sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kevät tuli keittiöön // Pääsiäisarvonnan voittajat



Täällä Lahden seudulla näyttää ulkona talvisemmalta kuin viikko sitten, lunta on tullut lisää ja kevät tuntuu vielä kovin kaukaiselta. Sen kaipuu on itselläni niin vahva, että olen jälleen laittanut tuulemaan saadakseni sisälle keväistä tunnelmaa, tällä kertaa keittiössä.







Ennen hiihtolomaa selailin Jotexin sivuja. Siinä selaillessani muistin, että mielessä on käynyt keittiön verhojen vaihto uusiin. Valkoharmaa-raidalliset olivat alkaneet näyttää ihan liian vaisuilta, jos ei suorastaan masentavilta. Ihastuin Jotexilla kankaaseen, jossa oksien lomassa on vihreitä lehtiä. Ilmeisesti kangas on nyt loppuunmyyty, sillä en löytänyt sitä enää linkitettäväksi tähän postaukseen. Ihanan keväistä kangasta joka tapauksessa! Harmikseni kangas oli vain 120 cm leveää, ja meidän kaikki ikkunat ovat vähintään 140 cm leveitä...Hetken tuumailtuani laitoin kankaan kuitenkin tilaukseen, sillä se oli kaiken lisäksi todella edullista. Kolmelle metrille tuli hintaa 18 euroa postituskuluineen.







Kangas viipyi matkalla toista viikkoa, ja minä kun olin ajatellut surauttaa verhot loman aikana. :/ Kiirettä on tällä viikolla piisannut, mutta sain kuitenkin verhot valmiiksi iltahommina. Päädyin ompelemaan yhden verhon aina kolmesta kappaleesta, koska halusin verhoihin hulpioreunat ja olin ajattelut piilottaa saumakohdat samantapaisten solmimisnauhojen alle, kuin vanhoissa verhoissa oli. Sovitettuani toista verhoista ennen solmimisnauhojen ompelua, päätinkin, etten ompele sellaisia lainkaan. Saumat eivät hyppää silmille, eikä ainakaan itseäni haittaa, vaikka kuvioiden kohdistus saumakohdissa jäi myös ajatuksen asteelle, sillä se olisi vaatinut rutkasti enemmän kangasta.





Loman lopulla, kun odottelin verhokangasta saapuvaksi, sain ihan yllättäin päähäni maalata pöydän pinnan valkoiseksi, entisen harmaan päälle. Kaapissa oli valkoista Annie Sloan Chalk Paint -maalia, jolla osa keittiöntuoleista ja pöydänjalat on ennestään maalattu. Pöytälevy puolestaan oli aiemmin maalattu harmaalla Annie Sloan -maalilla. Eipä siinä montaa hetkeä tarvinnut miettiä, kun olin jo sivelemässä ensimmäistä kerrosta valkoista pintaan. Maali riitti kolmeen kerrokseen, minkä päälle hankasin saman maalinmerkin vahaa. Liitumaali vaatii vahauksen tai lakan, jos pinnasta haluaa kulutusta kestävän.






Minulla on sellainen olo, että voisin tuohon pöytään vielä yhden kerroksen maalia laittaa, sillä pelkään, että kovalla kulutuksella olevaa pöydänpintaa pyyhittäessä harmaa alkaa paistaa alta. Olisin näin varmaan tehnytkin, jos maali olisi riittänyt, ja saatan sen vielä tehdäkin, mutta sitten täytyy lähteä maaliostoksille. Toisaalta muistelen, että suhtauduin samalla tavalla epäilevästi silloin aikoinaan, kun maalasin pöydän harmaaksi. Harmaa pinta ehti olla meillä vajaat kolme vuotta. Sinä aikana paikkamaalasin pöydän yhden kerran. Maali kului lähinnä niistä paikoista, joissa tuolien käsinojat hankautuvat vasten pöytää.






Asioilla on tapana paisua. Nyt kun uudet verhot on ikkunassa ja pöydänpinta hohkaa valkoisena, haluaisin löytää keinon, jolla ajan kellastamat kaapinovet saisi valkoiseksi. Auttaisiko jokin puhdistusaine, sooda tms...? Toivoisin myös kovin, että voisin laittaa vaihtoon tummanruskeat laminaattitasot, joissa ei ole muuta vikaa kuin (mielestäni) juuri nyt liian tumma väri. Uudesta matostakin haaveilen! Varastossa voisi olla yksi, josta kanttaamalla saisi juuri oikeankokoisen, mutten ole löytänyt netistä vastausta siihen, mistä kanttauspalvelun voi ostaa, jos matto on jo itsellä olemassa. Otan vinkkejä vastaan mielelläni!

Sitten Pääsiäisarvontaan! Yhteensä osallistujia eri kanavien kautta oli 40. Ensimmäisenä arvoin pupu/pääsiäismunasetin. Random.org arpoi numeron 37, joka oli Facebookin kautta osallistuneen Katjan numero. Onnea Katja!<3 Toisena tuli numero seitsemän, joka puolestaan oli blogin kautta osallistuneen Sallin numero. Onnea Salli!<3 Sinulle laitan betoniset pääsiäismunat postin kautta tulemaan, ja sähköpostia on molemmille jo lähetetty.


Jos onni ei nyt suosinut, niin Saija Sitolahden Kukkakirjan arvonta-aikaa on jäljellä vielä monta päivää, joten tulkaahan mukaan!



Leppoisaa sunnuntaita ja mukavaa uutta viikkoa!
Taina

14 kommenttia:

  1. Oih, ihanan keväistä ilmettä!
    Onnittelut pupusen uudelle omistajalle!
    Sitä kirjaa vielä odotellessa.... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Hih, vielä täytyy muutama päivä jännätä...;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu!<3 Mäkin tykkään! Ihan kuin meidän keittiö ois puhjennut lehteen.;)

      Poista
  3. Nuo verhot on ihanan keväiset. En edes tajunnut, että et ollut kohdistanut kangasta liitoskohdissa.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!<3 Ja kiitos!<3 Ei sitä kohdistamisen puutetta mielestäni huomaa, jos ei mainosta.;D
      Ihanaa viikkoa!<3

      Poista
  4. Ihanalta näyttää, niin kaunista ja keväistä! Nuo verhot on kivat! Leppoisaa sunnuntai-iltaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde!<3 Samoin, ja iloa uuteen viikkoon!<3

      Poista
  5. Itse Villähteellä asuvana tiedän tuon tunteen kun kevättä jo kaipaisi ja lunta vain riittää...kuvat ovat silti kovin keväisen sävyisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne! Kiva, että löysit blogiini, mukava tutustua lähellä asuviin bloggareihin!:) Meitä onkin jo aika monta, joiden kanssa ollaan yhteyksissä ihan livenäkin.:)

      Poista
    2. Olen varma, että tavataan!:)

      Poista
  6. Hei,

    Hyvinkäällä toimiva Suutari Lehtinen kanttasi todella siististi ja edullisesti minun vm-carpetin matot joiden kanttaus oli kulunut, mutta matot olivat hyvät. Kannattaa kysyä häneltä! www.suutarilehtinen.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Tii!<3 Mä ehdin jo myymään maton pois, sillä en olisi tainnut raaskia pilkkoa sitä pienemmäksi. Se on upea matto juuri sellaisena. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vielä tulee tarvetta kanttaukselle.:)

      Poista