keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Hyvänmielen lista // Pika-arvonnan voittaja




Tammikuu alkoi ikävissä tunnelmissa, sillä ystäväni koira lähti uudenvuoden aattoiltana ihan yllättäin karkumatkalle. Koirasta ei pariin vuorokauteen ollut juuri havaintojakaan, ja huoli oli kova sekä koirasta, että perheestä. Ihan mahtava juttu, kun koira saatiin eilen ehjänä takaisin! Tippa tulee vieläkin linssiin, kun katson kuvaa, jossa ystäväni halaa koiraansa karkureissun päätteeksi. Molemmat näyttävät niin onnellisilta.








Tänään kun aurinko paistoi, takana oli erityisen mukavat kuvistunnit (ne on aina mun lempparit), ja olin hakenut tuoreet kukkaset tulevaa viikonloppua varten, olo oli onnekas. Elämä on aika mallillaan. Jouduin aloittamaan tämän hyvänmielen listan kirjoittamisen alusta, niin erilainen fiilis on tänään verrattuna maanantaihin. Postauksen kuvat ovat vuoden ensimmäisistä kukkasista, joissa oli mielestäni ihan samoja sävyjä kuin taivaalla pakkasaamuna.

Tammikuussa tuntuu, että kesään on vielä ihan hirmuisen pitkä aika, ja joulukin meni jo! Keväästä on ehkä turha puhua tammikuussa, vaikka sitä kuinka odottaisi? Suunnitella kai silti voi... Meille satoi eilen viimein kunnon lumikerros ja tänään on sitten pakastanut mielestäni ennemmän kuin olisi tarpeen. Siispä hyvänmielen lista! Lista painottuu tällä kertaa hyvän olon juttuihin. Loka- ja marraskuun listat löydät täältä ja täältä.


-Liikuntaa päivittäin, jos mahdollista ulkona ja luonnossa (periaatteessa aina on mahdollista, mutta äkkiseltään tuo pakkanen ja tuuli tuntuvat ihan kamalilta...) .
-Jalkahoito ihan itsetehtynä itselle, jonain kylmänä päivänä, kuten tämä!
-Lisää kasviksia, vähemmän herkkuja
-Saisko yhden kerran talven aikana lakattua kynnet... Olen niin huono istumaan paikoillani ja odottamaan, että lakat ehtii kuivua.;)
-Haluaisin lähteä ystävien kanssa Suomi Love -konserttiin helmikuussa. Liput pitää hankkia pian, jos aikoo mahtua mukaan.
-Joku kiva DIY- juttu, kivoja ideoita on vino pino odottamassa toteutusta.
-Haluaisin ottaa yhden kuvan, johon olen tyytyväinen, ja jonka muistan siitä vielä tuhansia kuvia myöhemmin.



 


Erilaisia listoja on ollut viime päivinä paljon blogeissa. Tykkäsin mm. Villa Kardemumma -blogissa olleesta Kodin to do -listasta tälle vuodelle.  Myös Kivemman blogin Un do -lista - oman pääkopan konmaritus, pisti miettimään. Onko teillä tapana laatia listoja erityisesti vuoden alussa?

Ex temporeena pystyyn pistämäni Koti ja Keittiö -lehden arvonta sai lyhyessä ajassa peräti 42 osallistujaa. Random.org oli sitä mieltä, että eniten lehden tarpeessa on Marie H. Onnea! Laitoin sulle sähköpostia.



Ihanaa tammikuuta!💙
Taina






17 kommenttia:

  1. Töissä sain ihadtella ikkunan läpi auringon nousun paisteen ja laskun...päivä pidentynyt jo huimasti!
    Ainoat listat mitä viimeaikoina tehnyt on kauppalistat ja nekin jää yleensä keittiön pöydälle 😂
    Hyvä että edes yksi karkulainen on palannut....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Meillä on opittu sen verran moderneiksi, että kirjoitamme ostoslistan paperille, ja sitten nappaamme siitä kuvan kännykkään - olen kuullut villiä huhua, että jotkut tähänkin ihan erillistä sovellusta käyttävät, hulluutta! :D Kohta katoaa käsinkirjoituksen taito, huih!

