maanantai 22. tammikuuta 2018

Kylpyhuoneen facelift - Sekamelskasta harmoniaan





Joskus viime kesänä taisin kokea jonkunlaisen ahaa-elämyksen tai toisaalta kyse saattoi olla siitäkin, että mittani kylpyhuoneen sekaisen ilmeen kanssa oli tullut täyteen. Sieltä kesästä asti olen yrittänyt löytää sopivaa hyllyä tms. purkeille ja purnukoille. Olen myös miettinyt, miten pääsisin eroon kirjavien, sekalaisten purkkien ärsytyksestä. Homma on vielä osittain kesken, mutta en malta olla postaamatta aiheesta jo nyt, sillä niin paljon iloa silmälle nykytilanne minulle tuottaa entiseen verrattuna. Välillä on pakko käydä kurkkaamassa kylppärinovelta ihan muuten vain.;) Tässä aluksi pari kuvaa viime kesältä, jotta näette, mistä sotkusta lähdettiin liikkeelle (ensimmäiseksi en sentään näitä kuvia halunnut laittaa, sillä Facebook nappaa postauksen ensimmäisen kuvan mm. linkkeihin).







Tämä kylppärinkohennusprojekti sai siis alkunsa jo viime kesänä, eikä tosiaan ole täysin valmis vieläkään, mutta ei välitetä siitä. Kylppärissä olevan hyllyn olin ostanut vuosia sitten Prismasta, ja se saa jatkaa elämäänsä tästä lähtien meidän pihalla tai terassilla kukkien alustana, sellaiseen se lienee tarkoitettukin. Alkukesästä heitin pois muovisen lootan, joka alunperin oli toiminut poikien kylpylelujen säilytyspaikkana, mutta muuttunut vuosien saatossa kamalaksi purnukkakaatopaikaksi. Päätin, etten osta yhtään uutta pesuainepulloa (jos ei ole ihan pakko) ja yritän käyttää vanhat pois. Hyvin on tullut purkkeja tyhjennettyä, ja joitakin heitin lopulta suosiolla roskiin. Tigerista ostin kesällä metallikorit (3 kpl 10 eurolla) ja maalasin ne mustiksi suhumaalilla. Purnukat muuttivat koreihin, mutta korien avonainen pohja ei ollut paras vaihtoehto pesuainepulloille...







 
Uuden hyllyn valinta oli vaikeaa, mutta lopulta ihastuin Jyskin Hejlsminde-hyllyn keveyteen ja kävin ostamassa sen (25 euroa). Halpa-Hallin säilytyskoreista olin saanut vinkin jo viime kesänä Nannilta ja Tuijalta, muutama viikko sitten korit menivät viimein tilaukseen. Halpa-Hallia on nyt tähän väliin pakko suositella lämpimästi! Todella edulliset hinnat ja erittäin nopea toimitus, niin kuin verkkokaupalla toivoisi olevan. Hintaa kuudelle metallikorille, joissa on puisen pohjalevyt, tuli alle 30 euroa postikuluineen. Kaikki metallikorit eivät päätyneet nyt kylpyhuoneeseen. Laudeliinoille ostin vielä Jyskistä Esgir-säilytyskorit, jotka ovat tämän kuun loppuun sopivasti tarjouksessa (2,50e/kpl). 







Jotain vihreää halusin myös kylppäriin. Koska tilassa on vain kaksi pientä ikkunaa, olen melko varma, etteivät mitkään elävät kasvit siellä selviäisi. Kaivoin kaapista Finnmarilta ostamani "mehikasvin" sekä meidän vessan hyllyltä vuosia sitten kirppikseltä ostamani "viherkasvin". Ruukut niille löytyi myös omasta kaapista.






