perjantai 5. tammikuuta 2018

Perjantaimyyssit - DIY MoodboardkalenteriArki on pyörähtänyt käyntiin, ja lomasta jäi sairastelusta huolimatta kivat muistot, kiitos Dubain matkan. Lyhyt työviikko suo onneksi pehmeän laskun normiarkeen. Perjantaina ollaan tietenkin Perjantaimyyssitunnelmissa, tuomassa iloa ja inspiraatiota kaamoksen keskelle!Meillä on ollut monena vuonna seinällä Martta Wendelinin kalenteri, siksi kai ne kalenterit tuntuivat jo moneen kertaan nähdyiltä. Viime vuonna hankin Anna-Mari Westin seinäkalenterin, ja siitä kyllä tykkäsin. Nyt en ole ehtinyt kalentereita kaupoissa katselemaan, ja vuosikin jo ennätti vaihtumaan. Tuli ajatus askarrella oma kalenteri, nyt alkuun vain tammikuu, mutta aina kuukauden vaihtuessa uusi fiiliksen mukaan, siis moodboard ja kalenteri samassa paketissa.
Mulla on ollut vuosia tapana ottaa talteen lehdistä kaikkein ihanimmat kuvat talteen, ja ehkä vielä joskus saan jälleen leikekirjoja niistä aikaiseksi (toimiiko ne seuraavan kodin inspiskuvina, tulevaisuus näyttää..). Napakkaa piirustuspaperia pohjalle, johon sommittelin ja liimailin moodboardin kuvista, jotka miellyttävät juuri nyt. Koska on niin pimeää koko ajan, silmä ihastelee vaaleaa, lisäksi hieman vihreää, ripaus nahkaa ja rouheutta.<3 Mielessä on pari pientä juttua täällä kotona, joihin olen ajatellut tarttua tässä talven aikana...Kalenteriosan tein tietokoneella Wordia käyttäen, sieltä löytyy valmiita kalenteripohjia. Ihan yhtä nopeaa olisi varmaan väkertää kalenteriosa käsin, ainakin tällaiselle epänörtille. Aikaa kaikkeen meni silti korkeintaan tunti, suurin osa juuri koneen äärellä ihmettelyyn.
En halunnut kalenterin peittävän kuvia, joten se on liitetty moodboardin alareunaan sinitarralla. Ehkä nämä kalentereiden moodboardit päätyvät sinne leikekirjan sivuille myöhemmin! Tykkään syntyneestä kollaasista todella paljon, ja luonnollinen paikka tällaiselle kalenterille on oma työpisteeni. Minä se muutenkin olen, joka edelleen haluaa käyttää seinäkalenteria. Siitä on minusta jotenkin paljon mukavampi katsoa ja helpompi seurata, ja ennen kaikkea muistaa, mitä milloinkin on. Toki käytän kännykän kalenteria merkkaamaan omat menoni, mutta näihin seinäkalentereihin merkkaan muidenkin perheenjäsenten menoja, jotta pysyn jotenkin ajan tasalla.  Bloggari, tule sinäkin mukaan Perjantaimyysseihin linkittämällä postauksiasi, joiden sisältö on inspiroivaa, mieltä piristävää, voimia antavaa ja iloa tuovaa! Kiva idea jaettavaksi, tunnelmalliset kuvat kotoa tai luonnosta, kukat, ruokaohjeet...kaikki, mistä tulee hyvälle mielelle ja auttaa kestämään tätä kaamosta paremmin, kelpaa. Linkittämismahdollisuus on sunnuntai-iltaan saakka. Linkittäminen on helppoa: 


Mene postaukseen, jonka haluat blogistasi linkata. Kopioi osoiterivi (maalaa viemällä kursori osoiterivin alkuun ja paina control+c) kyseisestä postauksesta (huom, ei blogin etusivu). Tule sitten takaisin tähän postaukseen ja klikkaa "Add your link" nappia. Ensimmäiselle riville (Link) liität (control + v-näppäin) kopioimasi postauksen osoitteen. Seuraavalle riville (Link tittle) tulee blogisi nimi ja postauksen otsikko. Viimeiselle riville (Email) kirjoitat blogisi sähköpostiosoitteen. Tässä ohjelmaversiossa on minusta parasta, että saa itse valita kansikuvan omaan linkkiin. Ihan viimeisenä hyväksytte kaiken klikkaamalla Done!


