sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Lahtelaisten olohuone talvellaKärvisteltyäni eilen koko ihanan, aurinkoisen, päivän sisällä koulutuspäivän merkeissä, oli selvää, että tänään täytyy päästä ulkoilemaan! Aika kivat puitteet on juuri nyt Lahden satamassa, sillä Lokki-ravintolan yrittäjä on aurannut luitelijoille ja muille jäällä liikkujille baanan, jota pitkin pääsee Mukkulan rantaan saakka. Edestakainen reitti on hieman yli kuusi kilometriä. Jää oli yllättävän tasainen luonnonjääksi, mielestäni jopa parempi kuin toisinaan tuossa lähikoululla jäädytyksen jälkeen.


Eikä muuten oltu ainoita paikalle eksyneitä! Vaikka aurinko tänään pysytteli enimmäkseen pilvessä, oli jäällä ja rannassa varmasti tuhansia ihmisiä päivän aikana. Aikamoisen talviurheiluinnostuksen on saanut tämä auraaminen aikaan. Jäällä oli luistelijoiden lisäksi kävelijöitä, hiihtäjiä, pyöräilijöitä, varjoliitäjiä (?)... Kaupunki on yleensä jossain vaiheessa talvea tehnyt ladut tuolle samalle reitille, mikäli jää on kantanut latukonetta (aika harvoin viime vuosina). Jostain syystä latuja ei ainakaan vielä ole vedetty.  Huhuu Lahden kaupunki! Vaikka viime talvena kävin pariin otteeseen luistelemassa, tänään pelkkä pystyssä pysyminen oli jostain syystä ihan kamalan vaikeaa. Luistimet jäivät liian löysälle ja kiristäminen auttoi vähän asiaa, mutta liekö jännitys vai mikä syynä, että jaloissa alkoi tuntua penikkavaivaa. En ajatellut lannistua, sillä luistelinhan mä tosiaan viime vuonnakin. Tänään vaihdoin luistimet aika pikaisesti kenkiin ja kävin sitten kävelemässä lenkin kameran kanssa. Mies luisteli Mukkulaan ja takaisin ja muutamat sirklailut siihen päälle mua odotellessa.:)Tällaista tänä viikonloppuna. Mukavaa uutta viikkoa! Sehän onkin viimeinen kokonainen tammikuussa...

Taina


 

6 kommenttia:

 1. Siellä on hyvät puitteet ulkoiluun. Täällä on myös satamassa, mutta taitaa jäädä väliin. Ihan tajuton väsymys vainoaa vieläkin meikäläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Melkein oli sellaista urheilujuhlan tuntua ilmassa.:)
   Toivotaan, että voimat palaavat Satu ja pääset nauttimaan ulkoiluista ja elämästä muutenkin!<3

   Poista
 2. Ihanat kuvat!
  Voi, kun muillakin paikkakunnilla ymmärrettäisiin kaupungin rannassa olevien järvien hyötykäyttö näin talvella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne!:) Iso kiitos täällä meillä kuuluu rannan yrittäjille, ja ihan tuossa meidän lähijärvellä joku asukas vetää yleensä ladut. Välillä ihmettelen, mitä varten meillä on iso joukko virkamiehiä ja kuntapäättäjiä, kun esim. luistinrataa satamaan ehdotettiin monta vuotta sitten, kaupungilta ei herunut siihen apuja. Tuntuu puuttuvan näkemystä ja rohkeutta. Onneksi sitä on joillakin muilla...

   Poista
 3. Kun sais vielä mukkulasta suoran Jalkarantaan, niin työmatka lyhenis puolella 😆
  Mulle iskis 'ahdistus' tuossa väenpaljoudessa....😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä niitä fillaroitsijoitakin!;D Eikä ne tuota baanaa ajelleet, mutta paksut renkaat näytti olevan.:D Arvattiin kyllä, että porukkaa on ihan sikana.;D Työkaverilla oli kuva myöhäisiltapäivältä tänään, ei ollu ruuhkaa...:)

   Poista