tiistai 3. syyskuuta 2019

Elokuun ihanuutta



Elokuu oli ihanan kesäinen ja lämmin!<3 Palataan vielä Insta -kuvien kautta elokuuhun, joka muuten on meidän perheessä juhlakuukausi. Minä ja kuopus vietämme syntymäpäiviä elokuussa, lisäksi vietämme hääpäivää elokuussa. Elokuun alussa leivoin kuningatarkakkua, ja itseasiassa leivoin sitä jälleen viikonloppuna kesän päättäjäisjuhliimme. Inhoan liivatteen kanssa pelaamista, minulla menee se jostain syystä lähes aina pieleen, joten olen alkanut käyttää leivontaohjeita, joissa ei tarvitse liivatetta. Kuningatarkakulle 10 pistettä liivattomuudesta, helppoudesta ja mausta!


Elokuun 10. päivä Lahdessa Anttilanmäellä viettiin ensimmäistä kertaa Kyläjuhlia. Ihan mielettömän upea tapahtuma, joka onneksi saa jatkoa tulevaisuudessa! Anttilanmäellä kävin toukokuussa kuvaamassa, sillä olin ajatellut tehdä postaussarjan erityisen viehättävistä asuinalueista Lahdessa. Se postaussarja ehkä näkee päivänvalon, tai sitten ei, mutta Anttilanmäki on idyllinen puutaloalue aivan keskustan ja juna-aseman lähellä. Siellä kuuluu vallitsevan myös upea yhteishenki, josta nämä juhlat olivat yksi osoitus. Allaolevan kuvan olen ottanut Anttilanmäen ruotsinkielisen koulun yhteyteen avatun päiväkodin ikkunasta. Koululle ja päiväkotiin pääsi kierrokselle ihailemaan remontin ja laajennuksen valmistumista. Kelpaa noissa tiloissa olla hoidossa ja käydä koulua!


Puutarhan satoa on korjattu elokuussa. Kokeilin ensimmäistä kertaa marjapuuron tekoa punaherukoista. Hyväähän siitä tuli, joten tein sitä toisenkin kerran. Marjapuuro on mainio välipala! Meillä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa reilummin päärynöitä. Eilen keitin  kattilallisen päärynähilloa, ja äsken laitoin uuden kattilallinen kiehumaan.



Nettikirppisostoksia on tullut tehtyä elokuussa useampikin.:) Samaan aikaan olen myös myynyt turhaksi käyneitä kalusteita ja mattoja eteenpäin. Ensimmäinen matto-ostos oli tummanharmaa villamatto, joka päätyi esikoisen huoneeseen. Poika ei ole mattoa kommentoinut, ilmeisesti hänelle matolla ei ole juuri merkitystä. Saa nähdä, onko tämä huone joskus tulevaisuudessa meidän makuuhuone. Sellaista olen hieman kaavaillut.


Elokuussa kävin heinäkuuta enemmän lenkkeilemässä, toisinaan kameran kanssa. Elokuun iltojen pehmeä valo houkutteli ajoittamaan ulkoilut auringonlaskun aikoihin. Tämä Kymijärven rannassa otettu kuva taisi olla suosituin elokuun Insta -kuvistani. Minusta noista pilvistä muodostuu ihan selvästi sonni! Näetkö sinä sen?


Mies yllätti hankkimalla meille liput Isojano -tapahtumaan. Se oli miehen synttärilahja minulle. Tämä olikin ainoa varsinainen festaritapahtuma tälle kesälle. Tykkäisin käydä konserteissa useammin! Tuona iltana Isojanossa esiintyivät Stereo ( eli Haloo Helsingin poitsut, olihan menevää musiikkia!), Anssi Kela ja Vesala. Minä kuuntelen enimmäkseen suomalaista musiikkia, mutta mies on enemmän heavyn ystävä. Arvostan tätä lahjaa siksi erityisen paljon.<3 Oli muuten hieno ilta.


Koulukoiramme nukkuu nyt ikiunta. Miten voikaan yksi koira jättää ison jäljen niin moneen sydämeen!<3 Suruissani ei saanut viime viikolla yhtenä yönä kunnolla nukuttua, joten kävin pyörimässä pihalla kameran kanssa aamutuimaan. Kuvasin mm. sumua ja kylvämieni niittykukkien kukintaa.

Kotia on tullut laitettua ahkeraan elokuussa. Toinen matto-ostokseni oli matto makuuhuoneeseen. Nyt olenkin sitten katsellut makuuhuoneen verhoja sillä silmällä, että pitäisi vaihtaa...;) Kolmas matto-ostokseni ja olohuoneen uusi ilme odottaa vielä postausvuoroaan. Miten sitä joskus ennätti postailla melkein joka päivä?!


