lauantai 6. tammikuuta 2018

Jättineulepeitto palmikoilla



Viime talvinen jättineulepeiton neulominen sai jonkunasteisen neuloosin aikaiseksi. Olin monta vuotta vältellyt neulomista, koska ajattelin niskojen jumiutuvan puuhasta liikaa. Niin ei käynyt, Jyskin fleecepeitoista neulottu peitto on ihan kiva, mutta fleece on fleece, eikä sama kuin villa. Olisi ollut myös kiva neuloa kuvioita, mutta harjanvarsilla en sentään viitsinyt. Syksyllä silmiini osui Kärkkäisellä grafiitinharmaa Silta-lanka, langat lähtivät samantien mukaan. Postaus alkumetreiltä löytyy täältä. Peitto on nyt valmis! Reissut ja joulunaluskiireet töissä katkaisivat neulomisen viime metreillä, mutta isoilla puikoilla paksun langan neulominen on ihanan nopeaa ja palkitsevaa puuhaa.








Lankoja ostin 10 vyyhteä (8,90/kpl), siitä jäi käyttämättä vajaa kaksi vyyhteä. Puikot no 20 löytyivät Pitsi&Palmikosta Lahdesta.  Silmukoita peitteessä on 76. Palmikkokuvio toistuu peitossa kolmesti, ja palmikossa on kahdeksan silmukkaa, jotka risteilevät neljän kerroksen välein. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että palmikko olisi kannattanut tehdä isommaksi. Olen niin laiska purkamaan tekemääni...No, kokemus opettaa, ja tiedänpä sitten, jos vielä palmikkoa haluan peittoon neuloa! Peitossa on kokoa ihan riittävästi, leveyttä 150 cm ja korkeutta hieman yli 140 cm.








Tälläkin hetkellä olohuonetta koristaa, ja tuo keväisen tuulahduksen, Tanskasta tuomassani tuliaismaljakossa osa  10 päivää sitten ostetusta kimpusta (punaiset siirsin erilleen työhuoneeseen). Kimppuun lisäsin uutenavuotena ostamani vahakukan oksat. Kyllä tämä pimeys ja jatkuva harmaus saa valtavan keväänkaipuun aikaiseksi minussa! Ehdinpä ennen tämän peiton valmistumista tilata uudet torkkupeittolangat (kahdet itse asiassa), keväisen hempeää.<3 Langat tulivat eilen, ja tuolla Instan puolella jo niitä vilauttelin, ja torkkupeitto no 3 on jo tekeillä, entistä paksummasta langasta. Neuloosi.






Tulkaahan mukaan Perjantaimyysseihin ja arvontaankin ehtii vielä muutaman tunnin osallistumaan! 


Taina

20 kommenttia:

  1. Kauniin värinen peitto.
    Minunkin on tehnyt mieleni neuloa paksusta langasta peitto, mutta olen ajatellut,että paksuna ja painavana työ saattaisi kipeyttää lisää hartioitani. Yllättävää, ettei sinulle kynyt niin. Se rohkaisee minuakin yrittämään:)
    Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne!:) Noilla paksuilla puikoilla ja langalla peitto syntyy nopsaan, ja yritän aina vähän kerrallaan neuloa, ei liian pitkiä aikoja putkeen. Sellaisilla ohjeilla sullekin uskallan suositella.:)

      Hyvää ja onnellista uutta vuotta Hanne!<3

      Poista
  2. On ihana peitto ja kaunis väri.Vieläköhän arvonta voimassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku!<3 Kai se on tämä synkkyys, mikä alkoi jo syödä tuon tumman peiton viehätystä.;)) Nyt on saatava keväisen raikasta!
      Ehdit vielä mukaan, tällä kertaa voitot meni toisaalle. Kiitos, kun osallistuit!

