tiistai 24. syyskuuta 2019

Kesän reissuilta kotiin kuppeja, kippoja ja lautasia



Kesän aikana tuli tehtyä joku isompi ja useita pieniä reissuja. Niiltä reissuilta olen tuonut kotiin erilaisia astioita, joissa kaikissa yhteistä on käsintehdyntuntu, vaikka osa ei sitä olekaan. Aika sekalainen joukko noita on tullut hankittua, mutta se ei haittaa. Tällä hetkellä minusta on kiva laittaa sekaisin erilaisia astioita, sillä saa kattauksiin vähän mielenkiintoa! Muuten mulla onkin ollut vuosia melkein pelkästään valkoisia astioita. Vaihtelu virkistää!




Mennään ajassa taaksepäin...Ensimmäisen kesän astiaostokseni tein Padasjoelta kirpputorilta. Maksoin kukkakuvioisesta pikkukulhosta muistaakseni kolme euroa. Tässä on japanilaista henkeä... Kupin sisäpuolella pohjaväri on harmaanvihreä. Kupin ulkopuoli on aivan ihana, metsänvihreä!<3 

Tähän kuppiin olen poiminut marjoja omista puskista aamupalalle ja syönyt ainakin marjapuuroa. Jos löytäisin, ostaisin mielelläni näitä kuppeja lisää. Sattuuko joku muuten tunnistamaan kupin pohjassa olevaa merkkiä?



Toisen astiaostokseni tein Kouvolan Asuntomessuilta. Olihan siellä myyntikojussa kaikenlaista muutakin houkuttelevaa, mutta mukaani tarttui tuolta Sini Inkeroisen keramiikkaa oleva musta-valkoinen kulho. Tätä pikkukulhoa on tullut käytettyä melkein päivittäin. Erityisesti mustikat näyttävät siinä niin kauniilta.:) 

Kuvissa kulhon kaverina on kellertävä kahvikuppi, jonka ostin Tallinnan reissulta heinäkuussa. Kuppi on paikallisen keraamikon tekemä, valitettavasti singneerauksesta kupin pohjassa ei  saa selvää, eikä keraamikon nimi  jäänyt mieleeni, vaikka sen ostotilanteessa kuulin.



Tallinnasta palasin mukanani myös pino leipälautasia, jotka ostin Kaubamajan alesta. Lautasia oli jäljellä viisi kappaletta, ostin siis viimeiset, muutaman lisääkin olisin huolinut, jos niitä olisi ollut. Edelliset leipälautaset, jotka meillä ovat olleet päivittäin käytössä, ovat tismalleen samasta paikasta ostettu joskus 15 vuotta sitten. Ne pakkasin kuopuksen kaappiin odottamaan hänen muuttoaan sitten joskus. Nämä uudet lauataset ovat kaikki Tokio Design Studion tuotteita. Ilokseni huomasin, että TDS:n samantyyppisiä lautasia myydään mm. Stockmannilla. Täytyy varmaan poiketa syyslomalla astiahyllyllä...



Lahdessa järjetettiin elokuun alussa Putiikit pihalla -tapahtuma. Sieltäkään en päässyt tyhjin käsin kotiin.:P Tamperelaisen Leena Hyttisen erilaisia kuppeja oli myynnissä Do Nuts -muotoiluhuoneen kojussa. Valkoinen kulho, jossa on hento vaaleanpunainen kuviointi ulkopinnassa, oli ja on edelleen suorastaan vastustamattoman kaunis ja herkkä. 



Loviisan Wanhoja Taloja kierrellessä olisi voinut luulla, ettei sieltä nyt ainakaan mitään tule ostettua. Eksyin kuitenkin pihaan, jossa oli myynnissä verkkokaupan lopettamisesta ylijääneet tavarat. Nkuku on itselleni entuudestaan tuntematon merkki, mutta kaksi pientä kuppia päädyin sitten lopulta ostamaan, muistaakseni maksoin noista kolme euroa. Eettinen, luontoystävällinen ja käsintehty kuvaavat Nkukun tuotteita. Ostin kupit oikeastaan pikkukaktuksille ruukuiksi, mutten ole vielä raaskinut ottaa niitä siihen käyttöön.





