perjantai 29. kesäkuuta 2018

Taas me juhlitaan! - Kukkailottelua



Tämä kesä on meidän perheessä juhlien kesä. Kuukausi sitten vietettiin esikoisen lakkiaisia, tänä viikonloppuna on kuopuksen rippijuhlien vuoro. Kahdet isot juhlat peräkkäin, siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Huono puoli on tietenkin rahanmeno. Itsetehden ja sieltä täältä nipistellen selviäisi kyllä halvemmalla, mutta edellisten rippijuhlien jälkeen totesin, että lakkiaisiin tilataan valmista, sillä kyllä niillä raaka-aineilla ja omalla ajallakin on hintansa. Samaan päädyin ruokien suhteen näihin rippijuhliinkin. 

Saattaa olla, että vähän vähemmän tulee hössötettyä näitä jälkimmäisiä juhlia, onko se sitten hyvä vai huono...Toisaalta kotia on puunattu pitkin kevättä, pesty ikkunat ja öljytty terassi esimerkiksi, sekä tehty hankintoja, joita voi käyttää molemmissa juhlissa, ja myöhemminkin. Kuopuksen uudessa puvussa on varaa hihoissa ja lahkeissa päästää, jos esim. ensi kesänä puvulle tulee tarvetta ja senttejä talven aikana lisää. Lakkiaisten ansiosta tuoreessa muistissa on myös, miten juhlat saa hyvin onnistumaan. Ehkä kuitenkin siis enemmän plussia kuin miinuksia!







Jos lakkiaisiin tein ensimmäisen muistilistan huhtikuussa, niin näihin juhliin lista on edelleenkin kirjoittamatta! Ainakin kauppalista täytyy kirjoittaa, mutta voi olla, että näistä juhlista selvitään lopulta muutoin ilman listaa.;) Samoilla resepteillä juhlitaan kuin kuukausi sitten, olen tilannut lämpöisen ruoan  tällä kertaa (pastaa ja kahta eri kastiketta, salaatin ja leivät) Lahdesta Mamma Mariasta. Hinta ruokailulle on 14 euroa/vieras, mikä on mielestäni suorastaan edullinen.







Koska vieraita on vähemmän kuin lakkiaisissa (näihin juhliin vähän päälle 20), mietin pitkään, että pyydänkö keittiöön apua vai en. Päädyin lopulta pyytämään ystävääni, joka oli auttamassa esikoisen rippijuhlissakin, ja nyt olen todella iloinen, että pyysin, sillä kyllä se on ihan eri asia viettää juhlia, kun ei tarvitse itse samalla huolehtia kahvinkeitosta, -kaatelusta tai tiskeistä ynnä monesta muusta isosta ja pienestä asiasta. Saa seurustella vieraiden kanssa ja nauttia juhlan tunnelmasta. Näihin juhliin kutsuttiin lakkiaisten tavoin lähisuku ja kummit. Lakkiaisiin kutsuttiin myös isohko joukko pojan kavereita. 

Makeat leivoin lakkiaisiin itse, ja niin on tarkoitus tehdä nytkin (tiramisua ja browniejuustokakkua). Huominen on leivontapäivä. Lauantaina laittelen samalla tavalla paikat valmiiksi kuten tein päivää ennen lakkiaisia, osittain järjestelyt voi aloittaa jo tänään. Apupöydät, pöytäliinat, astiat ja kukat paikoilleen, koko perhe saa osallistua.:)







Eilen kävin hankkimassa kuvien muhkean kimpun olohuoneen pöydälle Villiviinistä. Olen erittäin luottavainen, että kimppu on sunnuntaina entistä kauniimpi, kun pionit alkavat aueta. Keittiöön, tarjoilupöytään ja olohuoneen aputasolle ajattelin kerätä luonnonkukkia, ainakin puna-apilaa, harakankelloa ja päivänkakkaraa on vielä pihassa ja pientareilla. Kukkivia löytyy kukkapenkeistäkin, aamulla kävin nappaamassa mm. pari myöhässä kukkivaa pionia keittiönpöydälle myrskyltä turvaan...






Eilisellä kampaajakäynnillä poikkesin pikaisesti Marakatti Marssiin, jota tuolla Lahti-postauksessa jo mainostin. Ikkunasta pongasin kivan julisteen, joka sai nyt juhlien ajaksi paikan työpisteeni seinältä. Täytyy varmaan kehystää se myöhemmin ja etsiä sille paikka kuopuksen huoneesta.






Näillä suunnitelmilla kohti rippijuhlia. Olen luottavainen, että kivat juhlat on jälleen edessä.:)

Kiitos viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Pidän linkin auki jälleen tavallista pidempään, tästä hetkestä maanantai-iltaan saakka, niin ehditte paremmin osallistua, ja ehdin itsekin juhlahumusta mukaan. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

Ihanaa viikonloppua!<3
Taina






24 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kimppu!
    Ihania juhlia teille! <3

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen työ järjestää kahdet juhlat peräkkäin, mutta ehkä ne toiset menee helpommin kun on muistissa tosiaan juhlien järjestely :) ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä lakkiasiten jälkeisellä viikolla olo oli väsynyt, ja piti ryhtyä näitä juhlia valmistelemaan. Mutta ainahan sitä näitä iloisia juhlia mielellään järkkää.:) Jos kuopuksesta tulee ylioppilas kolmessa vuodessa, on samalle kesälle sitten omat 5-kymppiset, talvella miehen...No, sinne on vielä mooonta vuotta!:)
      Kiitos Nina!<3

