tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kotimaan matkailua - Tammisaari ja HankoTäällä on kotiuduttu mökkireissulta ja viinimarjojen poimimisen ja pakastamisen välistä tulin hetkeksi koneelle päivittämään blogia. Viime viikolla pääsimme miehen kanssa kaksistaan lyhyelle reissulle, kun vanhempani olivat meillä poikien kanssa. Suunnaksi reissullemme valitsimme Suomen eteläisen kärjen, sillä mm. Hangossa emme olleet kumpikaan käyneet aiemmin. Valitettavasti Hangon yöpymispaikat olivat meistä turhan tyyriitä, joten yövyimme Fiskarsissa. Fiskarsista teen oman postauksen, on se vaan upea paikka! Matkalla Hankoon pysähdyimme jalottelemaan ja kahville Tammisaareen. Myös tämä kaunis rannikkokaupunki oli entuudestaan täysin tuntematon meille. Pakko todeta, että noissa rannikon pienissä kaupungeissa on todella kaunista! Vanhat talot rantojen läheisyydessä ja kapeat kujat on onneksi älytty säilyttää ja niitä on vaalittu ja vanhaa kunnioitettu.

Lämpimästi voin suositella kahvittelupaikkaamme Cafe Gamla Stania. Ihana tunnelma, kaunis ympäristö ja todella ystävällinen palvelu, myös suomeksi! Olen ymmärtänyt, ettei suomenkielistä palvelua välttämättä kaikissa ruotsinkielisissä paikoissa saa, niin kuin ei ehkä ruotsinkielistäkään sisä-Suomessa. Kahvi tarjoiltiin vanhoista kahvikupeista ja santsata sai ilmaiseksi. Ja vaikkei pankkikortti käynyt maksuvälineenä, niin syötävää ja juotavaa sai myös laskulla, ettei tarvinnut lähteä pankkiautomaattia etsimään. Kahvilan yhteydessä oli myös pieni kirpputori, josta ostin konjakinväristä nahkaa olevan Friitalan vyön askartelutarkoituksiin. Vieläköhän kyseinen firma on olemassa?

Tammisaaresta matkamme jatkui  Hankoon. Ajoimme ensin itäsatamaan, josta löysimme näköalapaikan aivan rahtilaivojen vierestä. Minusta on oikeasti todella mielenkiintoista seurata sataman touhuja, tykkään siitä lähdöntunnelmasta, joka satamissa ja lentokentillä on niin käsinkosketeltavaa. Mietin, millaista olisi tehdä työtä satamassa tai laivoissa, reissata maailman meriä...
Satamasta ajoimme Hangon vesitorniin ihailemaan Hankoa vieläkin korkeammalta! Suuremmalle objektiiville tuli käyttöä. Sain linssiin rannan huviloita, hauskat beach house-tyyliin rakennetut uudet talot rannassa, laivoja seilaamassa ja kauniita kallioluotoja.Lopuksi menimme vielä rantaan kävelemään silokallioille ja ihastelemaan merta ja auringonpaistetta. Rantatiellä kävi kova vilinä, mutta ainakin näillä rannoilla oli hiljaista. Luultavasti, koska vesi tuntui varpaissakin aika kylmältä, ei uimareitakaan näkynyt.
 

Sellaisen nälän tämä piipahdus kesäisessä Hangossa sai aikaan, että onhan tuonne päästävä uudelleen ja paremmalla ajalla! Hankoon olisi varmaan aika ihanteellista tutustua pyöräilemällä, voisi ottaa omat fillarit tai vuokrata paikan päältä. Enpä ihmettele, että niin moni on sydämensä Hangolle menettänyt. Varmasti kaikki Suomen kaupungit ovat mukavampia paikkoja kesällä, mutta jos pitäisi valita vain yksi kesäkaupunki Suomesta, niin eiköhän Hanko olisi aika vahvoilla. Meidän matkamme jatkui Fiskarsiin. Siitä juttua toiste.


Ihania hellepäiviä!
Taina

18 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Molemmat kaupungit ovat niin kauniita ja ihmiset ystävällisiä. Tammisaaren saaristossa oli aikoinaan vanhempieni kesäpaikka ja Tammisaaren torilta haettiin perunoita ja muuta tarpeellista. Hangossa olen vain pyörähtänyt kerran päivän verran - sinne olisi kiva suunnata uudestaan.
  Aurinkoista kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Upeassa ympäristössä olet saanut viettää kesiä! Hankoon voisi kyllä mennä vähän pitemmäksikin aikaa.:) Kauniita kesäpäiviä Pia!

