tiistai 6. maaliskuuta 2018

Chunky Wool Pink Champagne - Aiotko sä kaikki paikat näillä täyttää?







Dubain reissun jälkeisessä flunssassa, sairastamiseen lomalla kypsyneenä, tilasin kahdet erilaiset, paksut, villalangat torkkupeittoja varten Adlibrikseltä. Ensimmäistä noista langoista valmistunutta peittoa onkin käytetty varmasti jokaikinen päivä tammikuun puolesta välistä lähtien, jolloin se valmistui. Toisen kanssa oli hitaampaa, panttailin aloittamistakin, sillä oli niin paljon muutakin hommaa. Nyt hiihtoloman alussa sain toisenkin peiton valmiiksi, ja mikäpä on sen alla köllötellessä, sillä peitosta tuli ihan jättisuuri!







Meinasin otsikoida tämän postauksen tyyliin "Älkää tehkö niin kuin minä teen", mutta päädyin lainaamaan otsikon jälkimmäisessä osassa miehetäni. Hän epäilee (ehkä ihan aiheesta), että meillä lojuu kohta joka sohvalla, sängyllä ja nojatuolilla tuollainen ihanuus.;D Neuloosia on ollut liikkeellä. 







En tiedä, miksi koetilkun tekeminen noinkin paksusta langasta on itselleni niin hiivatin vaikeaa! Ei  siinä mitään koetilkkuja ehdi tekemään, kun heti pitää aloittaa ja luoda silmukat summamutikassa. Lopputulos, suorastaan liian leveä peitto, johon jouduin leveyden vuoksi tilaamaan vielä lisää lankaa (onneksi se oli edelleen hyvässä tarjouksessa, kuten tammikuun alussakin, jolloin tilasin ne kahdet langat), jotta peitosta ei olisi tullut leveä, mutta kapea suiro. Toisaalta leveydessä on puolensa. Peittoon on helppo kääriytyä ja sen alle mahtuu helposti kaksikin ihmistä. Tällä peitolla on todella kokoa, leveyttä 220 cm ja pituutta 107 cm. Neule on helmineuletta.






Sitten vielä osio: Tehkään niin kuin minä opetan.:) Eli suosittelen todella lämpimästi neulomaan ensin sen koetilkun ja laskemaan siitä, kuinka monta silmukkaa luo, jotta peitosta tms. tulee halutun kokoinen. Tilasin alkuun yhdeksän vyyhteä Chunky Wool -lankaa, ja uskon, että se määrä olisi riittänyt, jos olisin luonut vaikkapa 40 silmukkaa. Tähän loin niitä yli 70. Kuvittelin, että menekki olisi samaa luokkaa kuin ensimmäisessä peitossa Silta-langasta, sillä molempiin lankoihin käytin samoja pyöröpuikkoja kokoa 20. 

Kannattaa kytätä myös Adliblikseltä tarjouksia! Tästä Chunky Wool Pink Champagne -langasta maksoin 5,53e/vyyhti. Viimeisimmälle peitolle tuli hintaa 83 euroa. Myynnissä oleviin jättineulepeittojen hintohin nähden hinta on vielä kohtuullinen, sillä yhdeksällä vyyhdellä hinta olisi ollut suorastaan edullinen. Tällä hetkellä tämä lanka näyttää maksavan 6,64 vyyhdeltä.

Tällaista näin tiistain myöhäisillassa.:) Pääsiäisarvonta on käynnissä, osallistumaan pääset täällä!


Taina




24 kommenttia:

  1. Ihanat peitot! Minä olen kanssa laiska tekemään mitään mallitilkkuja. En varmaan koskaan ole sellaista tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!<3 Pahinta tässä on, että opettajana kyllä teetän niitä tilkkuja lapsilla.:P No, ehkä ensi kerralla sitten...;D

      Poista
  2. Hihi, aloin nauraa, kun näin otsikon! :D Komea peitto. Mutta kyllä, mallitilkun tekeminen on omalla tavallaan järkevää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies kyllä heti tunnisti itsensä otsikosta, kun kysyin, että oletko muuten lukenut mun postausta.;)) Kaikenlaiseen joutuu sopeutumaan, kun tällaisen naisen kanssa elää.;D Kiitos Varpuslintu!<3 Yritän malttaa ensi kerralla tehdä myös itse sen mallitilkun!:)

      Poista
  3. Tuollaiseen on varmasti ihana kääriytyä lämmittelemään <3 Kivaa viikon jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin! Tunnustan, otin tänään 20 minuutin tirsat vihreän peiton alla.:)
      Mukavaa uutta viikkoa! Mulla vähän laahaa tää vastaaminen, kun olen niin hyvä keksimään itselleni tekemistä.;D

      Poista
  4. Näyttää niin kodikkailta ja kutsuvilta peitoilta. Miten sä maltat niiden alta enää mihinkään lähteä?
    Mä oon just samanlainen käsityöntekijä. Kun innostun jostain teen niitä sitten monta peräkkäin. Joskus virkkasin varmaan vuoden putkeen pelkkiä kaitaliinoja paperinarusta. Mutta ne olivat kivoja lahjoja ja tuliaisia, joten itselle niistä ei kovin montaa jäänyt.
    Aurinkoista päivää ja kivoja neuloosihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 Ihana kuulla, että kukkarakkauden lisäksi meillä on muitakin yhteisiä hullutuksia!:))) Yhdet sukat odottaa edelleen päättelyä, melkein valmiit olisivat...

      Poista
  5. Ihana tuo rosa helmineuleinen peitto <3 Onko raskas kutoa tuollainen peitto? Niin on muistissa vielä trikookuteessa virkkaamani mattojen jälkeinen rannekipu, etten ihan helposti ota uutta isoa käsityötä työn alle. Sohva kyllä huutaa keväisempää torkkupeittoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Minusta ei ollut ollenkaan niin raskasta kuin pelkäsin! Vihreän peiton kanssa ei tuntunut yhtään raskaalta, tämän jälkimmäisen kanssa jo oli sitä tuntua, koska se on niin leveä. Rohkeasti kokeilemaan!

      Poista
  6. Oi miten ihanat peitot! Tekis niin mieli tuollaista, mutta onkohan tuon kutominen miten raskasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Pahoittelut sinullekin, että vastaaminen on vienyt näin kauan!<3
      En pitänyt tuota erityisen raskaana puuhana, yritin pitää hartiat alhaalla ja työn sylissä. Ensimmäinen peitto syntyi leikiten, tämä on raskaampi, mutta vain siksi, että työ oli niin leveä. Oikealla silmukkamäärällä on vaikutusta.:)

      Poista
  7. Siis tuo on aivan ihana peitto. Sulla on kyllä aika vakava peittoneuloosi :)

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihana ja värikin aivan täydellinen! ❤ Kyllä minäkin voisin täyttää kodin tuollaisilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!<3 Olisi siellä kuule aika herkkuvärejä langoissa...

      Poista
  9. Aivan ihania <3 Torkkuvilttejä pitääkin olla monta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!<3 Olen täysin samaa meiltä, riitahan niistä muuten tulisi.;)

      Poista
  10. Ihanan houkuttelevan näköiset peitot! Kelpaa noiden alla lämmitellä :)
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Näin se taas pääsi viikonloppu vilahtamaan hujauksessa!
      Tsemppiä meille uuteen viikkoon!<3

      Poista
  11. Herkullisen näköisiä! Iloista lauantai-iltaa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Nuo vaaleanpunaisen eri sävyt on nyt jotenkin erityisen ihania...<3
      Kivaa uutta viikkoa!:)

      Poista