perjantai 27. tammikuuta 2017

Häälahja naftaliinista - Kukkailottelua



Mies teki melko pitkän työrupeaman puufirmassa, ja kun menimme naimisiin, muistettiin meitä aikoinaan hänen työpaikastaan vanerista valmistetulla maljakolla kukkineen. Enkä tykännyt maljakosta yhtään!:D






Vaikka kaappeja olen ahkerasti siivonnut, en ole voinut laittaa maljakkoa kiertoon. Mummon hokema taisi olla: "Joka lahjansa antaa, se onnensa myy". En kai ole halunnut luopua onnestani.:) Vaan makuni on tietenkin muuttunut vuosien saatossa ja taannoin postatessani pyöreän maljakon viehätyksestä olin viimein kypsynyt lahjamaljakkomme käyttöön. Elokuussa vietämme 20-vuotishääpäiväämme, eikä maljakko ole ollut käytössä muistaakseni kertaakaan häidemme jälkeen ennen tätä...

Eilen töiden jälkeen kipaisin hakemaan hieman pajunoksia ja sitten aukaisin tiistaina kursssilla sitomani tulppaanikimpun. Jätin punaisemmat tulppaanit ja pistaasinoksat eri maljakkoon, ja tähän vanerimaljakkoon jätin vain valkoiset ja vaaleanpunaiset tulppaanit, sekä pajunoksat. Halusin, että tulppaanit kurkottelevat reunan yli rikkoen pyöreän muodon. Aloitin pajunoksalla ja valkoisilla tulppaaneilla ja jatkoin kierroksella vaaleanpunaisia tulppaaneita, väleihin laitoin pajunoksia ja loput valkoiset ja vaaleanpunaiset vuorotellen.







Minusta tuo maljakko ja tämä kimppu oksineen on jotenkin kivan veistoksellinen kokonaisuus! Muotopuoli on tuo kimppuni edelleen, mutta olkoon. Tykkään lopputuloksesta, ja sehän on pääasia.






Kukkailottelu on nyt. Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3 Viime viikon Kukkailottelun kooste löytyy  täältä.

Oletteko muuten huomanneet, kuinka paljon päivät ovatkaan valostuneet? Jopa pilvisinä päivinä valoa riittää jo paljon pidemmälle kuin pari viikkoa sitten. Muutenkin ilmassa on mielestäni ollut ihan selvästi kevättä, vaikka kuinka olemmekin vasta tammikuussa! Ihana, ihana aurinko on tänä viikonloppuna täällä. Nautitaan siitä!


Iloa viikonloppuunne! 💗
 Taina 
 

32 kommenttia:

  1. Kaunis kimppu ja kaunis on myös tuo maljakko, onneksi olet säästellyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Aika kauan mulla kesti tajuta tuon maljakon hienous.:)) Nyt tykkään kyllä!

      Poista
  2. maljakosta tulee mieleen iso puuhelmi ;)
    Itse en ole koskaan heittänyt lahjaa pois, olen vain antanut lahjan eteenpäin sitä enemmän tarvitsevalle ;) Täysin eri asia! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Puuhelmetkin ovat nyt viimein löytäneet tiensä mun sydämeen, joten tämä on luonnollinen jatkumo. Miten niin hitaastisyttyvä?!;D
      Kyllä mun täytyy tunnustaa, että olen lahjoja antanut pois ja jopa myynyt kirpparilla.:P Jostain syystä en ole halunnut tuosta luopua, ja hyvä niin!