   Poista
 2. Tuttuja maisemia. Kesällä todella kauniita, mutta odotapas pimeitä syysmyrskyjä....tosin tykkäsin niistäkin ;)Lasten asu oli kurahousut lokakuusta maaliskuun loppuun...
  Tammisaaressa pärjää mainiosti suomenkielellä, ainakin minä pärjäsin ....Kesäisin me ajettiin mökille sisäsuomeen, kun muut ajoi rannikolle ;) Ei ollut koskaan ruuhkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin varmaan tykkäisin tuulesta ja myrskystä myös!:D Onhan siinä omat puolensa, ettei ole lunta ja pakkasta...Selviäisi paljon vähemmillä varusteilla! Ja tuokin on hyvä puoli, että saa ajaa rauhassa mökille ja takaisin kotiin.:)

   Poista
 3. Haha, mikä sattuma, mekin kävimme juuri noin viikko sitten Hangossa ja postasin juuri kuvia reissulta. Ihana paikka, ja teillä näyttää olleen tosi kaunis reissusää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuntui sillä suunnalla olevan muutama muukin.;D Nyt kyllä säät suosivat kotimaan matkailua..ja eikös tuolla Hangossa paista aina aurinko?:DD

   Poista
 4. Oi Hanko on meillä joka kesä listalla: Pitää käydä...vielä ei olla tänä kesänä ehditty sinne, mutta vielä on kesää jäljellä! Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan yllättynyt, kuinka lännessä Hanko onkaan! Muistaakseni asutte sillä suunnalla...:) Mitenkähän voisi asua kaikkia ihania paikkoja lähellä, että voisi aina halutessaan lähteä käymään päiväseltään.:D

   Poista
 5. Ihania kuvia. Hanko... Vanha kotikaupunkini. Kesällä kaunis, talvella kuollut. Koulujen perässä muutettiin aikoinaan pois. Jotenkin tuli jälleen fiilis että tarttis pakata kassit ja hurauttaa autolla Hankoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Tuo sama taitaa sopia aika moneen Suomen pikkukaupunkiin ja isompaankin!;D Ainakin opiskelukaupunkini Hämeenlinna vastaa juuri tuota kuvausta, eikä se täällä Lahdessakaan vilkasta ole talvella, muulloin kuin Salppurin kisojen aikaan.:)Hanko on kuitenkin Kesäkaupunki isolla K-kirjaimella.<3

   Poista
 6. Kauniita kuvia Taina!
  Hanko on kesäkaupunki parhaimmillaan. Meren läheisyys antaa oman kauniin lisänsä.

  Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo!<3
   Kyllä tuolla merellä on suuri vaikutus ympäristöön. Ystävämme asuvat Uudessakaupungissa ihan meren äärellä, ja varsinkin Tammisaaressa oli paljon samaa fiilistä kuin Uudessakaupungissa.:) Kyllä meitä nyt hellitään auringolla, nautitaan siitä!<3

   Poista
 7. Oih ja voih, kesäsuomen parhautta! Kiva kun löysitte Cafe Gamla Stanin, ehdoton käyntikohde joka vierailulla. Aivan erityisen ihana pionien kukkimisen aikaan.. Hangon leirintäalueella (olisikos Silverstrand nimeltään) muuten on ihan kivoja pieniä mutterinmallisia vuokramökkejä. Ei juoksevaa vettä yms mutta niissä olemme joitain kertoja yöpyneet Hangon käynnillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon vinkeistä!<3 Meillä tuli tuo reissu niin lyhyellä varotusajalla, että tuo Hangon majoitus ei osittain sen vuoksi onnistunut. Tuli siellä Hangossa mieleen talvella vierailemani paikka Helsingissä, missä on ollut aivan vastaavanlainen huvila-alue vuosisadan alkupuolella. Miten surullista, että ahneus on tuhonnut talot ja alueen...Onneksi Hangossa on ymmärretty vanhan päälle!<3

   Poista
 8. Oih ja voih!
  Tammisaari eli siis nykyään Raasepori, on minun lempikaupunkini Suomessa!
  Meillä oli kesämökki siellä ennen ja haaveeni on viettää siellä joskus eläkepäivien kesiä.
  Ja lempikahvilani löysit!
  Cafe Gamla Stanin sitruunapiirakka (gluteenittomana!) on niiiiin herkkua siellä vanhojen omenapuiden katveessa nautiskeltuna!
  Ja Fiskars...siellä vietin mummin ja papan kesämökillä lapsuuteni kesät!
  Silloin se oli vielä kovin rapistunut ja hiljainen kylä, mutta onneksi puhjennut uuteen kukoistukseensa!
  Kiitos näistä tunnelmista!
  Kunpa pääsisin tuonne vielä tänä kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuinka sattuikaan! Opin samalla jotain uutta sinusta.<3
   Upeassa ympäristössä olet saanut kesistäsi nauttia. En ihmettele, että on ikävä! Toivotaan, että pääset vielä tämän kesän aikana kahvittelemaan Cafe Gamla Staniin ja nauttimaan Tammisaaren ihanasta tunnelmasta.<3

   Poista
 9. Kauniita kesäkuvia!
  Tuolla Hangossa pitäisi kyllä käydä ja niin kyllä Fiskarsissakin ;) Suomessa on paljon kivoja kesäkaupunkeja, joihin pitäisi tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja joissakin paikoissa olisi kiva käydä monta kertaa...ei riitä aika ja raha kaikkiin ihaniin paikkoihin, mutta vähän kerrallaan.:)

   Poista