tiistai 17. tammikuuta 2017

Pyöreä maljakko - in vai out?



Olen jotenkin hitaasti lämpiävää tyyppiä, mitä tulee useimpiin muotivillityksiin. Kuljen aina vähän jälkijunassa. Toisaalta siinä on se hyvä puoli, että ei tule niin kalliiksi, kuin muodin aallonharjalla ratsastaminen.;) Muistaakseni pallomaisia maljakoita alkoi ilmestyä sisustuskuviin jo pari vuotta sitten. Viime aikoina ei ole voinut välttyä kukkakuvissa tämän tyyppisiltä maljakoilta, vai johtuuko se siitä, että olen alkanut himoitsemaan jotain tuollaista...Näköjään mulla kestää pari vuotta lämmetä.






Onneksi kuitenkin kurkkasin tuonne mun maljakkokaappiini ennen ostoksille lähtemistä. Olin ihan kokonaan unohtanut ostaneeni joskus, jostain, tuollaisen "kultakalamaljakon". Muistan kyllä, kuinka joskus 15 vuotta sitten ostin samanlaisen Tallinnasta. Tykkäsin maljakosta paljon, ja siksi olin todella harmissani, kun se meni rikki muuttossa 11 vuotta sitten. Jossain vaiheessa olin sitten kai ostanut uuden tilalle. Pallomainen muoto viehättää nyt, joten ehkä tästä tulee uusi vanha suosikki! Tietenkin tuosta puuttuvat ne nypyläkuviot, mutta niihin en ehkä olekaan vielä ihan lämmennyt.;)







Meillä on muuten yksi häälahjaksi saatu maljakko, jota en muistaakseni ole käyttänyt kertaakaan sen jälkeen, kun saimme maljakon kukkineen kohta 20 vuotta sitten. Viime aikoina mielessä on käynyt, että se maljakko voisi olla ihan kiva... Yllätys! Sekin on pallonmuotoinen, mutta eri materiaalista. Ehkä käytän sitä lähiaikoina Kukkailottelussa.





Viime viikonlopun Kukkailottelun tulppaanit ja taskuruohot näyttävät tässä maljakossa ihan erilaiselta kuin Kukkailottelukuvissa. Jotenkin kepeämmältä. Betoni tuo puolestaan kontrastia kepeyteen. Tykkään! Jokohan muodin edelläkävijät ovat ehtineet myymään pyöreät maljakkonsa kirpparilla?:)



Taina 

28 kommenttia:

  1. Muotia tai ei, mutta näyttää kivalle! Minulla on sellainen kristallinen purnukka ja siitä kun jättää kannen pois, niin sehän on ilmiselvä pallomaljakko;) Pitääpä yrittää muistaa se kukkailottelun aikaan.
    Kivaa tiistaita♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Kristallipurnukkasi kuulostaa ihanalle! Ehdottomasti otat sen joku kerta maljakoksi. Mulla on muuten useampi purkki maljakkona, lasisia, joihin on puinen kansi, sekä musta, johon on puinen kansi. Maljakoiksi olen ne kirpparilta ostanutkin.:)

      Kivaa keskiviikkoa!<3

      Poista
  2. Tuo on just hyvä ilman näppylöitä. :) Kimppu näyttää kivalta tuossa maljakossa. Jospa tällä vklla ehtisi mukaan ilotteluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin minustakin!:) Peukut pystyyn, että olet mukana perjantaina ilottelemassa.<3

      Poista
  3. Mun mielestä maljakko kuin maljakko on in, jos siitä vain itse tykkää. Itse ostin oman pallovaasini noin vuosi sitten rautakaupan sisustusosastolta noin vitosella. Ja ilman näppylöitä - tykkään vieläkin ihan hirmuisesti. Toinen suokkarivaasini olen ostanut Tokmannilta alle kympillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei sillä muodilla ja hinnalla tosiaan ole väliä.:) Mulla tulee selvästi kausia, jolloin suosin jotain tiettyä maljakkoa ja toisinaan on myös aika luopua vanhoista, joita ei tule käytettyä. Useimmat mun maljakot on ostettu todella edullisesti. Isot Aalto-vaasitkin keräsin aikoinaan leimoilla Euromarketista puoleen hintaan. Ne taitavat olla mun kalleimmat maljakot.:)