      Poista
  3. Tuttu maljakko. Olin pitkään töissä yrityksessä, jossa annettiin lahjoina toimialaan liittyen puutuotteita. Teetätin juurikin tuollaiseen maljakkoon toimistolle asetelman metsäisistä jutuista. Taisi olla vuosi 2000. Kotona olen näitä tuotteita vierastanut, paitsi no visakoivua on mm. juustotarjottimessa ja ottimissa. Sinun maljakon tapaiset mukit mulla on käyttämättömänä. Ne on vaan niin erikoiset en ole raskinut laittaa kirppikselle... ehkä jonain päivänä otan ne käyttöön. Mutta tuo maljakko kuvassa näyttää tosi hyvältä!Tulppaanit tekevät siitä raikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kiva vois ollakin sellainen joku naturellimpi asetelma tuossa puumaljakossa!:) Meiltä löytyy samaa sarjaa ainakin sellainen ompunmuotoinen säilytysrasia (se on Kesähuoneessa) ja pullonavaaja...Firman logolla on kyllä sitten tullut esim. Marimekon pyyhkeitä ja Aalto teräsvati, jonka myin pois, koska sille ole niin vähän käyttöä ja se vei paljon tilaa. Ihan kivoja on kuitenkin minusta olleet nuo lahjat yleensä.

      Kiitos, minäkin tykkään tästä kokonaisuudesta!<3

      Poista
  4. Pitkästä aikaa mukana! Onpas veikeä maljakko. :) Mä välillä konmarituksen ohessa mietin, voisiko jokin tavara olla hitti paljon myöhemmin. Toivottavasti en luopunut mistään tulevasta aarteestani! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun olet!<3
      Olen mä aika monesta tavarasta luopunutkin matkan varrella, älä sure siistejä kaappeja, joissa ei loju turhaa tavaraa!:) Tuo maljakko on jostain syystä ollut sellainen, että en ole halunnut sitä myydä, vaikken ole sitä käyttänyt. Nyt kun olen sen "löytänyt", niin eiköhän tuo pääse ahkerammin esille ja käyttöön.:D

      Poista
  5. Ihana maljakko! Puuhullu tykkää :). Ja kimppu tietty kaunis, se on selvää.

    Kylläpäs vähän aiheutti huonoa omaatuntoa tuo mummon hokema. Kääk. Eräätkin lahjat kun on tullut "vahingossa" hävitettyä. Osa tosin kaduttanut jälkikäteen, kun tosiaan se maku muuttuu vuosien varrella ja moni aikanaan "hirvee" olis nyt sellanen, joka olis pakko saada, muttei enää mistään löydy. Mitä tästä opimme? Mummoja kannattaa kuunnella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3
      Kuule, nuo vanhat sanalaskut on aika monin tavoin mennyttä maailmaa!;D Esimerkiksi elämästä nauttiminen ja iloisuushan ovat niiden mukaan ihan kamalia syntejä, joista seuraa rangaistus, kuten "Itku pitkästä ilosta" tai "Räkänökastakin mies tulee, vaan ei tyhjännaurajasta". Tai ettei saa tavotella liian suuri "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa".:))) Yritän olla hokematta turhia lapsilleni ja töissä myös.:D Mummonjen kokemukselle ja viisaudelle peukut kuitenkin!

      Liekö joku salainen viehtymys mulla ollut kuitenkin tuohon maljakkoon, sillä olen laittanut kiertoon surutta paljonkin lahjoja..en tosin häälahjoja! Ehkä se on se syy. Häälahjat ovat erityisiä. Häälahjaksi saatu pastakone on vielä korkaamatta, mutta olen kyllä ajatellut sitä vielä joskus käyttää paitsi pastan tekemiseen, karjalanpiirakoihin voisi käyttää sitä myös.:)

      Poista
  6. Ovatpa nuo valkoiset ripsureunaiset ihania <3

    VastaaPoista
  7. Kimppu on kaunis ja käy hyvin tuohon maljakkoon!
    Onneksi olet säästänyt tuon maljakon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Olen itsekin iloinen, etten ole pistänyt tuota maljakkoa kiertoon.:)

      Poista
  8. Hieno kimppu ja maljakko. Kyllä päivät ovat pidentyneet huomattavasti! Kevättä <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Meillä hyvänä valoisuuden mittarina toimivat hämäräkytkimellä toimivat Kesähuoneen valot. Eilen syttyivät viideltä, joulun aikaan jo kolmelta. Siinä on hurjan suuri ero!:)

      Poista
  9. Yksinkertaisen kaunis maljakko tuo kukat hyvin esiin!

