keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Magnolian kukintaa / Kevätfiilistä kotiinTammikuu, ei tällaisena keväisentuntuisena, vaan sellaisena perinteisenä sydäntalven kuukautena, on usein hankalaa aikaa kesänlapselle. Luultavasti syy kodin ylösalaisin laittamiseen löytyy osittain juuri siitä, että kesään tuntuu olevan niin hirmuisen pitkä aika!

Olen jälleen viime päivinä miettinyt paljon tätä tavarapaljouden ongelmaa, joka taitaa useimpia meitä vaivata. Tavallaan käymme jatkuvaa taistelua siitä, saammeko pidettyä tavarat "näpeissämme". Kun yhden paikan siivoaa, toinen paikka muuttuu sotkuiseksi. Kesällä sama tapahtuu sisätiloissa, kun elämä siirtyy pihalle.
Vaan sydäntalvessa on jotain erityisen ihanaakin, nimittäin sesongin kukat! Tulppaanit tietysti, mutta esimerkiksi anemonet, unikot, kirsikanoksat ja magnolia.<3 Ajattelin ihan pikaisesti tulla muistuttamaan, että vaikka ostaisitkin useimmiten leikkokukkasi marketista, niin kannattaa edes joskus käydä  ihan oikeassa kukkakaupassa! Niistä tulppaaneistakin on kukkakaupoissa aivan mielettömän kauniita erikoislajeja, joita marketeista ei koskaan saa. 
Kokemuksesta tiesin hieman jo odotella ensimmäisiä magnolianoksia ja nähdessäni Neilikan mainoksen, oli ajettava suoraan töistä hakemaan oksaa maanantaina. Kukkien avautumisen seuraaminen on ihanaa ja kamera räpsyy vähän joka välissä. Olen muuten kukkien kuvaillessani miettinyt, että jos tämä ilmastonmuutos etenee, niin taidan kokeilla uudestaan magnolian istuttamista pihalle...


Tavarainventaario jatkuu, samoin tammikuu...vielä hetken.

Kukkailoa!
Taina

8 kommenttia:

 1. Näyttää niin kauniilta! Olisipa voimia käydä tavaroita läpi. Nyt tuntuu, että arki vie kaikki voimat. Iltaisin olen jo ihan raato.
  Nyt nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!<3 Ei kannata stressata, vaikkei jaksakaan! Niiden tavaroiden läpikäymiseen on oma aikansa. Minun on nyt.:)

   Poista
 2. Siis niin kaunis tuo oksa ja kukat. Minä ajattelin myös hankkia jonkin keväisen oksan kotiin, mutta jotain outoa on tapahtunut, koska tuo joulun jälkeen hankkimani amaryllis pukkaa kukkaa ja uutta vartta minkä ehtii :) Odotan, että sen aika on ohi ja sitten ostan jotain uutta kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nauti vain amarylliksesta!<3 Minäkin huomasin, että rylliksen toinen vana oli kukkinut kodinhoitohuoneessa kukka seinään päin käännettynä! Olin aivan varma, ettei se jaksa enää kukkia.
   Ihanan kimpun olitkin taas löytänyt Kierrätyskeskuksesta!<3 Meillä ei kukkia ole siellä myynnissä, olen aivan varma...

   Poista
 3. Kaunis tuo magnolian oksa! Minulla on vain pihalta hakemiani oksia, joissa on jo isot silmut ja pieniä lehtiäkin. Keväistä tunnelmaa! Kotielämä on keskitalvella iso ilo. Torstaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!<3 Mun on pitänyt hakea sekä koivun-, että omenapuunoksia maljakkoon jo kauan aikaa sitten, mutta niin on hakematta edelleen. Töissä sentään taitoin hedelmäpuusta oksia työpöydälleni. Saas nähdä aukeavatko!

   Poista
 4. Ai että se on nätti tuo magnolia! Kauniit kuvat. Kevättalvi on ihan parasta aikaa leikkokukkavalikoiman puolesta. Myös se on ihanaa, kun päivä pitenee ja valon määrä kasvaa, niin kotiinkin tulee enemmän valoa ja kukat näyttävät erityisen näteiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Tuolla valolla on ihan valtava merkitys! Tiukkaa tekee henkisesti aina noina pimeimpinä kuukausina, kun kesäkin tuntuu niin kaukaiselta!
   Ihania tammikuun viimeisiä päiviä sinulle!<3

   Poista