tiistai 20. elokuuta 2019

Mattorumbaa, osa 1Jukkatalo Ainan makuuhuoneesta sain ahaa -elämyksen. Meillä on nimittäin ollut pieni mattopulma omassa makuuhuoneessa. Viime syksynä hankin ryijyn makuuhuoneen matoksi. Kaikki menikin siihen asti hyvin, kunnes mies osti robotti-imurin. Se nimittäin meinasi aina sotkeutua ryijyn hapsuihin. Robotti-imuri on varsin mainio apuväline viikottaiseen siivoukseen, joten luovutin, ja ryijy lähti jossain vaiheessa talvea varastoon. 

Ryijyn tilalle hain varastosta maton, joka makuuhuoneessa oli aiemmin. Ennen ryijyä mattoja oli kolme, mutta myin niistä jo kaksi pois kirpparilla viime syksynä. Kuinka ollakaan, tämäkin matto oli liukuesteestä huolimatta liian kepeä imurille. Imuroidessa robotti veti maton rullalle tai robotin touhuja pitä olla vahtimassa koko ajan.:P Ei hyvä.
Ainassa siis keksin, että samanlainen matto kuin siellä oli vanhempien makuuhuoneessa, olisi täydellinen ratkaisu meillekin. Matto, joka olisi osittain sängyn alla, mutta ylettyisi molemmin puolin sänkyä ja vielä sängyn jalkopäähän saakka...

Kuinka ollakaan Facebook -kirppiksellä tuli pian vastaan palmikoitu villamatto, joka oli muutoin täydellinen, väri tosin mietitytti. Päädyin parin päivän pähkäilyn jälkeen kuitenkin ostamaan maton, sillä tiesin, että jos se ei sopisi meidän makuuhuoneeseen, niin esikoisen huoneeseen ainakin. Matto on villaa ja aivan uudenveroinen.

Matto osoittautui liian tummaksi meidän makuuhuoneen värimaailmaan, mutta pojan huoneeseen se mielestäni sopii erinomaisesti. En varmaan ole aikoihin postannut tästä huoneesta, mutta nyt oli hyvä ottaa kuvat (ja vaihtaa matto), kun esikoinen on armeijassa. Verhot ompelin viime joululomalla yhdestä Vallilan verhosta (kirppisostos tietenkin), koska mielestäni punaraidalliset verhot eivät olleet sopineet siskoni maalaaman, vaaleanpunavoittoisen, taulun kanssa, jonka poika sai kummitädiltään lakkiaislahjaksi. 
Ei tullut siis ratkaistuksi makuuhuoneemme mattopulma, niinpä tilasin samantyyppisen villamaton vaaleanharmaana ja vähän isompana. Se onkin sitten ihan toinen tarina.;)

Taina

   

6 kommenttia:

 1. Kaunis kokonaisuus huoneessa. Aina tuo sisutus ei ole helppoa, kun pitää muistaa ottaa tuo tekniikka huomioon🙄 ihana muuten tuo seinän väri👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!<3 Jep, minä ja tekniikka ei olla ylimmät ystävät ja mies puolestaan...Hän rakastaa kaikkea nykyteknologiaan ja innostunut kokeilemaan uusia laitteita!:) Seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä Takorauta. Haaveilen,että tästä tulee meidän makkari, kun poika muuttaa omilleen.:D

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen koko huone ja tuo matto on kaunis ja varmasti toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina!<3 Ei kaduta maton osto yhtään, vaikkei se sopinutkaan alkuperäiseen ajatukseen.:)

   Poista
 3. Onpa pojalla kivan näköinen huone. Ihana tuo matto ja sopii tuon huoneen värimaailmaan aivan täydellisesti. Hyvä ostos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Villamatot on huippuhyviä, ja uskon, että tämä on meillä pitkään. Kun vaihdan mattoja, en yleensä vaihda niitä vuosiin.:)

   Poista