sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Vaihtelu virkistää (kissakin sen tietää)Vaihtelu virkistää, sanoi kissa, kun mummolla pöytää pyyhki! Tämän viikon Perjantaimyysseihin viitaten, tämä sydäntalvi on ainakin minulle aikaa, jolloin tekee mieli sisustella kotia, erityisesti lisätä sen toimivuutta, luoda kodikkuutta ja tuoda silmille iloa. Päässäni on muhinut eteisen ja kylppärin "kasvojenkohotukset", ja jälkimmäinen onkin jo edennyt melko pitkälle. Yritän ehtiä kuvaamaan sitä tänään, katsotaan ehdinkö valoisan aikaan. Kuten tavallista, kylpyhuoneessa on vain pieni, kapea, ikkuna, ja luonnonvalo, jota suosin kuvatessani, on todella vähissä.


Syksyllä hankin tähän työpisteelleni, jossa tätä tekstiä nytkin naputtelen, Ikeasta Skådis säilytystaulun oheistarpeineen. Taulun otin tuolloin puunvärisenä. Talven pimeydessä puunväri alkoi näyttämään mielestäni liian tummalta, hieman tunkkaiselta, ja aloin miettiä taulun vaihtamista valkoiseen. Yhtenä iltapäivänä työkaverini olivat ajelemassa Ikeaan, joten laitoin tilaukseen heidän mukaansa, ja kaiken lisäksi maksoin tilaukseni oravannahoilla, eli tällä kertaa juniorin pieneksi käyneillä vaatteilla.


Puunvärisen ajattelin siirtää eteiseen, missä olisi myös tilausta toimivalle ja seinään kiinnitettävälle säilytyssysteemille. No, tämä työpisteessäni oleva taulu, kokoa 76cm x 56cm, on sittenkin liian leveä eteiseen, joten täytyy hankkia sinne taulu pienempänä. Voihan olla, että puunvärinen tuntuu jälleen paremmalta, kun aurinko alkaa paistaa. Taulun vaihtaminen on erittäin kätevää, sillä tuolla taulun alla on kisko, johon taulu ruuvataan kahdella ruuvilla. Viime viikonloppuna kävin pitkästä aikaa Terrassa etsimässä kaikenlaista tarpeellista kylppäriin. Olisin lähtenyt aivan tyhjin käsin pois, mutta tuon työpöydän ruukkueucalyptuksen päädyin sieltä ostamaan. Katsotaan nyt, kuinka kauan kestää. Olen erityisen lahjakas tappamaan kaikki viherkasvit...:/ Eucalyptus tuntui niin rönsyilevältä, että napsin siitä muutaman oksan ja väkersin pikapikaa uuden kranssin Clasun henkariin ja laitoin sen tällä kertaa työpisteelle roikkumaan. 


Pieni ja edullinen muutos, joka raikasti mielestäni olohuoneen ilmettä ja piristää mieltä.
Leppoisaa sunnuntaita!


Taina

12 kommenttia:

 1. huomattavasti rauhallisempi, vaikka puunväri taas sointuu pöytään :)
  Just aloitan pänttäämään huonakasveja ja niiden hoito-ohjeita. En ole vielä eucalyptyksen kohdalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ostaessani ensimmäistä muistitaulua ajattelin, että sohvapöytä saa kaverin. Pitkään väri tuntuikin juuri oikealta, mutta ihan pimeimpään aikaan se tuntui taas liian tummalta. Pidän ihan mahdollisena, että puunvärinen päätyy seinälle kesällä.:)
   Hih, voisitkos hieman kurkkia eteenpäin siellä kirjoissasi?;D Otan vinkit ilolla vastaan.:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään mietin sopivaa ratkaisua tuohon työpisteelle, mutta onneksi Ikea ratkaisi sen lopulta puolestani.:))

