lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kevät - Oksien aikaa // Kukkakirjan voittaja



Pitkään blogiani seuranneet tuntevat varmasti mieltymykseni erilaisiin oksiin. Olen tainnut hehkuttaa niin paljon kaikenlaisten kukkivien oksien kauneutta, että saan ystäviltäni mm. kuvaviestejä maailman turuilta kukkivien puiden ja pensaiden juurelta. Hulluna risunaisena minut tunnetaan töissäkin, sillä kieltämättä aika usein tulee kannettua pihalta jonkinlaisia oksia omalle työpöydälle.:)








Kun ostin Pulsan Asemalta ruskean saviruukun, näin heti mielessäni, että se olisi täydellinen maljakko kaikenlaisille oksille. Silloin pari viikkoa sitten en  onnistunut löytämään ruukkuun oksia, mutta viime viikolla, Satulle kyläilemään mennessäni, poikkesin KukkaKaristoon ja ostin meille molemmille puntit lupaavasti nupullaan olevia kirsikanoksia. 







Kukka Karisman omistaja Eve on tuttu minulle jo nuoruusvuosilta. Hän sanoi oksia pakatessaan, että nämä nuput aukeavat varmasti, ja niinhän ne sitten tekivät! Näistä oksista oli iloa yli 1,5 viikkoa. Toissapäivänä, kun kävin ostamassa uuden puntin oksia (10e on mielestäni kohtuuhinta näinkin pitkästä kukkailosta), näiden kuvissa näkyvien oksien lehdet olivat edelleen niin kauniit, etten meinannut raaskia heittää oksia vielä roskiin...

Huomiseksi on luvattu tänne plusasteita, ja silloin voisi olla hyvä hetki käydä nappaamassa muutama oksa oman pihan omenapuista maljakkoon. Olen myös ihastellut somekuvissa hiirenkorvia koivunoksissa, joten niitäkin voisi ottaa sisälle tuomaan kotiin ihanaa keväänvihreää.<3 Pääsiäiseen on kaksi viikkoa, joten hyvässä lykyssä oksat olisivat parhaimmillaan juuri silloin!







Tänään on ollut niin keväistä, aamun pakkasesta huolimatta, että mieli karkaa jo askelen edelle ja huomenna taidan poiketa etsimään ainakin "cafe au lait" dahliaa. Yritän malttaa mieleni, ja olla esikasvattamatta mitään tänä vuonna sisätiloissa. Kun ilmat lämpenee, laitan mukuloita ruukkuihin ja siemeniä suoraan penkkiin. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin pysyn suunnitelmissani.;) 

Saija Sitolahden Kukkakirja on nyt arvottu!  Halukkaita Kukkakirjalle oli aikamoinen määrä, yhteensä lähes 70 kukkien ystävää.<3 Arpaonni suosi tällä kertaa Suvia, Kesätuulian Mutamäki -blogista. Suvi osallistui arvontaan blogin kautta. Onnea, onnea, Suvi!<3


Keväistä viikonlopun jatkoa!🌱 

Taina


14 kommenttia:

  1. Nu oksat ovat niin keväisiä, hempeitä ja herkkiä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Jotenkin näihin(kään) ei vain voi kyllästyä, kukinta-aika on niin lyhyt...

      Poista
  2. Kauniit oksat!En itse ole oksia ostanut,sitten omalta pihalta kun kevät tulee.Taitaa omenankukat olla ensimmäiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin viime viikonloppuna oman pihan omenapuista oksia maljakkoon. Toivon, että ne kukkisivat pääsiäisenä. Mulla on myös muutama todella vanha hedelmäpuu lenkkipolkujen varressa, joista tykkään myös silloin tällöin taittaa oksia maljakkoon.:)

      Poista
  3. Justiin tässä yhtenä päivänä mietin, että mun vuosien takainen (tuntuu, että vuosisatainen :D) oksainnostus on tainnut kuolla. Siis ainakin sellaisten kuolleiden oksien niinkuin nyt vaikkapa kukkakaupasta (kalliilla) ostettujen Peikonpähkinoöiden tai itse luonnosta kerätttyjen risujen, mutta kaikki, mihin on toiveita saada elävää vihreää kaveriksi, sytyttää kyllä edelleen. Justiin ne koivujen hiirenkorvat tai omenapuun oksat tai mitä nyt vaan luonnosta tai pihalta löytyykin. Niissä on jotenkin sellasta toivoa tulevasta. Mutta enää ei tule keräiltyä risuja tai pajunkissoja tai mitään sellaista, mikä ei muutu miksikään.

    Sun kuvissa on just sitä orastavaa toivoa (keväästä ja elämästä), jota tarkoitan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, mulla on ihan sama! Elottomat oksat ei ainakaan sisätiloissa viehätä, terassille vielä niitä saatan kantaakin.:) Viikonloppuna otin omasta pihasta koivunoksia ja omenapuunoksia maljakkoon. Vielä ei näy lehtiä, mutta jotain orastavaa oli havaitsevinani.:) Vihreää on nyt vaan ihan kauhea ikävä.<3

      Poista
  4. Oksilla saa kivaa särmää kaikenlaiseen sisustukseen ja kukka-asetelmiin. Minullekin tarttuu risukimppuja mukaan usein lenkillä käydessäni ja pihan pensaista tulee nyppäistyä jokunen oksa maljakkoon. Onnea kukkakirjan voittajalle, tuon kirja aion kyllä hankkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oksat on tosiaan kiva kontrastin tuoja kukkakimppuihin! Olisi ihana yhdistää magnolianoksia vaikka kirsikanoksiin ja tulppaaneihin yms...Eh, voisin tuhlata kukkiin omaisuuden.;D
      Iso suositus kirjalle!<3

      Poista
  5. Voi miten ihanaa, kiitos! ❤️ Sinulla taitaakin olla viime kesältä puhelinnumeroni tai sähköpostini suvi.veltheim@gmail.com Ja todella ihania oksia 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin hauskaa ilostuttaa sinua!<3 Toivottavasti kirjasta on paljon iloa ja oksat selvisivät laavuilusta.:)))

      Poista
  6. Sanoin kolme kertaa postauksen aikana "ihana"!
    Ihanat oksat,
    Ihana Eve on myös minun ystäväni
    ja ihanaa, että Suvi voitti kirjan!
    Ja neljäs kerta toden sanoo... Ihanaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
  7. Mä olen kolmena keväänä ostanut kirsikan oksia ja aina on nuput kuivuneet oksiin :D jotain menee väärin...kivaa aurinkoista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin mäkin päättänyt, etten osta enää kirsikanoksia, kun en ne kuki...mutta tämä koskee mulla vain marketin oksia! Tuossa nuo uudet oksat kukkii taas, eli iso peukku KukkaKarisman oksille.:)
      Kiitos Anne, sehän on kohta taas viikonloppu!;D

      Poista