois muuttaessani...En muista, että olisi kuohuviinillä kilistelty noihin aikoihin. Lasit lienevät jo maksaneet itsensä takaisin reilussa 20 vuodessa.;) Meille on lähivuosina varmasti tulossa juhlia, joissa on kiva juoda alkumaljat kauniista laseista. Mielestäni kaikkien lasien ei tarvitsekaan olla samaa sarjaa!:) 
Vaikka keittiön kaapit ovat todellakin siivouksen tarpeessa, niin pari tarjoiluastiaakin olen kotiuttanut. Nämähän ovat aika pieniä, ja mahtuvat toisten astioiden sisälle laatikossa, joten ihan perusteltu ostos siis.;)) Kaunis hopeanharmaa väritys ja koukeroinen kuviointi sai minut näihin tarttumaan. Ajattelin, että nämä käyvät hyvin valkoisten astioiden kanssa. Kuvioinnin vuoksi ne olivatkin aika hankalat kuvattavat. Monen monta kuvaa piti ottaa, että tuli edes jotenkin siedettävä...Heijastuksia tuossa on nytkin, ja varsinkin tumma kuppi muuttui kuvatessa rakeiseksi. Hintaa kupeilla taisi olla yhteensä kaksi euroa.

Pelastusarmeijan kirpputori on paikka, jonne tulee harvemmin eksyttyä. Taidan olla vähän asenteellinen...Oletus, että siellä on vain vanhojen ihmisten juttuja, kuluneita ja kulahtaneita, eikä edes mukavalla tavalla siis. No, ei se ihan noin taida olla! Kassan läheltä pongasin kauniinvärisen huivin. Vaikutti laadukkaalta ja hintaa oli  euro 80 senttiä. Materiaali on sata prosenttista pellavaa ja kauniit kirjailut olivat mieleeni. Kotona tarkistin, että huivin merkki Marc Aurel kuuluu ainakin Stockmannin valikoimaan...Tästä tuli heti uusi suosikkini! Lanttila on Lahden alueella kirpputori, jossa tulee käytyä muita paikkoja useimmin, johtuen varmaan Lanttilan suuresta koosta. Viimeksi käydessä oli tosin yllättävän paljon tyhjiä pöytiä (ihmiset lomalla)...Leluja ei ole tullut varmaan vuosiin ostettua kirppareilta, koska niillä leikitään niin vähän enää meillä. Tämän jättikokoisen Lego-lentokoneen nappasin kuitenkin pikaisesti itselleni tai oikeastaan tuolle nuoremmalle pojalle, eikä ollut turha ostos. Lentokoneella oli hintaa tasan kymppi, ja se on ollut kovassa käytössä sen jälkeen. Ihmeellisiä kieppejä se tekeekin noin isoksi matkustakoneeksi.;)

Mutta nyt! Miehelläkin alkaa tänään kesäloma, ja sitähän voisi vaikka grillailla tänään, kun aurinkokin paistaa. No juu, paistaa aina, kun ei sada.:P Huomenna saamme vieraaksi rakkaan ystäväni, nuoremman pojan kummin, kahden lapsensa kanssa länsirannikolta. Se on ihan parasta! Luvassa paljon naurua ja juttua yömyöhälle...


Aurinkoista perjantaita!
Taina


4 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvistä löydöistä! Jotenkin tuntuu, että monella kirpparilla on hinnat karanneet tai sitten myydään niin huonokuntoista tavaraa, että sen paikka olisi roskis, eikä kirppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, tosin olen aina ollut valmis maksamaan hyvästä löydöstä kunnon hinnan. Jotkut myös olettaa, että kirpparilla on pilkkahinnat tai, että tavaroita voi varastaa, koska ne ovat toisten tarpeettomiksi käyneitä. Jotkut kojut on niin säälittäviä, toiset suorastaan iljettäviä...Pitäiskö tehdä tutkimus kirpparikulttuurista? Sais hyvän tekosyyn vierailla usein...:)

   Poista
 2. Kivoja löytöjä olet tehnyt! Ihanaa, rentoa viikonloppua ja yhteistä lomaa sekä paljon mukaviahöpöttelyjä ystävän kanssa!

  VastaaPoista