   Poista
 3. Työpisteesi näyttää oikein kivalta ja inspiroivalta!
  Voisin ottaa itsekin tuon säilytystaulun, muttei meidän työhuoneessa ole sille oikein mitään paikkaa. Tosin voisihan se olla eteisen seinällä. Mies kuitenkin laittaisi siihen omia rumia lippulappujaan, enkä kestäisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tiedän tuon lippulappujen inhon.;))) Mulla on esim. tuolla kauniin kortin alla pari pääsylippua tallessa, jotka tekisivät taulusta mielestäni heti levottoman.:P Jääkapinovea siivoilen tämän tästä, ja tiedätkö, olen NIIN iloinen, kun esikoisella loppuu nyt lukio, ja oveen jää enää yksi lukujärjestys kerrallaan.;D

   Poista
 4. Ai eukalyptuksia on ruukuissakin? Tai siis jos oikein järjellä ajattelee, niin maassahan ne vissiin ensin kasvaa, eikä valmiina leikkoina :D. En vaan ikinä ole tainnut törmätä ruukkuversioon, mutta olis kyllä kiva kokeilla. Meillä ne oksat tuntuu jostain syystä kuivuvan hirmu äkkiä. Ja vaikka ne näyttää kuivinakin ihan hauskoilta, niin jotenkin mua nykyään kaikki "eloton" ahdistaa. Ehkä tuli hulluimpina oksavuosina kärrättyä niitä kaikenmaailman oksia ja risuja niin paljon kotiin, että nyt en enää halua nähdä yhtään :). Paitsi terassin katossa roikkuvaa karahkaa en laske oksaksi. Se on niin iso, että saa olla siellä poikkeusluvalla.

  Mukavalta näyttää sun harrastuspöydän ympäristö <3. (Työpöytä kuulostaa liian työltä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin jo kuullut juttua, että siellä meidän suosimassa Prismassa on muuten näitä ruukkuversioitakin myyty, samoin kuin niitä nippuja. Sellaisen nipun ostin, mutta se kuvahti niin nopeasti, etten enää osta! Tästä ruukusta napsin juuri eilen muutaman kuvahtaneen oksan pois, eli pahoin pelkään, ettei ole pitkäaikainen ilo tämä...Toisaalta ruukulla oli hintaa alle 9 euroa, joten jos se kaksi viikkoakin kestää, niin onhan se halvempi kuin leikkokukat.:)

   Hah haha!:))) Meinasin jo instaan laittaa #harrastuspöytä @annukka ;))Se on ihan totta, että töitätöitä teen kotona nykyään harvoin, ja kokeetkin (kolmosilla niitä on tosi vähän) korjaan sohvan nurkassa surkeassa kippurassa.;D

   Ihanaa viikkoa Annukka!<3

   Poista
 5. Minä kutsun itseäni kukkien sarjamurhaajaksi. Ei ole kasvia, jota en onnistuisi tappamaan. Toivottavasti sinä onnistut paremmin kuin minä. Kivan raikas tuo valkoinen taulu.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Outi, voidaan olla kukkasarjamurhaajia molemmat!:))) Pahoin pelkään, että olen niin vaihtelunhaluinen, että toisinaan kyse on tosiaan murhasta, ei taposta.;D Rahapuu on ainoa, joka mulla on ollu kai jo yli 10 vuotta. Ajattelen, että tulee konkurssi, jos sen tapan.:P

   Mukavaa viikkoa!<3

   Poista
 6. Mä tarttisin kanssa jonkin tuon tapaisen inspiraatiotaulun työhuoneeseen. Olisi mukava vaihtaa kuvia ja muita inspiraation lähteitä siinä. Nimittäin inspiraatiota tarvitaan erityisesti näin talvisaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aiemmin tässä työpöydällä Granitista ostettu muistitaulu, kokoa A4. Siihen vaihtelin noita inspiskuvia, mutta pian se alkoi tuntumaan liian pieneltä. Frida Visual addict -blogista hankki hiljattain aika makeannäköisen ja isokokoisen moodboardtaulun, käypä kurkkaamassa!:)http://www.visualaddict.fi/2018/01/diy-moodboard.html

   Poista