      Poista
  4. Olen aina tykännyt eniten pyöreistä/pallomaisista lasimaljakoista. Ehkä sitten niiden jälkeen seuraavaksi eniten korkeista, kapeista ja liereän muotoisista. Ja kolmossijalla varmaan sellaiset "tulppaanin muotoiset", pyöreähköt, ylöspäin kapenevat mallit - tai perinteiset lasipurkit (sellaiset isot hillo- ja suolakurkkupurkit). Nämä sitten seilaavat vuoron perään muotiin ja pois, ja jos jokin uusi ihanuus ilmestyy muodin myötä markkinoille, voin sopivasti täydentää kokoelmaa. Muuten en kauheasti muodista välitäkään. :D

    Kukat kyllä asettuvat tuohon maljakkoon tosi nätisti. Upea kimppu todellakin! Ja tykkään erikoisesti siitä, miten harmonisesti kukkien varretkin lepäävät tällaisessa pyöreässä maljakossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit tosiaan sopivat tuohon pallomaljakkoon ihan mielettömän hyvin. Niitä on myös juuri oikea määrä tuohon maljakkoon, mikä on tietenkin tärkeää.:) Omia suosikkejani maljakoissa ovat aika yksinkertaset, lasiset, joitakin värillisiäkin kyllä löytyy. Muistaakseni mulla on ainakin kolme kynttilälyhdyksi tarkoitettua astiaa maljakkona, ja useampi säilytyspurkki, joilla on enemmän käyttöä maljakkona kuin purkkina.:)

      Poista
  5. Onpas kukat nyt erilaisia. Ja ovat auenneet kauniisti. Miten olet hoitanut kun pysyvät noin hyvänä ?
    Pyörä maljakko on kyllä kaunis. En itsekään innostu uusista jutuista heti eikä tuollaista löydy. Kaipaan nyt uuden kukkaintoiluni myötä uusia maljakoita, ehk hommaan pyöreän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!:) Näille tulppaaneille leikkasin heti aluksi uudet imupinnat (kukkakauppias oli silloin kipeänä, joten hänen tuuraajansa kanssa valikoin mielestäni yhden nipun ja muutaman päälle, jotka näyttivät hyvältä. On hyvä, jos tulppaanit näyttävät siltä, että ne ovat lähdössä avautumaan. Mikään ei harmita niin paljon, kuin maljakkoon kuolleet nuput! Seuraavan kerran leikkasin uudet imupinnat ja karsin lehtiä muistaakseni neljää päivää myöhemmin. Veden vaihdon samalla. Tuolla ne olohuoneessa edelleen kukkivat, mutta kaipaavat kyllä jälleen selvästi jonkinlaista käsittelyä...Kohta ryhdyn siihen puuhaan!:)

      Kun aloitin opettajana, oli varsinkin keväisin todistustenjaon jälkeen huutava pula maljakoista. Pikku hiljaa olen täydentänyt valikoimaa ja toisinaan myynyt jotain kirpparilla pois, kun on jäänyt kaappiin pölyttymään. Nykyään maljakot eivät lopu multa kesken.;D

      Poista
  6. Mun pyöreä maljakko on nyt huilivuorossa :). Mutta ei ikuisesti kumminkaan, koska tykkään siitä edelleen, vaikka on varmaan jo kymmenen vuotta sitten ostettu. Veikkaisin, että jostain Tarjoustalosta tai jotain. Mikään design-juttu se ei todellakaan, ole, mutta kaikki vaasit, jotka on sileää kirkasta lasia on niin <3. Ainoita asioita (tai siis esineitä), joita mun on vaikea vastustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mullakin on kausia näiden maljakoiden kanssa. Eipä tarvitse uusia ostaa, vähän samalla tavalla kuin lasten lelujen kanssa joskus aikoinaan tuli toimittua.;D Ne kun laittoi vintille vähäksi aikaa, niin olivat hetken päästä kuin uusia. Sama toimii meillä aikuisillakin!:)

      Poista
  7. Hih...ihan sama onko trebdikästä vai ei, kunhan vain itse tykkää ja viihtyy. Silmänruokanahan tuo asetelma on ihan paras <3
    Itseasiassa minulla on muutama pyöreä maljakko; eri kokoisina, -värisinä ja -pintaisina ja tykkään kaikista. Onneksi on paljon maljakoita, niin saa 'samoista' kukista heti erillaisia asetelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3
      Sepä se, kunhan itse tykkää.:) Ja todella, maljakko tai astia vaikuttaa siihen, miten kukat tulevat esille. Mun lempipuuhaa on purkaa kukkakimppu ja tehdä osista jotain ihan toisenlaista.:)

      Poista
  8. Mielestäni sellainen maljakko on kaunein ja parhain mihin kukat asettuvat hyvin. Ja niin sopivat nuo kukat tuohon maljakkoon. Onko trendeillä niin väliä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän niillä trendellä väliä ole, paitsi, että tulee vaikutteita ja mielitekoja, joita ei itselle tiennyt olevankaan.:)

      Poista
  9. Pyöreä maljakko on minusta klassikko. Muotia mielestäni ehkä tällä hetkellä erityisesti, mutta tietynlaiset kimput näyttävät niissä aina parhailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta!:) Ihan ihmettelen, että kuinka olen unohtanut tämän maljakon olemassaolon. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja pyöreydessään se on todella kaunis noiden tulppaaneiden kanssa!