      Poista
  3. Voi hitsi, miten kaunis peite ♥ Minä en ole juuri neulonut 25 vuoteen. Mielestäni kyllä osaan, mutta en vain ole tullut neuloneeksi. Ehkäpä pitäisi vaan kokeilla?! Sinulla on taas niin kauniit kuvat postauksessasi. Tuoreita kukkia pitäisi kyllä saada nyt pian maaljakkoon. Kevät ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Olen varma, että osaisit! Uudessa neuleessani on vain pelkkää nurjaa ja oikeaa, rohkeasti vain kokeilemaan! Mutta pakko varoittaa, että tähän saattaa tulla pakko tehdä lisää...:P
      Tuoreet, kukkivat kukat on osa hyvinvointia ja mielenterveyttä.;D Ehdotin juuri Ellenille, että laitetaan lakialote verovähennyksen puolesta. Tuutko mukaan?:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Elisa!<3 Odotapas, kun saan seuraavan valmiiksi. Tässä vielä epäröin tuota jätti-sanan käyttöä, siinä en yhtään.;D

      Poista
  5. Tosi ihana peitto ja taitava sinä! ❤ Voi kun nämä aurinkoiset pakkaspäivät nyt pysyisivät! :) Iloista sunnuntaita sinne kauniiseen kotiin! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Marika!<3 Ihan alkaa nolottaa, kun tämä on kyllä todella helppo ja nopea tekele, johon mä sain aikaa tuhraantumaan viikkoja vain siksi, että työ jäi lojuman kiireessä vaatehuoneeseen.:)))
      Auringosta on täälläkin nautittu koko sydämen kyllyydestä.<3 Eletään toivossa, että lisää saadaan tulevina päivinä. Kiitos samoin ihanainen!<3

      Poista
  6. Mielettömän kaunis ja niin taidokkaasti tehty. Itsekin haaveilen niistä jättipeitoista mutta en kehtaa alkaa tekemään kun olen saanut käsityksen että sen tekeminen on melkein yhtä kallista kuin valmiin ostaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!<3
      Tähän peittoon meni (nyt vasta tarkistin, täytyy korjata postaukseen) hieman yli 8 kerää, kahdeksalla olisi jo saanut ison peiton (8x8,90e). Onhan se hieman hintava, mutta ei kyllä tuohon hintaan saa valmiina lähellekään... Viime kesänä esim. Pia´silla oli yli 200 euron hintaisia villapeittoja, joita katselin, että jos lotosta voitan.;))

      Ad libriksellä, mistä tilasin uudet langat (kahteen peittoon) on nyt ale. Todella paksu ja ihanan pehmeä lanka on nyt halvempaa kuin tuo tässä peitossa käyttämäni Silta. Postailen, kun saan valmiiksi...En ole varma, joudunko vielä lisätilauksen tekemään, jotta saan siitä niin ison, kun haluan.:)

      Poista
  7. Onpa upea peitto. Palmikot tekevät neuleesta aina upeamman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 En ole koskaan ennen tehnyt palmikoita muuhun kuin koetilkkuun.:) Minusta palmikot on ihania, ne tekevät neuleista vielä muhkeampia.:)

      Poista
  8. Upea peitto!
    Kun näitä kuvia katselee, niin tekisi mieli itsekin neuloa tuollainen. Yritän vaan ensiksi saada kaulaliinan valmiiksi, jota olen tainnut neuloa pari vuotta ;)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

    ps. tuo kukkakimppu ja maljakko<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Kuule, mullakin on kaapissa keskeneräinen kaulaliina tai kaksikin vuosien takaa.;)) Avainsana on motivaatio.:P
      Pus, pus, kiitos!<3

      Poista
  9. Ihana peitto, tämän syksyn aikana on tullut osteltua niin monta vilttiä ja huopaa, ettei enää taida kutomista tarvita, villasukkaa kyllä pukkaa:) Kukkakimppusi on niin suloinen, juuri sellainen väri, kuin itse viikonlopuksi olin hakemassa. Ei vaan sattunut omasta kukkakaupastamme löytymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Ei sen puoleen, että meiltäkään torkkupeittoja puuttuisi, MUTTA juuri näitä tällaisia ei ole...rittävästi.;) Tässä ei nyt järjen kanssa taida olla mitään tekemistä!:P
      Kaiken lisäksi aloitin tässä juuri Marisukkien neulomisen, ja vaiheessahan ne ovat, mutten millään malttanut olla aloittamatta uutta peittoa. No, taidan joutua tilaamaan pari-kolme kerää lankaa lisää, joten tauko tulee peiton tekemiseen.

      Tuollainen hento roosa/nude on ollut oma suosikkini kukissa varmaan vuoden verran. Olisi ihana saada jotain tuon väristä puutarhaankin.:)

      Poista
  10. Wautsi! Pitäisi kyllä itekin kutoa torkkupeitto :)
    Halit iltaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!<3 Ehdit neuloa monet peitot sillä aikaa, kun rakkaasi seilaa merillä!:)
      Halit takaisin, ja mukavaa viikkoa!<3

      Poista