perjantai 13. tammikuuta 2017

Harmautta vastaan Kukkailottelulla - ja tulppaaneilla



Aurinko on pysytellyt viikon verran paksun pilviverhon takana, ja päivien selvästä pidentymisestä huolimatta ovat päivät tuntuneet pimeiltä. Parasta piristystä ulkoilun, liikkumisen ja riittävän levon lisäksi on tietenkin kauniit kukkaset! Valkoiset tulppaanit ja herkät vihreätoksat, joiden nimeä en muista, hain tällä kertaa Villiviinistä. Terkkuja Eijalle ja pikaista paranemista! <3










Tulppaanikausi on nyt virallisesti avattu meilläkin! Valkoiset tulppaanit on niin ihanan raikkaat. Olen kyllä kaikkiruokainen, mitä tulee tulppaaneihin. Luulen, että tulevina viikkoina meillä nähdään vielä värikkäitä, kerrottuja ja rimpsureunaisia tulppaaneita.

Mitä muuten sanotte kuvien kuvasuhteesta? Mies oli ottanut kuvia omiin tarkoituksiinsa ja säätänyt kamerassa kuvasuhdetta. Kuvatessani en huomannut kuvasuhteen vaihtumista, mutta koneelta kyllä heti. Ai että! Jotenkin minä tykkään enemmän siitä vanhasta...Kuvia en halunnut muuttaa rajaamalla niitä uudestaan, sillä mulla on tapana jo kuvatessani rajata ne aika tarkkaan. 












Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3 Viime viikon Kukkailottelun kooste löytyy  täältä.


Toivotaan, että aurinko näyttäytyisi viikonloppuna.
Kukkailoa!

Taina 





35 kommenttia:

  1. Eipä ole tulppaanien voittanutta ;) Tämä talvi on kaameaa aikaa, kukkailottelua todella tarvitaan!

    Pyrin sauvakävelemään päivittäin edes hiukan, mutta totisesti ei ole mikään nautinto.
    Ihanaa viikonloppua, toivotaan ettei hautauduta lumeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!:) Onneksi on tulppaanit!<3
      Eilen tulikin lunta ihan kunnolla. Täytyisi käydä jäällä katsomassa, että vieläkö siellä pääsee kävellen, vain tarvitaanko suksia.
      Iloa viikonloppuusi!<3

      Poista
  2. Iiiiihanat! Mulla kävi nyt eka kimpun kanssa niin, että eivät auenneet vaan kuivahtivat nuppuisina. Mistähän tuo johtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3
      Joskus mullekin on käynyt niin. Sen jälkeen olen yrittänyt valikoida kimpun, jossa kaikki kukkaset eivät ole ihan supussa, vaan joku on lähtenyt ainakin aavistuksen aukeamaan. Epäilen, että ovat kuivaneet ja siksi kuolleet...

      Poista
  3. Kaunista ja harmoniaa,valoa pimeään, sitä tarvitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther!:) Teillä varmaan kohta jo kevätaurinko siellä paistelee...?

      Poista
  4. Valko-vihreä on kyllä aina vakuuttava yhdistelmä kimpussa kuin kimpussa. :) Nyt alkoi tehdä mieli kipaista lähikukkakaupasta pari tulppaania meillekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kestosuosikki tuo valko-vihreä, aina yhtä raikas!:) Eivät ole hinnalla pilattuja tulppaanit, ja hyvin kun aukeavat, on niistä iloa yllättävänkin pitkään.:)

      Poista
  5. Valkovihreä on aina niin paras. Mutta jostain syystä justiinkin valkoiset tulppaanit on olleet täällä kaupoissa erityisen ränsistyneitä ja kaikki värikkäät sekakimput sellasia jämäköitä ja tuoreita, mutta en vaan eilen vielä pystynyt heittäytymään niin villiksi, että olisin ostanut sellasen sekakimpun, jossa on samassa vaaleanpunaista, keltaista ja valkoista. Tai vaihtoehtoisesti punaista tai tumman violettia. Vaikka harkitsin kyllä, että ripottelen niitä väreittäin, mutta kyllä kunnon kimmppu vaan on kunnon kimppu, kun on tulppaaneista kyse.

    Ja mitä sun kysymykseen kuvasuhteista tulee, niin joudun nyt vastaamaan, että pikkasen on mun silmään liian suuret nuo pystykuvat. On ainakin tällä mun pöytäkoneella yli koko näytön korkuinen yksi kuva, joten joutuu kelaamaan hissillä aikas paljon. Vai tarkoititko noita vaakakuvia? Ne on kivat tuolla välissä, mutta kyllä munkin pitää sanoa, että tykkäsin enemmän vanhoista.

    Rentouttavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tykännyt itse yhtään tästä kuvahommelista! Olisin ottanut uudet kuvat oikealla kuvasuhteella, mutta hiivatti, kun valoa ei enää ollut siihen hätään!:( No, säädöt on palautettu, ja ensi kerralla sitten niillä.

      Tykkään, että noita tulppaaneita pitää sitten kerralla olla mielellään 15-20, jotta on riittävän näyttävä. Tuossa kimpussa on 15 tulppaania. Mulla oli eilen ihan hirmuinen kiusaus ostaa ruokakaupasta toinen kimppu, vaaleanpunaista ja valkoista ja lilaa, mutta olkoon vielä, sillä viime viikon kimpusta on vielä rippeitä eri tasoilla ja jopa uuden vuoden kimpusta heinät, neilikat ja afrikantähdikki...ja jouluruusukin on vielä elossa.:)No, kukat on mun suuri heikkous!:D

      Ihanaa viikonloppua Annukka!<3

      Poista
  6. Kaunis yhdistelmä!
    Tämä viikko on ollut kamalan pimeä ja kuvaamisen kannalta ihan surkea. Todellakin toivon sitä aurinkoa edes vähän :)
    Ihanaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      Mulla on ollut kuvausinto ja sitä myöten bloggausinto ihan kadoksissa juurikin tämän harmauden ja valon vähäisyyden vuoksi. Juuri ja juuri ennätin ottaa nämä kuvat ennen hämärän laskeutumista kolmen aikaan iltapäivällä...ja sitten kun siirsin ne koneelle, ja huomasin väärän kuvasuhteen..argh!:(
      Ei taida olla aurinkoa luvassa vielä moneen päivään. Koetetaan sinnitellä!<3

      Poista
  7. Niin kaunis kimppu, tykkään noista "heinistä" erityisesti seassa <3
    Tulppaaneilla lähdin minäkin mukaan, koska kimpun sävy oli niin täydellisen hempeä..

    Vaakakuvien kuvasuhde on aivan ihana, mutta tosiaan nuo pystykuvat ovat sen verran pitkiä, että itse kuvasta ei saa sellaista kokonaiskuvaa ainakaan tässä läppärillä. Mutta en valita, eikä häiritse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! En tiedä, mikä tuo vihreä lisuke on, mutta se on minusta niin ihana!<3

      Kameran palautin takaisin alkuperäisiin asetuksiin. Otti niin paljon päähän, kun sain kuvat juuri ja juuri valosan aikaan otettua, ja sitten ne eivät olleetkaan sitä, mitä piti! Menköön tän kerran. Kiitos, kun kerrotte rehellisesti, sillä meillä oli tästä hieman vääntöä rakkaan mieheni kanssa!<3

      Poista
  8. Tulppaanien hurma alkaa nyt!!
    Kevään tuulet ja tulppaanit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan ihan valmiina tulppaanikauteen! Vähän jos voisi toivoa sään puolesta apuja valon määrän suhteen...:)

      Poista
  9. Valkoinen ja vihreä toimii aina. Rauhallinen yhdistelmä :) Mulla kävi kerran niin että kameran kuvasuhde muuttui ihan oman ymmärtämättömyyden (mokan) takia. Sain sen takaisin kun kyselin ammattilaisilta, että mitä olin tehnyt väärin. Se vanha kuvasuhde on paras blogikuviin enkä oikeestaan edes tiedä mihin tuota pitkulaista muotoa tarvitaan. Ehkä sekin joskus selviää. /Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3
      Palautin kyllä vanhan kuvasuhteen samana päivänä kameraan. Meillä oli miehen kanssa hieman vääntöä, hänen mielestään tämä kuvasuhde olisi nykyruutuihin parempi, mutta eipä ole omaanikaan ja varsinkin kännykällä kuvat ovat aivan törkeän pitkiä! Otti pahasti pattiin, kun ei noita kuvia voi ottaa muutenkaan milloin huvittaa. Mietin kyllä, että jos ottaisin uudet kuvat nyt viikonloppuna ja vaihtaisin, vaan en taida viitsiä. Menköön tämän kerran näillä. Seuraavat kuvat ovat sitten oikealla kuvasuhteella...