      Poista
  10. Kaunis maljakko! Nyt alkaa tuntua siltä, että munkin täytyisi saada kyllä pyöreä maljakko, hmmm... Mä tulen kanssa aina asioiden kanssa jälkijunassa, on sitten kyse pukeutumisesta tai kotiin liittyvistä asioista. Pääasia kait se on, että itse tykkää jutuista, on ne sitten in tai out :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Ja sorry, jos aiheutin mieliteon!;) Itse huomasin ihan yllättäin kaipaavani pyöreää maljakkoa, kun ensin näin sellaisen sisustuslehdessä. Näin ne tarpeet syntyvät. Onneksi oli sellainen omasta takaa.:)

      Poista
  11. Kaikenlaista yllättävää löytyy kaapeista, kun niitä ryhtyy kaivelemaan. Lasten leluistakin sanotaan, että kannattaa säilyttää osa kaapissa piilossa, niin ne tuntuvat uudestaan esille otettaessa ihan uusilta ja inspiroivilta :) Kerrassaan viehättävä maljakko, ja kimppu sopii siihen ihanasti. Mutta mikä on tuo harmaa päärynä vieressä? Kynttilä? Sekin on todella nätti ja istuu kivasti asetelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mä olin kuitenkin siivonnut maljakkokaapin hiljattain, sillä myin osan maljakoista kirpparilla. Sellaiset, jotka olivat alkaneet tuntua "ei niin omalta".
      Mä muuten harrastin tuota lelujen vaihtelua silloin, kun meidän pojat oli pieniä. Osa leluista vietiin välillä vintille, ja kun ne tuotiin takaisin, oli aivan kuin joulu.:)

      Päärynä on betonia, ja ostin sen joulun jälkeen Biltemasta. Maksoin 2-3 euroa.:)

      Poista
    2. Ohhoh, enpä olisi arvannut! Että betonipäärynä, aika hauska ja tosi kivannäköinen :)

      Poista
    3. Oli ihan pakko ostaa, vaikkei muuta virkaa olekaan kuin koristeena tuottaa iloa. Oli siellä muitakin, vaan tuo päärynä oli eniten mieleeni.:)

      Poista
  12. Kaunis asetelma! <3 Ei mielestäni maljakot ole mitään in out juttuja. Maljakoita pitää olla paljon ja erimallisia! Erimalliset kukkakimput vaativat erimalisia maljakoita näyttääkseen hyvältä. :D Etenkin tuntuu, että monella iäkkäämmällä ihmisellä on tapana tunkea se lahjaksi saatu kimppu siihen ensimmäiseen maljakkoon mikä käteen sattuu osumaan. Ai, että se tuntuu pahalta, kun kukka ei pääse oikeuksiin kauneudellaan. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenspa!:) Kyllä noissa maljakoissakin taitaa trendejä olla, ihan niin kuin kaikessa sisustamisessa. Nykymuoti onkin siitä kiva, että saa nimenomaan yhdistellä erilaisia tyylejä ja aikakausia, mielellään tuoda omaa persoonallista tyyliä siten esiin.:) Ja todellakin, on kamalaa, kun kukat laitetaan aivan vääränlaiseen maljakkoon! Hyvä maljakko korostaa kukkien kauneutta, ihan niin kuin sanoitkin.:)

      Poista
  13. Mä ostin juuri tänään kirppikseltä toisen pyöreän maljakon, siinä on suuaukko vähän pienempi kuin edellisessä ja tykkään pyöreistä maljakoista tosi paljon. Ihanalta näyttää sinullakin tuo maljakko kukkineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Olen kyllä todella viehättynyt nyt tuohon akvaariomaljakkoon.:) Ymmärrän siis täysin, että olet ostanut toisen pallomaisen maljakon.:D
      Tervetuloa lukijaksi!<3 Täytyypä tulla kurkkimaan sun blogiin. Voisin kuvitella, että tykkään, kun säkin olet mansikkaihmisiä.;D

      Poista