perjantai 3. tammikuuta 2020

Marimekon maljakot - FlowerHyvää tätä vuotta!<3 Mukavaa aloittaa uusi vuosi kevyesti kahden päivän työrupeamalla ja nyt kolmen päivän vapaalla.:) Tuntuu, että loma on tehnyt tehtävänsä ja mielessä on jos jonkinlaista puuhaa, johon tekisi mieli ryhtyä näin kalenterivuoden alussa. Yksi niistä on tämä postaus, joka oli tarkoitus tehdä keväällä.:P

Blogiani seuranneet ovat varmasti huomanneet hurahdukseni Marimekon maljakoihin. Oikeastaan Marimekko iskee muutenkin nyt johonkin makuhermoon, sillä meille on ilmaantunut parin viime vuoden aikana mm. kahvimukeja ja kodintekstiilejä Marimekon kuoseissa. Esimerkiksi joulukattauksen koko idea lähti pellavaisesta Marimekon pöytäliinasta, jonka ostin nettikirppiksen kautta. 


Mutta ne maljakot sitten! Keväällä tein omat postauksen Urna- ja Ming -maljakoista. Kuvia maljakoista erilaisine kukkineen oli kertynyt jo tuolloin melkoinen läjä. Tuolloin kaavailin omaa postausta Marimekon Flower -maljakosta, mutta se jäi sitten vain aikomukseksi. Tässä välissä onkin käynyt niin hassusti, että nämä ihanat maljakot ovat vähän kuin itsestään lisääntyneet...
Omaa silmääni Flower viehättää eniten, kun siinä on yksittäinen oksa tai kukka. Nämä maljakot ovatkin minulla melkein koko ajan käytössä, kun siivoan viikonloppukimpuista  hyvänä säilyneitä heiniä tai oksia talteen. Tälläkin hetkellä työpöydän kulmalla on vihreä Flower -maljakko, jossa on keltainen orjanlaakerioksa joulukimpusta. Myös yöpöydälläni on samasta kimpusta kultaiseksi värjätty oksa (en tunnista lajia) vaaleanpunaisessa Flower -maljakossa. 


En useinkaan osta Flower -maljakoihin varta vasten kukkia, vaan näihin päätyy kimpuista säästyneiden kukkien ja oksien lisäksi löydöt pientareelta tai puutarhasta. Silloin tällöin saatan koota Flower -maljakkoon pienen kimpun esimerkiksi kesäkukista ja puutarhan kukista.

Nyt alkuviikosta tosin ostin juuri valkoiseen Flower -maljakkoon muutaman jänönhännän Villiviinistä. Joulun jälkeen kaipaa simppelimpää ilmettä, heinät ovat juuri sitä. Toinen hyvä puoli heinissä on, että ne kestävät ilman vettä, eikä uusia tarvitse ostaa joka viikko. Kukkien ja kasvien kestävyys on mielentilasta ja rahatilanteesta riippuen kaksipiippuinen juttu.;) Koska sisustan eniten juuri vaihtelemalla kukkia maljakoihin, olen kerännyt heiniä pariinkin eri maljakkoon talteen, kun on tullut halu laittaa heinät pois. Sieltä niitä kaivelen hetkellä, jolloin kukat alkavat olla vähissä.

Aikamoinen läjä noita kuvia löytyikin pikaisesti etsimällä kuvakansioista. En varmaan löytänyt kaikkia kuvia tai sitten on jäänyt kuvat ottamatta, sillä muistan keväältä asetelman, jossa oli kaksi eriväristä Flower -maljakkoa ja kolmantena jotain muuta. Nämä maljakot sopivat mielestäni hyvin samaan asetelmaan. Ming- ja Flower -maljakko on niin ikään takuuvarma pari yhdessä. 

Kokeilin muuten nyt alkuviikosta joulutähteä leikkona Kukka-aamiaisesta inspiroituneena. Kovin kauaa joulutähti ei minulla kylläkään maljakossa kestänyt. Upea klassikko Flower -maljakko joka tapauksessa jo on!
Oikein inspiroivaa ja leppoisaa, toivottavasti aurinkoistakin, pitkää viikonloppua!

Taina


6 kommenttia:

 1. Mulla olisikin tarve maljakolle, jossa yksi oksa näyttää hyvältä. Ei olisi muuten ensimmäinen kerta, kun päätyisin blogistasi suoraan ostoksille.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voin kyllä suositella lämpimästi, on sen verran klassikko!<3 Kannattaa tosiaan tutkailla, jos on ale-päiviä..:)
   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista
 2. Kukkaisaa alkanutta vuosikymmentä! Marimekon tyyli sopii kotiinne oivallisesti. Lumipyryterkuin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tuija!<3 Olen samaa mieltä, sopii meille ja aika moneen muuhunkin tyyliin.:)
   Täälläkin on sadellut iltapäivästä...Tykkäsin auringosta enemmän, vaikka tiedän, että talvea on vielä edessä paaaljon.:D

   Poista
 3. Sinulla on kyllä niin kauniita maljakkoja. Minulla on vain muutama kaunis maljakko, mutta tykkään pitää vanhassa pullossa yksittäisiä oksia.
  Kaunista viikonloppua Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Pullot on huippukivoja maljakoita!<3 Arvaapas, montako mulla on kaapissa juuri kukkia varten!;)))
   Ihanaa viikonloppua ja muista välillä nostaa päätä sitä palapeliä tehdessäsi!<3

   Poista