      Poista
  10. Kiitos Marja-Terttu!:) Mukavaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
  11. Kauniita kukkia! Leikkokukat kyllä piristävät mieltä :)

    Kuvista sen verran, että kun katson omalta pöytäkoneeltani kuvia, ne näkyvät epätarkkoina (esimerkiksi tuo Mansikkatilan mailla -teksti näkyy epäselvänä kuvissa), mutta kun klikkaan kuvaa pelkästään, kuva näkyy tarkempana. En tiedä mistä se mahtaa johtua ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa Maria!<3
      Outo juttu, jos banneri näkyy epäselvänä, sillä sehän on ollut tuollainen monta kuukautta. Vai tarkoititko banneria vai kuvien leimaa?
      Kameran asetukset ovat nyt ennellaan, ja uusi postaus tehty vanhalla kaavalla.:)

      Poista
    2. Tarkoitin siis valokuvissa esiintyvää Mansikkatilan mailla tekstiä :) Kuvat näkyvät siis postauksessa epätarkkoina, mutta kun klikkaan kuvaa, näkyy se tarkkana. Kuvaatko kuvasi RAW laatuisina ?

      Poista
    3. Juu en!:D Se on varmaan tuo kuvasuhde..tai joku! Toivottavasti jatkossa leimakin näkyy tarkemmin!<3

      Poista
  12. Etkö pysty muuttamaan koneellsi kuvasuhdetta? Ja kuten Annukka sanoi, nämäkään kuvat eivät sovi kerralla kokonaan ainakaan mun koneen näytön ruutuun, vaan joutuu skrollaa :)
    Tulpaaneja ostin jo silloin ennen joulua, nyt kaupassa oli vain 'sateenkaaren kaikki värit'- kimppuja, joten jäi sinne....ainakin toistaiseksi.
    Millois nähtäis? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa, enkä tiedä...Kuvankäsittelyllä olisi muuttunut rajaus, joten menköön nyt näin. Uudet kuvat on vanhoilla asetuksilla. Mieskin oppii, ettei kannata mennä säätelemään kameraa, tai ainakin palauttaa kaiken lopuksi ennalleen.;D

      Mulla ois ollu hinku vaaleanpunaisiin jo heti näiden valkoisten jälkeen, mutta ehkä ensi viikolla niitä...tai sitten jotain muuta. Ja ihan olin jo eilen sulle viestiä laittamassa, että minne oot hävinny?! Tavataan pian!:)

      Poista
    2. Voi S parka ;) Minä olen asettanut ehdottoman kiellon kamerani koskemiseen...kaikille! Ihan tarpeeksi, että muistaa tarkistaa omat asetukseni joka kerta ;)

      Minä olen kadonnut tammikuun alkuun...tämä on minulle vaan niin vaikeeta tää kylmyys, harmaus ja ylipäätään koko TALVI :/
      Viestitellään...

      Poista
    3. :)))
      Taidetaan olla samaa maata tässäkin. Tammikuu ottaa lujille. Onneksi ollaan jo puolivälissä!
      Nähdään pian!

      Poista
  13. Valkoisiin tulppaaneihin hurahdin minäkin kaupassa. Seuraavaksi tekisi mieli lilan värisiä, jos jostain löytyisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisista on hyvä aloittaa.:) Mulla siintää mielessä vaaleanpunaiset tulppaanit. Ehkä ensi viikolla sitten!;D

      Poista
  14. Kiva, kun houkuttelet näillä kukkailotteluhaasteilla. Kauniita, kukikkaita postauksia on aina ilo lukea. Valkoisia tulppaaneita en olekaan (jostain syystä?) kokeillut, vaikka muuten tykkään valkoisista, herkistä kukista. Sinun kuvissasi ne ainakin näyttävät ihastuttavilta, joten taidanpa ostaa joku kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, tervetuloa joka viikko ilottelemaan kanssamme!:)
      Kaikki valkoiset kukat ovat olleet suosikkejani jo vuosia, samoin vaaleanpunaiset. Muuten olen vasta viime vuosina alkanut pitämään (lähinnä puutarhassa) kunnon väriloistosta.:D

      Poista
  15. Kauniita tulppaaneja, tuulahdus keväästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu!:) Maljakkoa vaihtamalla tuli muuten ihan erilaiset kuvat. Odotas, kun saan ne ilmoille.:D

      Poista
  16. ...Myöhästyin, mutta osallistuin kuitenkin! :D Ei riittänyt viikonlopussa muka päivät ja tunnit.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tärkeintä on osanotto!:) Ihanat kukkaset sulla taas onkin. Voit ihan hyvin linkittää ensi perjantaina, vaikka olisi uudetkin kukat.:)

      Poista