keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Hopeanharmaa syyskranssi



Luulen, että blogini lukijoista moni nauttii käsillä tekemisestä, kodin sisustamisesta ja laittamisesta sekä pihahommista. Minusta on ihanaa löytää kivoja ideoita ja ohjeita, jotka tuntuvat siltä, että tuota on pakko kokeilla! Talvella esimerkiksi neuloin jättineulepeiton Maritan (Villejä Lupiineja) idean mukaan. Sitä postausta on muuten tälläkin viikolla katsottu noin 50 kertaa.  Myöhemmin, pääsiäisen alla, valoin betonimunia Annukan Aurinkoiset-blogista ohjeen mukaan. Myös monet ruoka-ja leivontaohjeet löytävät tiensä meidän pöytään blogeista. Välillä en oikein muistakaan aikaa ennen tätä mahtavaa inspiraatiotulvaa, josta nautin kovin!




Viime viikolla koin sen jälleen. Nähtyäni Kukkalan Sannan hopeisen kranssin. Askartelutarpeet kranssiin olivat jo valmiina, hopealankaa ja hopeaputousta, sekä alumiinilankaa kranssin pohjaksi ja vihreää kukkalankaa kasvien sitomiseen, joten ajatuksesta toteutukseen ei montaa hetkeä mennyt.





Puuha oli tuttua mm. kesältä, kun solmin kepeän kukkaseppeleen mustikan varvuista ja kukkapenkin rikkaruohoista. Yllätyksen koin leikellessäni hopealankaa, sillä sen mielestäni omituinen kasvutapa tuli itselleni ensi kertaa tutuksi. Hopealangan oksat kasvavat suoraan sivulle päin, vähän kuin pienten lasten piirustuksissa puun oksat...Tein hopealangasta pieniä nippuja ja solmin niput toistensa lomaan metallipohjan päälle. Lopuksi kieputtelin hopeaputousta kranssin ympärille. 






Ihan yhtä tasainen ja taidokas tämä kranssini ei ole Sannan kranssiin verrattuna, mutta ihan kelpo kranssi kuitenkin. Olikin jo aika saada syksyisempi kranssi ulko-oveen! Kranssini on joko reilusti pienempi tai harvempi tai sekä että, sillä tähän meni vain kaksi ruukkua hopealankaa.;)





Tiedän, että en ole ainoa, joka innostui Sannan kranssista niin paljon, että aikoo sen toteuttaa. Mistä sinä olet viimeksi saanut inspiraation käsillä tekemiseen?


Kivaa keskiviikkoa!
Taina

22 kommenttia:

  1. Minä kiertelen idea varkaissa kaupoissa ja Pinterestissa, välillä blogeistakin löytyy kivoja ohjeita. Ruokaohjeita taidan eniten blogeista kerätä.
    Todella kauniin kranssin olet tehnyt, upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterest on todellakin ihan loputon ideameri!:) Melkein sanoisin, että jos sieltä ei jotain löydy, niin ainakin omalla kohdallani epäilen omia etsintätaitojani. Ja samalla kun etsii jotain ideaa, löytää vahingossa tukun muita.;)
      Kiitos Outi!<3

      Poista
  2. Niin sievä....sopii teidän oveen täydellisesti!
    Ja ihailin jo Sannan kranssia rönsyineen aikaisemmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Tämä Sannan ohje tuli kuin tilauksesta, sillä jos ennen vaihdoin ovikranssi melkein joka kuukausi, oli tänä kesänä sama kranssi ihan sieltä keväältä tänne syyskuulle...On vain ollut ihan muita juttuja mielessä, ja terassikukat ja kranssit on saaneet pärjätä pienellä kaitsemisella.:D

      Poista
  3. Kauniin kranssin teit! Minäkin ihailin Sannan kranssia ja suunnittelin toteuttavani, mutta inspiroiduin kuitenkin enemmän punaisista pihlajanmarjatertuista ja villiviinin marjoista ja askartelin viime viikolla niistä kranssin. Siitä laitoin blogiinkin muutaman kuvan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa ihanalta tuo sinun kranssisi!:) Tulenpa katsomaan, josko sieltä löytyisi idea Kesähuoneen syyskranssiin..;)

      Poista
  4. Varmaan kuvista/lehdistä, työkavereilta ja blogeista tulee ne inspiraatiot. Kyseinen kranssi on tekemistä vaiklle valmis täälläkin ;) Tuo työn teko haittaa puuhasteluja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se haittaa!:P Arki-iltaisin ei ehdi mitään, tuntuu, että mullakin on joka päivä neljään töitä, vaikka lukujärjestyksessä muuta lukee...Onneksi on sunnuntait! Tänään onkin viikon ainoa ohjelmaton päivä, mutta tekemistä riittää.

      Poista
  5. Tätä ihastelin jo instassa! Upea!

    VastaaPoista
  6. Onpa kaunis kranssi. Sopii niin hyvin tuohon oveenne. Kauniita syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli!<3 Tänään paistaa kauniisti, nautitaan!<3

      Poista
  7. Oikein nätti! <3 Milloinkohan olen viimeksi ylipäätään väkerrellyt jotain itse... Hmmm... En edes muista. Tämä on paha tilanne. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu!<3 Väkertelyyn lasketaan myös kasvihommat, niitä olet varmasti tehnyt!:)
      Jonkun väylän kädet tarvitsevat aina toisinaan.:D

      Poista
  8. Ihana kranssi! <3
    Mulla tahtoo käsillä näpärtäminen jäädä kaiken muun jalkoihin. Viimeksi taisin hoitovapailla tehdä jotain käsillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3
      Mulla menee tää homma aika kausittain, toisinaan teen enemmän ja putkeen, sitten on pitkiä taukoja. Mutta onhan valokuvaus tavallaan myös yksi käsillä tekemisen muoto, johon hieman tarvitaan myös silmää! Niin, ja olit salillekin intoutunut! Mulla on jäänyt liikunta nyt ihan paitsioon, ja siinä on kyllä otettava ryhtiliike!

      Poista
  9. Kaunis kranssi!Minunkin pitäisi askarrella syksyinen kranssi oveen,en vaan vielä ole keksinyt millainen...koko ajan sataa niin paljon etten tohdi lähteä luontoon keräämään materiaalia:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma!:) Luonnosta saa kyllä kauneimmat materiaalit! Toivottavasti sielläkin paistaa pian aurinko, kuten täällä tekee nyt!

      Poista
  10. Blogeista saan paljon ideoita, joita toteutan aina ehtiessäni. Ihana on tuo sinun kranssi, täytyisi itsekin tehdä jo jotain syksyistä portaanpieliin ja oveen...ei ole vielä iskostunut meikäläiselle tämä syksy päähän ja kesäkukat on vielä niin voimissaan etten ole raaskinut poiskaan heittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kisu!<3
      Mulla meinaa olla sama vika, en tajua, että nyt on syksy! Sää on ollut samanlainen toukokuusta saakka, lämpötilat myös...Nyt aamulla kävin terassilla kukkia kastelemassa, ja mietin, että joko kantaisin pelakuut kohta varastoon talvehtimaan. Samalla voisi jo heittää kesäkukkia pois. Ehkä annan vielä viikon tai kaksi olla.:)

      Poista