Viimeisimmät kipponi ostin toissaviikolla Habitaresta. En vain päässyt ohi kojusta, kun kerran erehdyin hypistelemään näitä käsissäni.:P Kulhot ovat keraamikko Rita Nygårdin tekemät. Hänellä on yhdessä miehensä kanssa Puusta ja maasta -yritys.

Viime syksynähän haaveilin keramiikkakurssille pääsystä. Eipä onnistanut tänäkään vuonna, ryhmä oli muutamassa minuutissa täynnä. Vaikuttaa siltä, että ostan astiani, ne käsintehdytkin, valmiina jatkossakin.;)

Mukavaa viikkoa!
Taina


11 kommenttia:

  1. Aivan ihania astioita olet bongannut ja kauniisti näkyy käsityön jälki.
    Tuo kirsikankukkainen kulho on suloinen! <3
    Syksyn tunnelmia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Kirsikankukkakuvioisia ottaisin vaikka viisi heti lisää!:)))
      Käsityönjälki tosiaan viehättää.
      Ihanaa lokakuuta sinne aurinkoon!<3

      Poista
  2. Todella kauniita astioita! <3
    Minäkin olen heikkona kaikkiin astioihin ja varsinkin uniikkeihin ja käsintehtyihin.
    Perusastioina meillä on aika paljon valkoisia astioita, joten niiden kanssa voi helposti yhdistellä sitä sun tätä.
    On ihana, jos voi hieman mielialan mukaan valita vaikka aamiaisastiat. Ja onhan kauniit astiat kivoja myös kuviinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 Tismalleen sama! Olen haalinut vuosia valkoisia astioita, ensinnäkin siksi, että ruoka kuulema näyttää parhaalta valkoisissa astioissa (maku asia ehkä silti) ja juuri sen vuoksi, että niihin voi yhdistellä monenlaisia astioita.:) Haaveilen kaapeista, joissa astiat olisivat kauniisti esillä, mutta kuitenkin pahin pöly pysyisi ulkopuolella...Ehkä seuraavaan kotiin tai keittiöremontin yhteydessä...:P

      Poista
  3. Todella kauniita astioita olet löytänyt. Itsekin tykkään yhdistellä erilaisia astioita kattauksissa, vähän särmikkyyttä ruokailuun astioidenkin kautta :)
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Sama täällä!:) Persoonallisuus on nyt in myös astioissa.;D

      Poista
  4. Ihanat ostokset ! Kivasti saa näillä elävyyttä kattaukseen ja valkoisiin perusastioihin nämä tuovat kivan lisän. Rakastan kauniita uniikkeja astioita ja reissuilta yleensä kotiin päätyykin joku kaunis kippo tai kuppi. Astioita ei mielestäni voi omistaa liikaa :) Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis torstaita piti toivottaa :)

      Poista
    2. Kiitos Anni!<3 Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta!<3
      Olen NIIN samaa mieltä, aina on tilaa yhdelle uudelle kupille, lasille tai lautaselle.;)) Olen tosin laittanut kiertoonkin sellaisia, joita ei ole tullut vähään aikaan käytettyä.

      Ihanaa lokakuuta!<3

      Poista
  5. Kauniita löytöjä olet tehnyt. Persoonalliset astiat ovat ihan arjen parhautta, hyvä syötävän lisäksi ;) Ihanaa viikonvaihdetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onneli!<3 Se on tismalleen noin!:D Hyvä ruoka on ilo ja kauniit astiat kruunaavat kaiken.<3
      Oikein ihanaa lokakuuta!:)

      Poista