Jos tarkkasilmäisenä huomasit, että kylppärinhyllyssä on nyt pelkkää saippuaa, niin tunnistit ihan oikein. Nuo Cittarista ostetut saippuapullot (2kpl/5e) olivat minusta niin kauniit...Juuri sopivat shampoille ja hoitoaineille! Hullu ajatukseni on, että jokaisella meidän perheessä on oman väriset (hillityt) pesuainepurkit ja pihiyksissäni ostin nuo täydet saippupullot, koska ne sai halvemmalla kuin tyhjät muovipullot. Saippuan tyhjentäminen Minigrip-pussiin onnistui hyvin, mutta taidan joutua jättämään alkuperäiset tarrat pulloihin kiinni, sillä ne eivät irronneet nätisti, kuten toivoin. Miehen ja poikien mielipidettä olen kartoittanut matkan varrella, mutta yllättäin heille tuntuu olla ihan samantekevää, minkälaisesta pullosta tai hyllystä he shampoonsa ottavat.;)

Vielä on pari toivetta ja ajatusta takataskussa kylppärin varalle. Kylpyhuoneen ovi on kärsinyt varsinkin lasten löträilyistä vuosia sitten ja ovi on myös kellastunut ajan saatossa. Haluaisin tilalle maitolasioven. Tuohon hyllykön ja oven väliin olen ajatellut jonkunlaista pyyhekoukkua tai -tankoa, vaikka koukkuja meillä on kyllä runsaasti heti oven ulkopuolella, kodinhoitohuoneessa. Mielessä on myös uusi penkki kylppäriin, sellainen, jossa olisi rouhetta ja pehmeyttä samassa jakkarassa. Muutoin olen oikein tyytyväinen meidän kylpyhuoneeseen. Valkoinen peruslaatta ja kiviboordi toimivat mielestäni edelleen.

Mitä sanotte muutoksesta? Löytyykö sieltä muita pesuainepurkkien kirjoon kyllästyneitä? Itse olen erittäin vakuuttunut siitä, että kaunis ja toimiva ympäristö vaikuttaa meihin positiivisesti, ja ruma, sekava ja epätoimiva tietenkin päinvastoin.:)

Inspiroivaa viikkoa!
Taina

22 kommenttia:

  1. Onnistunut muutos, ihan ehdottomasti! Nuo lankakorit ovat tosi kivat ja heti alkoi päässä raksuttaa mihin voisin meillä kotona laittaa sellaiset :) Samoin nuo saippuapullot ovat hyvän näköiset. Taisin keksiä mihin nuo korit sopisivat meillä, mutta siihen tarvitaan Ikeasta yksi penkki mikä pitäisi öljytä kylppäriin sopivaksi... Siitä se idea sitten lähti ja lumipallo taas pyörimään :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin ihanat nuo korit?!<3 Niitä on kolmea eri kokoa, ja hinta on kyllä erittäin kilpailukykyinen, niin paljon olen hintoja tässä matkan varrella vertaillut.:)
      Ihanaa, jos inspiroiduit, ja muutenkin ihan huippua kuulla susta pitkästä aikaa!<3

      Kaunista viikkoa Anu!<3

      Poista
  2. Siis VAU! Ihan mielettömän hieno hylly ja kokonaisuus. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Tiedätkö, tykkään tästä ihan sikana.;D Miten hyvä mieli tulee, kun astuu kylppäriin, ja siellä on kaikki kaunista ja paikoillaan.<3

      Poista
  3. Näyttää niin hyvältä!
    Minäkin inhoan pesuainepurkkien värisekamelskaa. Tästä sun postauksesta tuli intoa laittaa tuota omaakin kylppäriä. Ja noita koreja käyn heti katsomassa nettikaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Nyt tuntuu, että miten ihmeessä en tehnyt mitään aikaisemmin, mutta silmä tottuu, ja ainahan sieltä korista löytyi se pullo, jota etsi.:P Mulla on pari muutakin paikkaa, mihin himottaisi tehdä samantyyppisiä järjetelyitä.:)
      On ihanaa, jos saa muutkin innostumaan!<3

      Poista
  4. Erittäin onnistunut muutos, tuo hylly koreineen on tosi tyylikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia!<3 Olen kyllä itsekin todella onnellinen tästä muutoksesta.:) Saa nähdä koska silmä on niin tottunut, ettei joka kerta kylpyhuoneeseen mennessä melkein kiljahtele riemusta.;D

