torstai 14. heinäkuuta 2016

Hartman koti Ruutu - Kesäkeittiö ja pihasaunaNäiden Asuntomessujen kanssa on samanlainen olo kuin olisi käynyt ulkomailla, kaiken nähdyn sulattelu vie oman aikansa. Viikossa olen pystynyt kirjoittamaan vain upeasta Tupien Tuvasta, vaikka olen yrittänyt aloittaa postausta useampaan kertaan muistakin kohteista. Tarvitsen aikaa pureskeluun... Kunnes tulee selkeä ajatus, että tämähän se juttu oli, mikä mun piti kirjoittaa! 


 Toukokuisella Asuntomessuennakolla ihastuin todella paljon Hartman koti Ruutuun. Tuolloin meillä jäivät kodin pihalla olevat kesäkeittiö ja pihasauna huomaamatta. Tällä vierailulla olikin itselleni suunnitelmissa päästä näkemään nämä osat kaunista kotia. Odotukset olivat ennakkoon korkealla, enkä todellakaan pettynyt! Siitä asti kun Kesähuone valmistui toissa kesänä meidän pihalle, olen haaveillut pihasaunasta, ihan tuollaisesta pienestä vain. Sille olisi hyvä paikka yläpihalla itäreunassa. Pihasauna olisi luultavasti kovassa käytössä ainakin kesäisin ja luultavasti siellä saunottaisiin myös jouluna. Puulämmitteinen kiuas pitäisi olla ehdottomasti ja saunan lämmittäminen olisi rentouttava kesäillan rituaali. Kesähuoneen ja saunan väliin voisi rakentaa terassin, johon uppoaisi palju...


 


 
Kauhean viisasta rakentaa kesäkeittiö ja pihasauna omaan pihaan! Harvalla kodinrakentajalla on varaa, saati halua omistaa ja ylläpitää mökkiä yhtäaikaa tuoreen kodin kanssa. Näillä lisärakennuksilla kesämökki on muutaman askeleen päässä kotoa. Juuri sitä, mistä haaveilen parhaillaan...Vielä kun olisi järven rannassa.<3


Hartman koti Ruudun kesäkeittiö ja pihasauna jatkavat minusta onnistuneesti jo kodista tuttua tyyliä: skandinaavisen tyylikästä, mutta kuitenkin  kotoisaa. Kesäkeittiö hurmaa vaaleudellaan ja saunaan puolestaan sopii minusta tummuus ja hämyisyys. Saunan kasveilla peitetty katto on ihana ja tykkään kovasti myös luonnontilaan jätetystä saunan ympäristöstä. Hartman koti Ruudun pihasuunnittelusta vastaa Niina Niinistö Design Oy / Ellenin pihat ja puutarhat ja sisustussuunnittelu kohteessa kokonaisuudessaan on Elina Ristimaan / Room2 käsialaa. Nämä piharakennukset, kuten koko kohde 30, kannattaa laittaa omalle "Pakko nähdä livenä-listalle"!

Huomenna tuttuun perjantaiseen tapaan luvassa jälleen Kukkailottelua. Synttäriarvontaankin ehtii vielä osallistua!

Taina

14 kommenttia:

 1. Sauna on tosi nätti, siellä jäi käymättä. Tykkäsin tämän kodin fiiliksestä myös. Siellä oli paljon kivoja elementtejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koti kokonaisuudessaan on sellainen, että sopisi juuri meidän perheelle. Tykkäsin todella paljon!:)

   Poista
 2. Pihasauna näyttää symppikseltä. Sellaiselta, että olis ollut olemassa aina, kun sulautuu maisemaan niin kivasti. Lauteiden väristä en niin piittaa.

  Kesäkeittiö on kivan suoraviivainen, mutta sisustus ehkä turhan runsas. Vähempikin olis piisannut. Mutta kyllä todellakin huolisin molemmat meidän pihalle vaikka heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olisin ehkä käsitellyt myös lauteet tummiksi, mutta sehän voi olla ihan rakennuttajaperheen toive, valkoiset lauteet. Mulle taas kesäkeittiön runsaus on just sopiva.;) Ainakin noin tutkiskelumielessä, että mitä kaikkea täältä löytyy. Ei musta minimalismin ystävää taitaisi saada muutenkaan.:D Kesäkeittiöstä en ole VIELÄ haaveillut, mutta tosiaan sauna on ollut haavelistalla nyt pari vuotta. Oisko se kesäkeittiö heti siitä seuraava?:P

   Poista
 3. Näyttääpäs kivalta, tuo taisi meiltä jäädä näkemättä! Onneksi sulla on hyvät kuvat. Meillä on nimittäin menossa juuri tuo kesäkeittiö-pihasaunaremppa. Onneksi on vanha talo jossa pihasauna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jäi itselläkin keväällä huomaamatta, ja sattuneesta haaveesta johtuen, ja koska pidin myös itse talosta paljon, halusin ehdottomasti nyt nähdä tämän. On sitten, mitä näyttää miehelle.;D Vanha tapa rakentaa sauna erilliseen rakennukseen on minusta ihana! Laitathan sitten kuvia, kun teidän remppa valmistuu!:D

   Poista
 4. Ihanat piharakennukset! Mulla on tuo sama ajatus, että haluan tehdä kodista paikan, jossa on kiva viettää aikaa kesälläkin, mökin puuttuessa. Teidän kesähuone on ollut mulla se inspiraation antaja ja jonkun vastaavan kesähuoneen toivoisin saavani jonain päivänä meidänkin pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Anu!<3 Koti on paras paikka, joten ei kai haittaa, vaikkei halua lähteä sieltä minnekään.:)

   Poista
 5. Kiva kurkistella näiden postausten kautta asuntomessuille, joille tänä vuonna ei itse päästä. Pihasauna näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on mun puolella!:) Tuo sauna on niin tunnelmallinen!<3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. No, niinpäs onkin! En ollut kiinnittänyt ollenkaan huomiota.:)

   Poista