Kiva olisi, jos liittäisit postaukseesi linkin tänne Mansikkatilan maille Perjantaimyyssien yhteyteen! 

Ihanaa viikonloppua!
Taina


p.s: Bath&Body Works -arvontaan pääset osallistumaan täällä


20 kommenttia:

 1. Mukava, kun olet päässyt irtautumaan arjesta Dubain matkalla. Kiva on tuo itse tehty kalenteri, aina sellainen ostetut voittaa. Kiva juttu tuo Perjantaimyyssit. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli!<3 Matka oli kyllä täyskymppi ja loistava tapa irtautua kotiympyröistä.:) Tulehan sinäkin mukaan Perjantaimyysseihin, vielä ehtii!<3 Vaikka kukkajutuilla...;D

   Poista
 2. Dubaihin haluaisin myös matkustaa.Meillä on valokokuvakalenteri seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso peukku Dubaille!<3 Juu, valokuvakalenterissa on samaa kuin tuossa mun väkerryksessä, tämän sai nopeammin ja matsut oli valmiina.:D

   Poista
 3. Kaunis kalenteri ja kiva kun pääsee itse päättämään kuvista :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Vähän mietin, että kehtaanko tästä edes postata, mutta minusta tuosta kalenterista tuli aika kiva...
   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista
 4. Mukava matka teillä ja kivat kuvat jälleen sinulla! Tulin mukaan tällä kertaa huumorilla ja taiteilullani :)Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Esther!<3 Sun postaus on just täydellinen Perjantaimyysseihin!<3 Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!:)

   Poista
 5. Mukava kalenteri ja kauniit kuvat. Siis joko teillä alkoi koulu? Meillä mennään vasta maanantaina. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Tosiaan, meillä on jo kaksi työpäivää takana. Mukava aloittaa pehmeällä laskulla.:D Iloista ja kukkaisaa viikonloppua, ja lempeää laskeutumista arkeen!

   Poista
 6. Todella ihana kalenteri! Ja itse tekemällä saa juuri oman oloisen kalenterin. Inspiskuvia vaihdellen! 😊
  Dubai näkemättä ja kokematta, joten kiva nähdä ja lukea sinun tuntemuksia sieltä.

  Suloista viikonlopun tunnelmaa ja valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Ihana, kun ymmärrät!<3
   Aika yllättävä oli tuo Dubai mullekin, en ollut osannut siitä oikein haaveilla. Voisin mennä uudelleenkin mielelläni.:D

   Valoa! Sitä täällä todella kaivataan! Kiitos postauksesi tuomasta valosta ja ilosta!<3

   Poista
 7. Oletpa askarrellut kerrassaan hienon kalenterin. Tyyliltään se sopii juuri hyvin teidän kotiin. Meiltäkin puuttuu vielä seinäkalenteri ja mies sitä meillä eniten kaipailee. Haluaisi kai tietää, milloin ja missä se vaimo kulloinkin luuraa ja liikkuu. Hyvää Loppiaista Sinulle, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Krisse!<3 Välillä olen kokeillut olla hetken ilman seinäkalenteria, mutta jotenkin mua auttaa hahmottamaan ja muistamaan paremmin, mitä milloinkin on, kun välillä näkee kokonaisuuden nenän edessä.:) Ymmärrän siis miestäsi!;D
   Ihanaa viikonloppua, ja tsemppiä töihin ja opiskeluihin Krisse!<3

   Poista
 8. Aikas kiva idea :) Meillä ei tänä vuonna seinäkalenteria olekaan kun viime vuonna se jäi lähes käyttämättä. Katsotaan pärjätäänkö ilman vai alanko askartelemaan :) Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu!<3 Katoavaa kansanperinnettä taitaa olla seinäkalenteritkin.:)) Mulla on pakko olla, olen huomannut. Muuten alan unohtelemaan, enkä hahmota kokonaisuutta.:D
   Mukavaa loppiaista ja viikonlopun jatkoa!

   Poista
 9. Ihana idea! :)
  Kiitos vinkistä.
  Tunnelmallista iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina!<3 Vaatimaton idea, mutta auttaa mua arjessa.:D
   Iloa viikonloppuusi!<3

   Poista