maanantai 7. joulukuuta 2015

Vesiurkuja ja herkkuövereitä




 



Pikapostaus eiliseltä, kävimme nimittäin pitkästä aikaa Pikku-Veskun rannassa vesiurkunäytöksessä. Hieno oli esitys, ja väkeä oli todella runsaasti liikkeellä. Yritin ottaa kuvia ilman ylimääräisiä päitä, mutta eihän se ihan onnistunut.;D Tuttuun tapaan multa loppui myös akku kamerasta kesken esityksen.:P Esityksen perään ollut ilotulitus oli melkoista paukeutta ja räiskettä, mutta kännykuvat jätän nyt julkaisematta.

Vesiurkujen ja ilotulituksen jälkeen olikin kiirus kotiin laittamaan pientä naposteltavaa ennen linnanjuhlia, joissa oli tällä kertaa erityistä hohdetta, sillä työkaverini oli vuoden luokaopettajana kutsuttujen joukossa. Kyllä me ollaan kaikki niin ylpeitä hänestä!


 
 



Yleensä en koskaan paista torttutaikinasta mitään, mutta tällä kertaa tein sekä joulutorttuja, että suolaisia paloja, joissa oli päällä kinkkua ja juustoa tai pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Kuvissa eivät ehkä näytä kovin herkullisilta, mutta ovat kuitenkin.:) Joulutorttujen ulkoasuun sain idean @Maria´s blogista, mutta kyllä nuo Marian tähti tähdellä tortut ovat kyllä huomattavan paljon kauniimpia kuin sydän sydämellä. Lisäksi multa oli tomusokeri lopussa, sillä olisi hieman saanut paikattua tuota ulkonäköä... Nyt ei sitten tarvitsekaan vähään aikaan tehdä torttutaikinasta mitään, sillä vaikka söin vain noita suolaisia paloja, niin niiden miljardit kalorit jäi varmasti oitis meikäläiseen!

Olin jo edellisenä iltana tehnyt jääkaappiin Bailey´s kakkua, ja kylläpä se olikin hyvää!  Laitan Elämää Koivurannasta-blogista löytämäni reseptin jakoon myöhemmin, omana postauksenaan. Ihan varmasti teen sitä uudelleenkin. Tuolta samasta Nannen blogista tuli myös se ajatus suolaisista tortuista. 

Mukavaa uutta viikkoa!:)

Taina

4 kommenttia:

  1. Uskon todellakin, että nuo suolaiset palat vievät kielen mennessään ;) Eikä varmasti Bailey`s kakkukaan pahalta maistu...
    Minullakin oli tänään leipomisilta, suolaista ja makeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt vältellä herkkuja koko syksyn ja leiponut tuskin ollenkaan, nyt pistin sitten elämän risaiseksi.;D Kyllä kai jouluksi täytyy jotain hyvää leipoa, täytyykin käydä kurkkimassa, oletko postaillut leipomuksistasi!:)

      Poista
  2. Siis niin siistin näköinen vesiurkunäytös, kaunista !

    Ja herkkuja en edes uskalla katsoa...eilen tuli herkuteltua aivan liikaa :)

    Mukavaa uutta viikkoa ja terkkuja pohjoisesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno näytös! Musiikkina Finlandia, Maammelaulu ja Porilaisten marssi.:)
      Eh, sama vika rahikaisella, nyt on paras palat ruotuun ennen joulua. Jotenkin oli suorastaan huono olo illalla sen mässäilyn jälkeen...:/

      Ihanaa viikkoa sinne satumaisen kauniisiin maisemiin!<3

      Poista