maanantai 19. maaliskuuta 2018

Nattavaara - Uusi tuoli keittiöönMeillä kaikilla on omat heikkoutemme ja mieltymyksemme. Joku hamstraa käsilaukkuja, toinen ei pysty vastustamaan kenkäkauppoja ja kolmas keräilee astioita. Leikkokukkien ohella toinen sisustukseen liittyvä heikkouteni on tuolit. Kiinnitän niihin huomion, missä kuljenkin, ja haaveilen kaikista ihanista tuoleista, joita muotoilijat ovat iloksemme piirtäneen. Toissa viikolla esimerkiksi katsoin ohjelmaa, joka käsitteli kauheaa sukellusvenemurhaa. Joka kerta, kun ruutuun ilmestyi eräs ohjelman haastateltavista, siirtyi huomioni haastateltavasta taustalla näkyvään tuoliin, joka sattui olemaan Friz Hansenin Drop -tuoli. Ohjelman aikana tämä tapahtui siis ihan joka kerta, kun tuoli näkyi kuvassa. En vain voinut itselleni mitään. Tuolihaaveitteni listalla on mm. Arne Jacobsenin Egg-tuoli, sekä saman suunnittelijan Seiska-tuoliOlen ihastellut myös Hans J. Wegnerin CH24-tuolia, joka paremmin tunnetaan Fishbone-tuolina. Epäilen vahvasti, että raaskisin koskaan laittaa tuoliin 900 euroa... Olen jo vuosia sitten katsellut Jotexin Nattavaaraa sillä silmällä,  että tuossa voisi olla kelpo korvike Fishbone-tuolille. Keittiön pöydän maalaamisen ja uusien verhojen myötä minusta alkoi tuntua, että keittiöön pitää saada hieman puunväriä. Kuinka ollakaan Jotexilla oli tuolit -20% alennuksessa, ja pienen mietinnän jälkeen laitoin Nattavaaran tilaukseen. Hintaa tuolille jäi alennuksen jälkeen noin 160 euroa.Tuolin runko on jalavaa ja istuinosa paperinarua. Nähtäväksi jää, kuinka kestävä paperinaru on istuimessa. Tuolin väri pakettia avatessani on hieman keltaisempi kuin Jotexin mainoskuvissa (yllätys...), mutta ei niin keltainen, että olisin halunnut lähettää tuolia takaisin. 


Kaikki sai siis alkunsa siitä, että päätin maalata keittiön pöydän kokonaan valkoiseksi. Ihan toden teolla olen etsinyt nyt uutta mattoa keittiön pöydän alle. Valitettavasti varastosta hakemani juuttimatto (joka päätyi minulle 12 vuotta sitten Suomen ensimmäisen Big Brother -talon tavaroiden nettihuutokaupasta, josta huusin kaikki talon matot itselleni) oli edelleen liian suuri meidän keittiöön, ja mielestäni myös väärän värinen. Olisin varmaan viikonloppuna ajanut Ikeaan ostamaan tätä mattoa, mutta harmikseni mattoa ei juuri nyt saa Vantaalta. Oikean värin lisäksi  tuossa Ikean matossa on enemmän kokoa kuin nykyisessä, joka on hieman liian pieni, kuten kuvistakin näkyy...leivänmurusten lisäksi!


Mitään keittiön muutosta en ollut yhtään suunnitellut tähän kevääseen, mutta näköjään meillä on nyt sellainen meneillään.;)


Taina


10 kommenttia:

 1. Lumipalloefektiä siis sielläkin ilmassa. Tyylikäs tuoli. Matto hankintoja pitäisi tehdä täälläkin. Kevät saa ihmeitä aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!:) Juu, luin sun postauksen!;) Pakko jotenkin tehdä kevättä, kun luonto ei sitä tee.:P

   Poista
 2. Tuoli näyttää siltä, että siinä on hyvä istua, mikä on tietty aika kiva ominaisuus tuolille :D. Ja uskon, että tummuu käytössä niin, että keltaisuus häviää.

  Ikealla oli tän viikon alussa joku sellainen yö-tarjous, jossa olis saanut kotiinkuljetuksen puoleen hintaan. Voi olla, että on vieläkin voimassa. Ajattelin vaan, että josko olis tullut kuljetus edullisemmaksi kuin käynti myymälässä. Mutta tää nyt on turhaa löpinää. Olisin vaan itse hyödyntänyt sitä, jos olisin keksinyt jotain tilattavaa :).

  Meillä on keittiössä Ikean 2x3-metrinen matto. Sellanen beige (oletko yllättynyt :)) nukkamatto, joka ei ikäänkuin ole nukkamatto ollenkaan. Vähän tylsähän se on, mutta on osoittautunut ihan hitsin hyväksi. Vaikka siihen kaatais vahingossa mitä, on aina lähtenyt helposti pois. Punaviinillä on testattu viimeksi.. Ja on niin painavakin, ettei ikinä tarvi edes harkita kantavansa sitä ulos tampattavaksi..

  Mulla on täällä iskenyt maalausinspiraatio. Ihmettelen itsekin, kuinka ahkera olen ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mietinkin, että kommentoiko kukaan mitään istumisesta!:)) En ole suoraan sanottuna juuri ennättänyt tuolissa istua. Hieman vain kokeillut, että hyvältä tuntuu kokeilujen perusteella. Selviää varmasti vasta pidemmään istumisen jälkeen.:)

   Mä muuten huomasin tuon Ikean tarjouksen, mutta hitsi, tuota mattoa ei nyt saa myöskään netistä. Meinaan myös meille hankkia tuon 2mx3m koon, mahtuu tuolit siirtämään taakse ilman, että maton reuna tulee vastaan.:)

   Oi, odotan näkeväni maalaustuloksia pian!<3

   Poista
 3. Tuoli on kyllä aivan ihana ja sopii kivasti teidän keittiöön. Samaa meinasin sanoa kuin Annukka, että varmasti kyllä tummuu ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Outi!<3 Tuolin väri on minusta ihan hyvä, vaikka hieman vaaleampaa odotin kuvien perusteella.:)

   Poista
 4. Heh, kevättä ilmassa :) Kiva tuoli! Minäkin metsästin meidän keittiön mattoa kissojen ja koirien kanssa, se kannatti. Nyt on just sen värinen harmaa johon leivänmuruset hukkuvat somasti eikä tarvii päivittäin sitä imuroida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvän keittiön maton ominaisuus on kyllä ehdottomasti se, ettei kaikki roskat ja läiskät välttämättä näy.:D Tuo nykyinenkin on sen puoleen hyvä, mutta liian pieni ja just nyt liian tumma.:)

   Poista
 5. Mä en ole uskaltautunut laittamaan ruokapöydän alle mattoa kun on pieniä muksuja niin maito mukit ym. on jatkuvasti nurin...mutta hei Ikeassa Vantaalla oli tuota mattoa ainakin eilen ja ainakin koossa 160 x 230cm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole ollut keittiössä mattoa kovin montaa vuotta, samasta syystä kuin teilläkään ei mattoa ole.:) Sentään nuo 14- ja 18 -vuotiaat enimmäkseen onnistuu pitämään ruoat pöydällä.;)
   Tuo 160x230 on sama koko, mikä meillä on nykyisessä matossa. Molempiin suuntiin saisi olla lisää kokoa...Kiitos kuitenkin, täytyy katsoa, joko niitä isompia kokoja olisi saatavilla!

   Poista