sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Loviisan Wanhat Talot - Villa HannaOikein ihanaa syyskuun ensimmäistä!<3 Tällaista kesän lasta, joka ainakin kuvittelee, että voisi nauttia kesästä 12 kuukautta vuodesta, kirpaisee kääntää kalenterista esiin syyskuu. Se kun väistämättä merkitsee jossain kohti lämpötilojen laskua ja valon vaihtumista hämärään. Onneksi tänäänkin on ollut aivan mahtava kesäpäivä! Ei parane tuijotella kalenteria, vaan mielummin nauttia hetkistä sellaisena kuin ne kulloinkin tulevat vastaan.
Viikko sitten sunnuntaina otin suunnaksi ensimmäistä kertaa elämässäni Loviisan Wanhat Talot. Siskolla oli siellä melkein viikon verran myyntinäyttely, mikä oli hyvä kimmoke lähteä tapahtumaan, jonka tiesinkin jo ennakkoon erityisen upeaksi. Sen verran hieno tunnelma Loviisassa oli, että tuonne on ehdottomasti mentävä toistekin. 
En edes yrittänyt ahnehtia kovin montaa kohdetta kerralla. Varsinaisia koteja oli auki 31, lisäksi vielä muutama oheiskohde...Saa aikamoista hoppua pitää, jos haluaa kaikki talot kiertää. Lisäksi Loviisa oli pullollaan ihania pihakirpputoreja ja toinen toistaan houkuttelevampia pop up -ravintoloita ja -kahviloita. Taisin käydä kuudessa kodissa, yhdessä pihassa (talo ei ollut auki), yhdessä keramiikkapajassa, sekä tietenkin istahdin syömään ja kahvittelemaan ulkosalle, kun sääkin sattui olemaan loistava.
Tämän postauksen kuvat ovat Villa Hannasta, jonka harmoninen tunnelma hurmasi minut. Olin käynyt parissa, aika värikkäässä ja runsaassa, kodissa ennen tätä. Valkoiseksi maalatut puupinnat ja puun ruskeat sävyt toimivat. Valkoinen avartaa, ja harkittu kalustus ja piensisustus tekee pieniin neliöihin yllättävän paljon tilantuntua. Villa Hannan rauha ja tietynlainen niukkuus puhutteli minua. Olohuoneessa muistin ihastelleeni tätä kotia joskus sisustuslehdessä, yläkertaan johtavat kierreportaat olivat jääneet mieleen. Paikalla ollut asukas, vahvisti muistikuvani. Olisi ollut kiva päästä kurkkaamaan yläkertaan, mutta ymmärrettävästä syystä se ei ollut mahdollista. Minulle sattui Villan Hannassa hyvin, sain kiertää kodin oikeastaan yksin! 


Tällainen pieni talokierros tähän sunnuntai-iltaan. Yritän postailla vielä parista muustakin Wanhasta Talosta nyt syksyn alussa. Onko Loviisan Wanhat Talot sinulle tuttu tapahtuma? 

Aurinkoista syyskuuta!
Taina
8 kommenttia:

 1. Loviisan Wanhat talot on tuttu tapahtuma. Kävin nyt siellä toisen kerran. mutta tämä Villa Hanna on minulle vieras kohde. Siellä en ole käynyt, mutta täytyypä pistää se nyt muistiin. Kiitos esittelystä, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla olen lukenut postauksiasi!<3 Ajattelin postata vielä ainakin Vackerbackasta (sinäkin olit käynyt siellä) ja Ajurintalosta myös!:) Todella upea tapahtuma, jonne on päästävä uudelleen. Vaikka ei kiertäisi yhtään kotia, kannattaisi paikalla olla ihan tunnelman vuoksi!<3

   Poista
 2. Onpa kaunis koti! <3
  Mulle tuo loviisan wanhat talot -tapahtuma on jäänyt ikuiseksi haaveeksi. Aina kun se on, minulla on jotain muuta ohjelmaa. En ole vielä koskaan ehtinyt sinne, vaikka se on ollut aina mielessä.
  Ihanaa syyskuuta ja vielä on kesä, ainakin syyskesä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus vielä Riina! Ymmärrän niin hyvin tuon, Mustilan taimipäivät on joka vuosi samana viikonloppuna. Mä valitsin nyt näin, kun olin Mustilassa käynyt jo kahdesti tänä kesänä. Nyt viikonloppuna olisi ollut Käy kylähän -tapahtuma Iitissä, ja olen jo kahdesti ollut kovasti menossa sinne. Tänä vuonna jopa niin, että aamulla vielä luulin ehtiväni. Meille tuli illaksi vieraita, joten päivä menikin juhlia järjestellessä...Ensi vuonna sitten!:)

   Nautitaan näistä aurinkoisista syyskuun päivistä Riina!<3

   Poista
 3. Tapahtumana on tuttu, mutta en ole itse siellä käynyt kiertelemässä. Joka vuosi sanon, että nyt lähden tapahtumaan, mutta vielä en ole ruhoani saanut sinne raahattua. Olenkin niin iloinen, kun blogeissa olen näihin koteihin päässyt kurkkimaan.
  Kaunista viikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinasi ihan mopo karata, kun siellä oli niin ihania kirppisjuttuja myynnissä!:P Onneksi olin menossa Ikean ja FB-kirppishaun kautta kotiin! Se antoi edes hieman järjenääntä kiertää.:)
   Iloista syyskuun ekaa viikkoa Outi!<3

   Poista
 4. Hei!
  Kirjaan hieman tekstiäsi.
  Kohteita oli tänä vuonna 39 eikä 31. Ja "oheiskohteet" ovat kylläkin etäkohteita ja kuuluvat tuohon 39 joukkoon.

  Yt. Susanna Skoltomtenista, kohde nro 39

  VastaaPoista
 5. Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa olemme käyneet ainakin kahdesti jollei kolmesti. Nyt on ollut taukoa, mutta Villa Hanna on tuttu ja suosikkieni joukossa harmonisine tunnelmineen. Tänäkin vuonna harkitsimme, mutta tilalle tuli muuta tähdellisempää. Kiitos kivasta postauksesta! Tuija

  VastaaPoista