lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusaatto

Juhannusaatto tuli ja meni. Rentoa oloa perheen kesken, kokkailuun ja kattamiseen käytin normipäiviä huomattavasti enemmän aikaa, niin kuin juhlissa kuuluu. Olin jo jonkin aikaa yrittänyt kuikuilla liikkuessani, mistä voisin napata muutaman oksan juhannusruusuja juhlapöytään. Lopulta huomasinkin ihan Valtatie 12 varrella alueen, josta voisi löytyä luonnosta aikoinaan istutettuja tai puutarhoista karanneita pensaita. Tuolla alueella on vielä säilynyt vanhoja puutaloja, mutta osa taloista on purettu vuosikymmeniä sitten auto- ja pyöräteiden rakentamisen alta. Paikka on muuten uskomattoman idyllinen, vaikka ehkä tuo suuren tien läheisyys hieman rikkoo rauhaa. En tällä kertaa kuitenkaan kuvannut ympäristöä, sen kauneudesta huolimatta, vaan eilen lähdin määrätietoiselle juhannusruusujen metsästysretkelle!

 
 

Kuten kuvista huomaatte, ei saalis ollut ihan sitä, mitä lähdin hakemaan. Toki löysin juhannusruusuja, mutta ne kaikki olivat joko ylikukkineita, liian hankalakulkuisessa maastossa (Salpausselän jyrkkä rinne täynnä kasvustoa) tai sitten pensaat olivat niin lähellä nykyistä asutusta, ettei sellaisesta ilkeä ottaa. Sehän on vähän sama kuin jos ottaisi toisen pihasta ilman lupaa! Onneksi rinteessä kasvoi myös toisenlaisia ruusuja.:) Nämä purppuranväriset tuoksuvat niin hyvälle! Kerrottu kukka näyttää aina minusta kauniille. Mahtaisikohan joku tunnistaa lajiketta kuvasta? Jotain tällaista voisin istuttaa omaan pihaankin. 

Syreenin oksat löytyivät lähempää kuin osasin ajatellakaan. Meidän lähistöllä on tyhjä tontti, jossa 80-luvulla oli bensa-asema. Asema purettiin muistaakseni joskus 90-luvulla...Ennen bensa-asemaa, ja uutta Valtatie kahtatoista, tuossakin lienee ollut vanhoja puutaloja, joista osa on säilynyt uuden tien pohjoispuolella. No, kotiin ajellessa huomasin vielä täydessä kukassa olevat syreenipensaat ja kieppasin poimimaan ison kimpun, joten tulikin sitten tuollainen sekakimppu! Mies oli muuten samaan aikaan pyörälenkillä, ja kertoi, että oli ollut paljon kukkien poimijoita liikkeellä.:)
 Sää oli eilen odotuksia parempi näillä nurkilla, ei helteinen, mutta sentään osan päivästä aurinkoinen. Grillattiin ribsejä ja vihanneksia, ja kylläpä ne olivatkin hyviä. Nyt näyttäisi sää jälleen kirkastuvan sateisen aamunpäivän jälkeen, ja taidan poistua läppäriltä pikkuhiljaa. Ehkä huomasittekin, että tein vaihteeksi muutoksia blogin ulkoasuun. Sulattelen nyt vähän aikaa tätä... joku tarve uudistaa blogin asua mulla kuitenkin on. Palautetta saa antaa! Oli muuten viime juhannus, kun aloitin blogini, mutta synttäripäivään on vielä pari päivää aikaa.

Aurinkoista juhannuksen jatkoa!
Taina

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kimppu ja ihana tuo astia! Mistä/mikä se on? Meillä päin oli myös paljon kukkien poimijoita liikenteessä, meille mukaan lähti lupiineja ja tuota mitä lie koiranputkea. Tuli aika kauniit kimput :) Hauskaa juhannuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja! Tuo astia, johon kimpun asettelin on oikeasti shampanjacooleri. Ostin sen pari vuotta sitten Perfect Home-myyjältä. Hän tiesi, että himoitsin tuota astiaa, ja kun se tuli alennukseen, ostin sen. Coolerina se on aika hirvittävän iso, eikä tuolle siinä tarkoituksessa kovin paljon käyttöä ole muutenkaan, mutta olen pitänyt sitä pitkään esim. hedelmämaljana.:)

   Poista
 2. Olit hukassa vaan et unohduksissa ja nyt kun löysin taas sivuillesi, niin kiva, sulla onkin fb-sivut :) Nyt et huku...
  Mulla riittää lukemista vähäksi aikaa, kun selaan blogiasi.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hieno juttu mun kannalta!:) Hyvää juhannusta Johanna!:)

   Poista