perjantai 10. tammikuuta 2020

Koti joulun jälkeenEnsimmäinen kokonainen arkiviikko on selätetty ja siitä selvittiin kunnialla. Jihuu! Yöunet ovat kyllä lyhentyneet lomasta varmaan pari tuntia yötä kohti, sillä lomalla tuli nukuttua todella pitkiä yöunia... Tällä viikolla emme tietenkään ole malttaneet mennä ajoissa nukkumaan, sillä kahlasimme miehen kanssa C Morelta Riviera -sajan ensimmäisen kauden kymmenen jaksoa läpi. Sarja tarjoaa paitsi jännitystä, myös visuaalista iloa rutkasti. Monessa kohdin huokailin ja kommentoin tarkkaan mietettyjä yksityiskohtia esim. puvustuksessa ja lavastuksessa, uskomattoman kauniista maisemista puhumattakaan. Viimeisen osan katsoimme eilen, valitettavasti se oli mielestäni pettymys. Suosittelen sarjaa silti ihan vain noiden edellämainittujen seikkojen vuoksi!Suurimman osan joulusta korjasin pois heti itsenäisyyspäivän , siis hupsista, uudenvuoden jälkeen ennen töihin paluuta. Tänä vuonna en kovin paljon koristuksia laittanut muutenkaan, sillä muistin jo joulun alla, kuinka paljon inhoan joulukoristeiden siivoamista pois. Se on homma, joka saa minut surulliseksi. Viime viikonloppuna siivoilin loputkin joulujutut pois, eikä se nyt sitten tuntunut niin kurjalta, pelkästään hyvältä, kun kotiin palasi järjestys ja tilantuntu.Ruokakaupasta mukaan tarttui puuvillan oksia, joita mies jossain vaiheessa toissa syksyä epäili allergiaoireidensa lähteeksi. Enpä nyt muista, mikä allergiaoireet tuolloin aiheutti, mutta muistaakseni todettiin, kun oksat lähtivät naapuriin, etteivät ne sittenkään olleet syypää oireisiin. Olohuoneen pöydälle nostin myös uskomattoman kauan kestäneet skimmiat, jotka ovat peräisin joulukimpusta! Ehkä ne ovat jo kuolleet? Kovin elävännäköiset silti.:)Olen poltellut kynttilöitä ihan urakalla marraskuusta alkaen. Tarkoitus on käyttää ennestään kaapista löytyviä kynttilöitä ja olla ostamatta uusia. Sen kyllä huomaa kynttilöiden väreistäkin...mutta yritän tyhjentää kynttilävarastoja niin, että ensi syksynä voin hyvillä mielin hankkia  kynttilät sen värisenä kuin sillä hetkellä tekee mieli.


Joulun jälkeen kodin väripaletti on edelleen melko luonnonläheinen (noita vaaleanpunaisia kynttilöitä ja peittoa lukuunottamatta) ruskeiden, vihreiden ja harmaiden sekoitus. Kunhan toinen sohva, toivottavasti pian, saapuu, veikkaan vaihtorumban mattojen suhteen jälleen käynnistyvän. Siihen saakka mennään näin.

Leppoisaa viikonloppua!
Taina

4 kommenttia:

 1. Minä nukuin tällä viikolla ihan megavähän. Todellakin oli tullut lomalla nukuttua sellaisia unia, että varmaan riittää varastosta vielä ensi viikollekin tunteja :)
  Kaunista viikonloppua sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, vähäunisuus ei kuulosta hyvältä, vaikka olisi nukkunut hieman varastoonkin! Itseäni on nyt loppuviikosta valvottanut varmaankin täysikuu ja käsi, jota särkee...
   Kiitos Outi!<3 Toivottavasti sinulla on ollut ihana viikonloppua!<3 Mukavaa uutta viikkoa!:)

   Poista
 2. Arjen rytmiin palaaminen on ottanut voimille, vaikka vasta yksi vajaa viikko ja tämä päivä takana. Lomalla nukuin paljon ja pitkään. Unet olivat aivan hulvattomia. Eikä niinkään hauskoja. Jotakin sekin kertoi omasta mielentilasta, kaiketi.
  Hupsis, näppis lopetti toimintanssa kesken kirjoittamisen.
  Nuo siskosi maalaukset ovat niin hieno yhdistelmä kotinne harmoniassa. Onpa kiva, että sinulla on puhtia uuden vuoden aluksi. Joulumelankolia taisi ottaa minut otteeseensa. Perinteinen palapelisessiokaan ei virkistänyt vaan sai lähinnä ärsytystä aikaan, kun pöhkö ostin huonolaatuisen. Valmistuminen lopulta sai kyllä ilon kuplimaan, mutta tiukka vääntö se oli. Ilman sisua olisin luovuttanut, mutta niin on tapahtunut vain kerran parinkymmen vuoden aikana. Sekin on tuolla tallessa. Pitäisiköhän se ottaa bonuspelinä työn alle... ;)

  Jatkan vähitellen sitä, mitä oikeasti tähän koneelle tulin naputtelemaan. Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti energiat alkavat löytää luoksesi!<3 Mulla taitaa vain vauhti kiihtyä.;D Kaiken keskiössä on just nyt oma koti. Hyvä hetki laittaa arjenpalikoita paikoilleen, sillä tiedän, että kevään kiireiden kanssa on sitten keskiössä työ.

   Kiitos kaikista kauniista sanoistasi Tuikku!<3 Nämä Teijan taulut tosiaan ovat meillä kotonaan. Olen tiennyt sen heti kyseiset taulut nähtyäni. Niin kai se taide toimii. Valitsee ostajansa itse.:)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa, energistä, uutta viikkoa!

   Poista