keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Cubo - Selkeää ja mustavalkoistaOma tyylini on rönsyilevä. Vaikka kuinka pyrkisin kohti selkeyttä, huomaan aina jossain vaiheessa, että tykkään niin paljon väreistä, kukkasista, puun lämmöstä ja erilaisista asetelmista, että kovin selkeää, eikä varsinkaan mustavalkoista meidän kodista taida koskaan tulla.

Joillakin taas selkeä tyyli on luontainen, ja kuvittelisin, että Asuntomessukohteen 25 (nimeltään Cubo) tuleva emäntä omaa juuri tuon luontaisen tyylitajun. Cubon sisustus on talon tulevan emännän Laura Jokirannan sekä sisustussuunnittelija Elina Ristimaan / Room2 yhteistyötä.
 
Täytyy sanoa, että mitä enemmän näitä messukuvia katselen, niin sitä enemmän pidän tästä kohteesta. Tiedän, että minulla seinät eivät olisi kauaa valkoiset, vaan alkaisin mallailla tapetteja ja maalien värikarttoja luultavasti muutaman viikon sisällä... mutta valkoiset seinät ja lattiat kyllä tarjoavat myös mahdollisuuden piensisustuksen väreillä tai ainakin kuvioilla leikittelyyn.

Tämän kodin sisustuksessa on käytetty paljon kotimaisia klassikoita, kuten Marimekko, Artek, VM-Carpet, Hanna Korvela, sekä pohjoismaista muotoilua mm. sellaisilta merkeiltä kuin Norman copenhagen, Hay ja Muuto. Näitä ihanuuksia ottaisin mielelläni kotiini.<3Cubon eteinen teki muuten minuun erityisen vaikutuksen toimivuudellaan ja se ansaitsisi mielestäni kunniamaininnan! Eteisestä löytyy kaikki, mitä toimivassa eteisessä pitää olla eli runsaasti säilytystilaa, penkki kenkien pukemiseen ja riisumiseen, ripustuspaikkoja vaatteille, laskutilaa, peili, käynti kuraeteiseen (johon on myös oma sisäänkäynti) sekä keittiö ihan vieressä, jolloin ruokaostokset on helpompi rahdata sisälle. Erityisen kiva idea on nostaa tavalliset kalustekaapit seinälle, joilloin lattiat on helppo siivota. Kun kaapin päälle on laitettu lasi, toimii säilytyskaluste samalla oivana laskutasona. Tätä voisin harkita meidänkin eteiseen!Lastenhuoneiden sisustukset ovat kovasti mieleeni, ehkä sen vuoksi, että niissä on enemmän runsautta kuin kodin yhteisissä tiloissa. Se rönsyilijä!;) Selkeää, mutta leikkisää, niin kuin lapsilla saa ollakin. Cubon pihan perukoilla on niin herkullisen ihana leikkimökki, että harkitsin sille jopa omaa postausta.;) Leikkimökin stailaus on seinäjokelaisen Emma´s & Mama`s -liikkeen.
 
Oliskohan mun kokonaiset messukohdepostaukset nyt tässä...Luulin, että jo edellinen postaus olisi ollut viimeinen, mutta kuten sanoin, mitä enemmän katselen messukuvia, sitä enemmän pidän tästä kohteesta, ja siksi se tuntui ehdottomasti esittelyn arvoiselta.:) 

Taina

10 kommenttia:

 1. Kyllähän nuo kivoilta vaikuttaa ja on selkeää,mutta omaa silmääni ja luonnettani ei saa väännettyä mustavalkoiseen, se ei vaan käänny. Selkeyttä saa kyllä muutenkin, vaikkapa vaaleemmilla sävyillä ja tavaramäärää piiloon...ja tuli muuten mieleeni että pitävätköhän heidän lapsensakin tuosta väristä? Vai eikö kysyttykään mielipidettä, omani meinaan ei missään vaiheessa suostuisi noinhin väreihin.En tiedä,olen värien kannalla,sillä minulle värit ovat osa luovuutta. Kiva kun postailet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kovasti tästä kodista, mutta ihan sama juttu, alan aina kaipaamaan jotain väriä.:) Ei meidän koti ole mikään tavaroita pullisteleva, sekava tai tyylitön, vaikka hieman väriä ja tavaraa enemmän onkin kuin noissa messutaloissa...mutta eihän näissäkään ole niitä ihmisten henkilökohtaisia tavaroita, voi olla, että kalusteetkin ovat vain näytillä ja vaihtuvat asukkaiden omiin messujen jälkeen. Harva varmaan laittaa koko kotia kerralla uusiksi, tuskin edes haluaa sitä.:) Meidän pojille on aina ollut suht koht sama, miltä heidän huoneissaan on näyttänyt. Olen kysellyt, että käykö mun ideat, ja yleensä aina käy. Ehkä jossain vaiheessa hekin heräävät tähän, niin kuin pukeutumisessakin. Enhän mä enää vuosiin ole saanut päättää teinin vaatteita ja nuoremmankin vain juhlatilanteissa ja yhteistyössä.:))

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tiedän, ei munkaan!;D Kukkia nyt ainakin olla pitää!:D

   Poista
 3. Ihan kiva, mutta mun makuun liikaa "design klassikoita". Selkeää voi olla muutenkin. Mutta onneksi meillä on vara mistä valita ja kivahan sitä on katsella erilaisiakin koteja.

  Aurinkoa päivääsi ☀️💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Mä voisin kuvitella tuohon kotiin parikin ystävääni, joilla on juuri tuollainen klassinen maku kaiken suhteen. Itse olen hörhö, eikä mun makuni ole ollenkaan niin varma, ja kaipaan hieman lämpöä ja värejä ympärille.:) Nuo Marimekon astiat saavat kyllä mut kuolaamaan.;)

   Poista
 4. Mun mustavalkoisesta ajasta on tallella astioita, jotka pakattuna kellariin ja Innovationin Splitback sohva (valkoinen) ja rahi (musta), jotka nyt poikien huoneessa. Tekstiilejäkin visi löytyä jostain ;)
  Nyt rakastan edelleen valkoista ja vaaleutta sekä sopivassa määrin värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mielikuva 80-90-luvun taitteen mustavalkokaudesta, mutta jotenkin se tuntuu omassa päässäni jotenkin kovemmalta kuin nykyinen mustavalkotyyli. Tai sitten voi olla, että se on päässäni.;) Mustavalkoisuus on itselleni silti liian jyrkkä ja kapea tyyli. Pehmeyttä ja lämpöä olla pitää.:)

   Poista
 5. Musta valkoinen sisustus on toisaalta ihan kaunista ja kodikasta mutta en minäkään malttaisi ehkä kovin kauaa pitää valkoista valkoisena ;) Jännä miten sisustuksessa muuttuu ajan kuluessa värit, minulla oli joskus todella paljon sinistä sitten muuttui vihreään ja nykyään valkoinen tuntuu tulevan sisustusväriksi aina vaan enemmän ja enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kausia tulee ja menee!:) Onhan mullakin monta seinää muuttunut tummaksi parin viime vuoden aikana, mutta värejä meiltä löytyy myös. Kukkia ainakin!<3 Valkoinen on tietenkin hyvä pohja ja tausta, kun se lisää valon tuntua!:D

   Poista