    VastaaPoista
  10. Hyvä kun löysit häälahjan ja sait sen vihdoin käyttöön!
    Hienolta näyttää!

    Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuolla se on maljakkokaapissa ollut tilaa viemässä viimeiset 11 vuotta, sitä ennen en muista, missä sitä säilytin, kun oli vähemmän kaappitilaa.;D Maljakko on tosi painava ja pyöreänä vie paljon tilaa, vaan en muista, että olisin tosissani edes harkinnut sen heivaamista.:)) Mikä lie sisäinen ääni ohjannut...

      Poista
  11. Kaunis maljakko ja ihana tuo kimppu :) Kevät alkaa selvästi tekemään tuloaan kun valoisuus ja aurinkokin välillä pilkahtelee pilvien takaa :) Leppoisaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3 On tuolla kevättä ilmassa, vaikka just nyt olen ihan pettynyt, ettei tullut aurinkoista viikonloppua, kuten oli lupailtu!:) Linnut laulaa jo, ja lunta on niin vähän, että tarvitaan vain hetki lämmittävää auringonpaistetta (tai vesisadetta) ja lumi on tiessään.:)
      Ihanaa sunnuntaita!<3

      Poista
  12. Kaunis kimppu, suloisia pitsireunatulppuja! Löysin vasta tieni blogiisi kukkailottelujen kautta - hauska idea iloitella, kun muuten aika on vähän harmaan puoleista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Kukista on tullut itselleni koko ajan tärkeämpi arjen ilostuttaja, ja tosiaan, kamala harmaus vetää mielen aika maahan. Uskotaan, että aurinko vielä paistaa tänne meillekin!<3

      Poista
  13. Ihan hauska maljakko itse asiassa. Ei yhtään hullumpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kuulostaa siltä, että sinäkään et vielä ymmärrä täysin sen hienoutta.;D Ei se mitään, mullakin kesti 20 vuotta!;))

      Poista
  14. Mielestäni tähän jo kirjoitin kommentin, mutta on varmaan jäänyt painamatta Julkaise-nappulaa...

    Enivei, maljakkohan oikein söpö. Niin ne ajat muuttuu, samoin ihmisen mieli. Paljon on tullut laitettua kiertoon kaikkea turhaa ja ei niin mieleistä, mitään ei ole onneksi tarvinnut katua.

    Ihkuu uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kaikkea ei voi mitenkään säilöä, vaan tämän maljakon kohdalla avainsana on varmaankin HÄÄLAHJA.:) Ja ehkä mä myös ajattelin, että tällä voi oikeasti joskus olla arvoa muutenkin, jos näitä ei ole valmistettu pilvin pimein.:)
      Mukavaa viikkoa Tuija!<3

      Poista
  15. Hmm, enkös minä vielä kommentoinutkaan..? Luulin, että kyllä, mutta ehkä se olikin Instassa :) Olen melkoinen pahvipää välillä, varsinkin väsyneenä tai jos on tuhat ja yksi asiaa hoidettavana. Kyllä kannatti kaivaa maljakko esiin, sehän on nätti! Ja sopii todella hyvin tuon kauniin kimpun kanssa. Jotenkin tulee mieleeni Aarikan esineet :) Tykkään tosi paljon myös noista pajunkissoista tulppaanien joukossa. Taidanpa lainta ideaa pääsiäisenä, kiitos vinkistä. Iloista viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, ihan sama juttu mulla. Olen luullut kommentoineeni, mutta kaipa se on tapahtunut Facessa tai Instassa, ja tavallaanhan on ihan tyhmää kommentoida monta kertaa samat jutut. No worries!<3
      Eilen kun vaihdoin kukat toiseen maljakkoon oli vaikutelma mielestäni todella itämainen. Tykkäsin, ja ne oli juuri nuo pajunoksat, mitkä toi kai mieleeni kirsikanoksat.:)
      Mukavaa viikkoa! Kohta ollaan jo pitkällä helmikuussa!:)

      Poista