      Poista
    2. Juuri tänään ajattelin, että näyttää siltä, että päivä olisi pidentynyt iltapäivästäkin melkein tunnin! Voiko se pitää paikkansa? Valo tuntuu hyvältä.<3

      Mä kirjoitan tosi harvoin kauppalistoja. Yritän aina painaa mieleeni, mitä pitää muistaa.No, eihän ne aina siellä kaupassa muistu mieleen.;D Toisaalta, jos kirjoitan listan, en yleensä enää tarvitse sitä. Ilmeisesti näkömuisti toimii.:D

      Poista
    3. Juu ei minun tarvi ottaakkaan listaa mukaan...likka ehdotti kuvan ottamista mutta minullakin oma näkömuisti toimii....kun kerran kirjoittanut niin muistaa 😆

      Poista
  2. Mä rakastan listoja - niitä varten kulkee aina mukana mustakantinen muistivihko, johon rustailen haaveita, toiveita, to-do -listoja ja vaikka joulun alla lahjalistan! :) Tammikuussa olen ehtinyt jo kirjoittamaan listan ajatuksistani blogin osalta vuodelle 2017 - mitä kaikkea haluaisin ehtiä tekemään, mistä kaikesta ajattelin tänä vuonna kertoa, mitä kaikkea voisin DIY -ideoina jakaa lukijoille... <3 Listat <3

    ....Blogissani on muuten sulle Ystäväkirja -haaste! ;) Vinkvink!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! Olen tainnut aina olla listaihminen, sillä mulla on listoja jo alakouluikäisenä kirjoitetussa päiväkirjassa!:))
      Kiitos Satu haasteesta!<3 Ehdin jo käydä sen lukemassa.:) Taidanpa kirjoittaa sen ylös to do-listalleni.;D

      Poista
  3. En tee listoja, vaan haluan jättää tilaa sen päivän fiiliksille ja menen sen mukana. Suunnittelu on hyväksi, mutta haluan jättää myös tilaa luovuudelle, sillä sitähän blogi on. Omaa tilaa tehdä ja toteuttaa :) /Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en mä välttämättä niitä listoja orjallisesti noudata.;D Taitaa olla mun tapani jäsentää aikaa ja maailmanmenoa.:) Olen ehdottomasti sitä mieltä, että luovuus tarvitsee aikaa ja joutilaisuutta, toisinaan myös päättäväisyyttä ja perslihaksia.:D
      Kiva uusi profiilikuva!<3 Olen miettinyt, miltä näytät, jos vaikka tulet vastaan joku päivä.

      Poista
  4. Kauniita kuvia ja se onnistunein otos voi yllättää silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa. :) Listoista puheenollen ainakin kauppalista pitää olla puhelimessa ja silti onnistun uohtamaan jotakin. Arvokellotan aina välillä muita listaamiani asioita ja siten saan ne tärkeysjärjestykseen kuten esimerkiksi joulun alla: pyykätäkö vai paketoida yms. Uusi vuosi pidentyneine päivineen on luksusta ja se, että lomaa vielä. Vähitellen alan palautua loppuvuoden maitohapoille vetäneestä rustistuksesta. Sen siitä saa, kun puolikuntoisena runnoo itsensä liikkeelle. Toivotaan valoisia aikoja tammikuulle ja koko vuodelle! Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Teillä onkin ollut ihanan pitkä loma! Alkuviikko oli sellaista tervanjuontia, onneksi seuraava maanantai menee varmasti jo helpommin. Oli kiva työviikko!:D

      Tänään luonto antoi kyllä paljon mahdollisuuksia SEN otoksen saamiseksi, mutten ole vielä ehtinyt siirtää kuvia koneelle. Elän toivossa, että täysosuma on jo kortilla!;D Jää vielä yli kolme viikkoa yrittää parempaa.:)

      Poista
  5. Minä sain myös tänään kauniin kukkakimpun!Neilikoita ja kestävät kauan maljakossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neilikat on ihania!<3 Jos haluan kestävät kukat, valitsen neilikoita! Sinullakin on varmasti niistä iloa pari-kolme viikkoa.:)

      Poista
  6. Minä teen myös aina listoja tekemättömistä asioista. Tämän kevään listaa tässä pähkäilen. Täytyypä julkaista siitä otteita myös. Remontti ainakin jatkuu, mutta voisihan sitä tehdä uudenlaisiakin listoja. Joista tuossa nyt vinkkasitkin. : ) Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä listaihmisiä taitaa olla paljon!:D Täytyy tulla kurkkimaan blogiisi, en ole ehtinyt, vaikka olen kyllä laittanut merkille, että kiinnostaa kovasti!
      Mukavaa viikonloppua!:)

      Poista
  7. Minä yritin joulun alla ottaa aikaa itselleni ja nimenomaan tehdä kotikonstein hemmotteluhoitoja, yksi niistä oli mm. tämä jalkahoito: http://mariehoo.blogspot.fi/2016/12/diy-jalkahoito.html

    Hih, lehteä täällä jo kovin odottelen. :)

    Ihanaa tammikuuta sinullekin, yritetään pysytellä lämpiminä vaikka pakkanen parhaillaan kovin paukkuukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei huomasin sun jalkahoitopostauksen!:) Tuun kyllä lukemaan sen uudelleen ja muutenkin!:)
      Kivaa loppiaista ja viikonloppua!

      Poista