      Poista
  3. On kyllä nätti kimppu! <3 Uskon, että juhlien järjestelyssä on paljon iloa siitä, että edelliset isot juhlat olivat vasta kuukausi sitten - asiat ovat vielä tuoreessa muistissa jne. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole tarvinnut kaivella muistin lokeroista!;)) Esikoisen rippijuhlista on neljä vuotta aikaa, ja se taas tuntuu ihan hirmuisen pitkältä ajanjaksolta näin jälkikäteen, vaikka meni hujauksessa.:)
      Kiitos Varpuslintu!<3

      Poista
  4. Kaunis kimppu! Ja osaat tehdä upeat juhlakoristukset!
    Nämä toiset juhlat sujuvat varmasti rutiinilla, kun on vähän aikaa edellisistä kekkereistä.
    Mukavia juhlia ja ihanaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Kyllä voin nyt sanoa, että juhlat lähellä toisiaan auttaa järjestelyissä, mutta ottaa myös voimille.:) Oli aivan ihanaa, mutta nyt vasta tuntuu, että loma alkaa.

      Poista
  5. Teilläpä onkin ihana juhlakesä! <3
    Iloisia juhlia ja kukkien hurmaa teille sinne viehättävien pionien keskelle.
    Tuota samaa ruusulajiketta käytänkin huomenna morsiuskimppuun (seitsemäs morsiuskimppu tälle viikolle...!).
    Se on hyvin hento sävyltään ja kaunis! <3
    Nyt aion ottaa lasillisen viiniä ja nauttia sinappisilliä ja uusia perunoita.
    Oli nimittäin sen verran työntäyteinen päivä tänään kaikkien niiden häiden kanssa. =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä juhlien järjestely työstä käy!:) Otin minäkin eilen hieman viiniä, kun juhlat oli ohi. Oli niin kaunis ilta ja mieli lämmin kaikesta.<3
      Tsemppiä sinne häähumuihin!

      Poista
  6. Kauniin kimpun taas sait Villiviinistä! Meillä oli sama tilanne aikoinaan, lakkiaiset ja rippijuhlat samana kesänä. Omat pyöreät juhlani olisivat vielä olleet kolmantena, mutta niitä en enää jaksanut suunnitella, lasten juhlat olivat kivoja kesän kohokohtia. Kuten sanoit, taitaa jäädä enemmän plussan puolelle, kun on kahdet juhlat samana kesänä. Ihania kekkereitä teille ja onnea rippilapselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija on kyllä niin ihana, ja aina löytyy sellaisia kukkia, kuin olen halunnut.<3
      Ymmärrän todellakin, ettet ole enää lakkiaisten ja rippijuhlien päälle jaksanut järjestää synttäreitä! Mullahan on syntymäpäivät kuukauden päästä, mutta ONNEKSI en täytä vielä 50. Hyvässä lykyssä niitä ja kuopuksen ylppäreitä vietetään samana kesänä, mutta siinä on kuitenkin kaksi kuukautta välissä.:) Mieskin on syntynyt samana vuonna, mutta hän ei ole koskaan välittänyt synttäreistään. Minä taas juhlin mielelläni.;D
      Kiitos Sirkku!<3

      Poista
  7. Onnea! Kyllähän se kokemus tuo varmuutta, ja juhlat menevät varmasti mukavasti. :) Itse jännitän jo hiukan ensikesän esikoisen rippijuhlia. Meillä on sen verran suuri suku, että ihan lähipiirilläkin (sisarustemme perheet ja vanhempamme) tulee yli 40 vierasta, saati sitten siihen vielä muutama päälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna!<3 No, kieltämättä kokemus auttaa, ja sekä miehen, että minun suku sellaista vähemmän pönöttävää sorttia, samoin ystävät, joten juhlat on aina just ihanat! Niin tälläkin kertaa!
      Neuvoksi antaisin, että kannattaa suunnitella ajoissa ja tuolle määrälle ihmisiä ainakin osan tarjoiluista tilaisin valmiina. Pyydä vaikka kaksi ihmistä hoitamaan keittiöhommia, tai porrastakaa vieraiden tuloa ja silloin riittää yksi apulainen. Sitten vain hyvällä mielin itse juhlimaan, niin vieraillakin on hyvä olla.<3

      Poista
  8. Kaunis kimppu! On siinä tekemistä, mutta juhlat ovat kivoja sitten, kun on valmista. Meillä on toivottavasti ensi kesänä kahdet juhlat. Keväällä tytön lakkiaiset Lyseosta ja syksyllä pojan IB:stä. Mukavia juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Noin se juuri on, työlästä, mutta aivan ihanaa!<3 Olen vieläkin eilisestä fiiliksissä.:) Lakkiaisten järjestely oli minusta vielä kivempaa kuin rippijuhlien, mutta samaan aikaan osuva työvuoden ruuhkahuippu pakotti aloittamaan suunnittelun ja järjestelyt hyvissä ajoin ennen toukokuuta. Samaa suosittelen sinulle!
      Kiitos Satu!<3 Ihanaa matkaa!<3

      Poista
  9. Kaunis ja herkkä kimppu. Onnea & ihania juhlia teille!

    VastaaPoista
  10. Onnea, onnea! Meillä oli keskimmäisen lakkiaiset myös tänä keväänä, mutta kuopuksen rippijuhla sentään vasta vuoden kuluttua. Mies ehtii tässä välissä täyttää 50, joten juhlia riittää onneksi👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Hei, juhlat on oikeasti ihania!<3
      Olen muuten erittäin iloinen kommentistasi! Luulin jo, että olet hävinnyt blogimaailmasta kokonaan. Kiva, kun olet palannut!<3

      Poista