Kävin toissa viikonloppuna Loviisan Wanhoja Taloja ihastelemassa ja hurmaannuin tapahtuman ilmapiiriin. Allaoleva kuva on Ajurintalosta. Villa Hannasta postasin pari päivää sitten. Lisää postauksia on luvassa ehtimisen mukaan.


Ruuhijärvellä on tänäkin vuonna upeat kukkaniityt! Postaus viime vuodelta löytyy täältä. Laitoin viestin niittyjen omistajalle, ja sain luvan käydä jälleen kuvaamassa kukkaloistoa. Juttelimme hänen kanssaan mm. Pyhtään kukkapellosta. Olisi ollut kiva käydä sielläkin, mutta kumma juttu, että joillakin ihmisillä ei ole mitään rajoja.:( Ruuhijärven pellolta sain poimia mukaani myös kotiinviemisiä ja lupasin tulla uudestaan kuvaamaan jonain päivänä. Ihanaa, että joku tekee tällaista ohikulkijoiden iloksi.<3 Kunnioitetaan siis toisen vaivannäköä, eikä kuvitella jokamiehen oikeuksien olevan voimassa toisten pelloilla!


Yhtä ihanaa syyskuuta toivoen,
Taina


10 kommenttia:

  1. Elokuu oli ihanan lämmin, ja jos vielä syyskuu myös.Lappapuuro on ihan herkkua!Sun kuvassa vilahti lautasellinen sitä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin hienoa, että ensi viikolla saattaa taas olla ehkä hellelukemiakin!<3 Lappapuuro on sana, jonka opin ihan vähän aikaa sitten.:) Tiedän merkityksen! On se hyvää.<3

      Poista
  2. Sulla on ollut ihana elokuu!
    Tuo venekuva on kuin taulu. Jäin tuijottelemaan sitä ihastuksissani.
    Ihanaa ja tunnelmallista syyskuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä elokuusta! Olispa kaikki kuukaudet yhtä ihania, mutta taitaa olla niin, että usein oma synttärikuukausi on lemppari ja siksi tuntuu kivalta.:)
      Kiitos Riina ihanasta kommentista ja samoin sinulle!<3

      Poista
  3. No huhhuh. Tuntuu, että sulla on piisannut energiaa vaikka mihin. Itsellä on sellainen olo, etten ole tehnyt kertakaikkiaan yhtään mitään. Kotona siis. Ja se on näköistäkin niin sisällä kuin pihalla, jossa omput vaan putoilee maahan ja linnut käy niitä nokkimassa. Mutta niin kauan kuin näin hyviä pelikelejä riittää, olen päättänyt olla stressaamatta mistään ja uskon, toivon ja luotan siihen, että vielä se kotoiluinnostuskin sieltä tulee.

    Ihanat kukkaniityt ja kauniit matot. Tykkään palmikkokuvioista. Mutta sonnia en kyllä kuvasta meinannut löytää (etsin jo silloin Instan puolella), vaikka kuinka tuijottelin, mutta kyllä se sieltä sarvineen lopulta hahmottui.

    Terkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, kesä teki tehtävänsä, on ollut mukavan jaksavainen fiilis!:) Mutta en mäkään ole ehtinyt ja jaksanut kaikkea tehdä, mitä olisi pitänyt. Esim. pyykinpesuun ei ole ollut ollenkaan motivaatiota tällä viikolla.:/ Saattaa vähän tursuta.:P
      Kyllä sitä saadaan vielä yllin kyllin olla neljän seinän sisässä, joten nautitaan ulkoiluista ja kaikenlaisista menoista niin kauan kuin mahdollista!

      Hih, hyvä, että löysit edes jotenkin!:) Ettet ihan hulluna pidä.<3
      Ihanaa syyskuuta Annuka!<3

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen ja näköinen on ollut sinun elokuu <3 Sonni isoine sarvineen näkyy pilvissä :)
    Kaunista syyskuuta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuu oli kyllä huippu! Parempi kuin heinäkuu, mutta se onkin mun lemppari, edes töiden alku ei harmita.:)
      Kiitos Outi ja samoin sinulle!<3

      Poista
  5. Ihania kuvia! Näyttää olleen mainio elokuu. :) Hahmotin pilvisonnin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos!<3 Elokuu oli upea. Ja kiva, että löysit sonnin, minulle se hahmottui heti.:D

      Poista