      Poista
  5. Näyttääpä nätiltä ja ennen kaikkea toimivalta! Hyvät säilytysratkaisut ovat tosi olennainen seikka kodin viihtyisyyden kannalta. Toki myös tavaroiden määrä vaikuttaa, mutta vähäinenkin tavara voi esiintyä järkyttävänä kaaoksena tai upeana harmoniana riippuen siitä, missä ja miten se sijaitsee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu!:) Totta joka sana! Pelkkä tavaroiden karsiminen kyllä jo auttaa asiaa, mutta pientä ekstraa saa, kun kokonaisuus hivelee silmiä.;D

      Poista
  6. Onpas ihanan siistiä <3 Mä inhoan myös kirjavia pesuainepurkkeja. Vanhassa kodissa meillä oli Dermosililta tilattuja purnukoita kylppärin hyllyllä. Tosin nyt kun katson kuvaa, haluaisin niin tummia purnukoita, niin ei näy eriväriset pesuaineet läpi (miten niin tarkkaa...?) Nykyisestä kylppäristä puuttuu vielä hylly, ehkä se sinne ensi kesänä saadaan. Suunnitelmat alkaa olla valmiina. Täytyykin hamstrata noita pikkukoreja valmiiksi.

    Täältä voit käydä kurkkaamassa meidän vanhan systeemin:https://meidanomasatulinna.blogspot.fi/search/label/kylpyhuone

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija, ja toinen kiitos korivinkistäsi silloin kesällä!<3 Juuri Dermosililta katselin nitä täyttöpulloja, mutta nekin olivat tyhjinä kalliimpia kuin nämä Cittarin saippuat täysinä. Näiden värit myös viehättivät enemmän, joten jätin nyt tilaamatta. Teidän edellisen kodin kylppäri oli todella kivannäköinen!<3

      Poista
  7. Todella onnistunut muutos. Tuollaiset metallikorit on kivan ilmavat ja tuo puupohja tekee niistä jotenkin tukevamman näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Metallikorit on oikeasti ihan napakat, hinta/laatusuhde todella kohdillaan.:)

      Poista
  8. Kivalta näyttää, tykkään. Huomattavsti rauhallisempi kuin entinen. Meillä on vain edelleen ne kaksi lsihyllyä, jotka joskus sinne halusin ja mitään muuta EI tule. Samoin pesuaineet on ihan minimissä, koska inhoan purnukoita ja purkkeja, jotka sotkee ja tahmaa. Kasvit on ihan oikeita amppelikasveja, jotka päätin nyt siirtää sinne kasvamaan 'oikeampiin' olosuhteisiin ;)
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) On, on, rauhallinen ja siisti, tänääkin piti kurkata yhden kerran ihan huvin vuoksi vain.;D
      Vielä kolme koulupäivää (molemmilla) ja sitten olis taas viikonloppu. Vauhdilla menee viikot. Olis kiva treffata viikonloppuna!<3

      Poista
  9. Kiva muutos, ehdottomasti uskon siihen että mielikin pysyy rauhallisena kun ympäristö näyttää levolliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!<3 Ihan erilainen tunne mennä tilaan, jossa vallitsee järjestys tai sekasotku.:)

      Poista
  10. Saman asian kanssa tulee monesti painiskeltua monessa kodissa, joten tämä postaus tuli varmasti tarpeeseen!
    Minäkin yritän piilottaa ne kirjavat pullot aina jonnekin pois silmistä, jollei sisältöä voi kaataa johonkin kauniimpaan...
    Juuri pari päivää sitten mietin etteikö kukaan ole keksinyt vaikka hiustenhoitosarjaa kauniissa painepulloissa yms! Kyllä sellaisen kauniin hiuslakan voisi pitää esilläkin, jollei se olisi räikyvän kelta-oranssi-pinkissä purkissa. Ja usein pullo on niin korkea ettei se mahdu sinne matalaan kaapin hyllyyn.
    Mutta sinun facelift näyttää onnistuneen hienosti!!
    Kaunis kokonaisuus! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, tiedän! Tää on niin tuttua, ja itsekin olen miettinyt muutosta ainakin viime kesästä saakka, ja varmaan kauemminkin. Taisin kokea jonkinlaisen ahaa-elämyksen Dubaissa Mujin liikkeessä pyöriessäni. Siellä vallitsi kerrassaan rauha ja harmonia, vaikka tavaraa oli paljon!
      Kiitos Susanna!<3

      Poista