maanantai 20. marraskuuta 2017

Kukilla marraskuun ankeutta vastaan



Perjantaimyysseissä taisin jo sanoa, että kyllä ne kukkaset on mielestäni parasta lääkettä ankeuteen. Vaikka Kukkailottelut on vielä hetken tauolla, en ole päässyt eroon tavastani hakea kerran viikossa jotain kaunista maljakkoon. Enhän edes haluaisi luopua tästä tavasta, luovun mielummin jostain muusta!





Nykyään taidan enimmäkseen vältellä keskustaan menoa (suurin osa käyttämistäni palveluista löytyy lähempääkin), mutta viime viikolla käytin kuopusta keskustassa parturissa. Siinä häntä odotellessani poikkesin Kukka ja Sisustus Neilikkaan, ja sieltä ovat nämä kuvien kukkaset peräisin.  Ihan mielettömän iso ja kaunis krysanteemi (jonka minä ajattelin olevan dahlia) kiinnitti ensin huomioni, sitten tummat leinikit ja anemonet...Pitkästä aikaa halusin kukat ilman sitomista. Kotona asettelin ne pariin pieneen pulloon ja kolmeen maljakkoon, ja kokosin kaiken metallitarjottimelle.






Siinä ne nyt ilahduttavat keittiön pöydällä joka kerta, kun sinne poikkean tai käännän pääni kohti keittiötä tässä olohuoneen puolella. Jos marraskuun harmaus ja pimeys ahdistaa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan kukkien parantavaa vaikutusta.<3 Jos kukatkaan eivät auta, ehkä ajatus siitä, että ihan pian päivät alkavat jälleen valostumaan, nostaa mielialaa. Siihen hetkeen on enää kuukausi!







Iloa viikkoosi!<3
Taina

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Vaikka anemonet ja leinikit ovat yleensä lyhytikäisiä, ovat nämä vielä suht hyvässä kunnossa viikon jälkeen ostosta. Yhden leinikin leikkasin niin, että se nojaa pullon kaulaan, sillä siltä retkahti niskat.;D

      Poista
  2. Upea nuden sävyinen krysanteemi hapsureunoineen ja samettisen kauniit tummat anemonet ja jaloleinikit!
    Teräksensinisiä piikkiputkia löytyy minunkin vaasistani nyt!
    Marraskuun lumoa näissä kukissa!

    Mahtavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Tarjottimen kukista on ollut paljon iloa ja kauneutta tälle viikolle, ja yhä edelleen, vaikka hain kukat viikko sitten.:)

      Poista
  3. Wau todella upea asetelma ka upeat kuvat. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!<3 Kukkien kuvaaminen on niin <3<3<3.:)

      Poista
  4. Kaunis asetelma ja kauniit kuvat. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Ihana idea laittaa tarjottimelle monta pientä maljakkoa / vaasia :)
    Valoa ja lämpöä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!<3 Joskus viime vuonna tuli useinkin tehtyä tällaisia pullo/maljakko tarjottimia, mutta viime kerrasta on aikaa.:) Kivaa vaihtelua kukkien esillepanoon.:)
      Samaa sinulle!<3

      Poista
  6. Ihanat kukat! Olen viimeaikoina jotenkin todella ihastunut tuohon anemoneen... Itsekin käyn keskustassa tosi vähän, viimeksi kun kävin niin tarkoituksella juuri tuossa samaisessa Kukka ja sisustus Neilikassa:) Välillä Karisman kukkakaupasta otan myös mukaan muutaman irtokukan ja oksan. Karismassa tulee käytyä useammin kun se on täällä meidän huudeilla:)) Josko ehdittäis ennen joulua gölögeille tai joulukahveille satamaan tms...<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Mulla tää anemoneihastus on vanhempaa perua...Muistelen, että mulla on täällä blogissa neljän vuoden takaa kuvia anemoneista, joista tulin silloin tietoiseksi.:) Mulla on seurannassa sellaisia insta-tilejä, joissa usein käytetään mm. anemonea, dahlioita tai ehkä noita krysanteemeja..Aivan mielettömiä kimppuja!<3
      Mulla keskustan paikat on juurikin Neilikka ja Sokos. Töissä oli tästä tänään puhetta. Moni kokee samoin. Parkkipaikat on törkeän hintaisia keskustassa ja kun sinne lähtee, aikaa tuhraantuu aina. Hyvähän se on suosia lähipalveluita, tosin ymmärrän keskustan yrittäjien huoltakin...
      Olisi superkiva tavata!<3

      Poista
  7. Kukat on kyllä ihana arjen ilostuttaja. Niistä riittää hyvää mieltä ja kauneutta niin monelle päivälle, että sanoisin niihin pistetyn rahan olevan hyvä sijoitus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Tuula kanssani täsmälleen samaa mieltä!<3 Ehkä näillä saa jopa jonkun lisävuoden tai -kuukauden elinikään.;D

      Poista
  8. Multa puuttuu joku kukkakyky, kun en koskaan kaupassa keksi, mitä haluan. Tai jos olenkin keksinyt jotain ennakkoon, on ihan varma, ettei sellaista kaupasta löydy (koska olen aina väärään vuodenaikaan liikkeellä väärien mielikuvieni kanssa).
    Viikonloppuna kylläkin ilahduin, kun Prismasta (oletko muuten joskus kuullut ko. kaupasta :D) löysin ison kimpun eukalyptuksen oksia alle neljällä eurolla. Niistä sain kivasti vihreää Oliivipuun tilalle eteiseen. (Tein ison virheen ja menin antamaan Oliiville vettä, josta se suuttui ja alkoi varistaa lehtiään ihan urakalla, joten siirsin sen takaisin ulos ja siellä se nyt näyttää viihtyvän. Ihme puu.)

    Mun mieltä lämmitti ajatus päivien pitenemisestä. Enää kuukausi, oujee!

    Ps. Ihanan pehmeiltä ja lämpimiltä näyttää taljat tuoleissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, mulla on monesti ihan sama! Se, mitä olen etukäteen suunnitellut, ei kuitenkaan toteudu. Olen alkanut mennä kukkakauppaan enemmän avoimin mielin, tyyliin, katsotaan, mihin ihastun.:) Nyt ne oli nämä kukkaset!
      Onpas ollut edullisia eucalyptuksen oksia! Ei täällä vaan...Voisin ostaa nipun ja tehdä niistä vaikka kranssin.:) Voi, tykkäisin niin paljon oliivipuusta, mutta minun hoidossa ne kuolee kesän lopulla - viimeistään.:P

      Kiitos Annukka ihanasta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!<3

      Poista
  9. Tosi kiva idea asetella kukat moneen maljakkoon. Ryhmänä näyttävät ihanilta.
    Mukavaa tiistai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Mulla on aika paljon kaapissa erilaisia pulloja juuri tätä varten, samoin pieniä maljakoita.:)
      Iloa loppuviikkoon Outi!

      Poista
  10. Kukat poikkeuksetta piristävät vuodenajasta riippumatta :) Aivan upea tuo iso krysanteemi, en olekaan tuollaista ennen nähnyt! Ja totta tosiaan, päiväthän alkavat kohta jo pidentyä, miten ilahduttava ajatus pelkästään jo valokuvaamisen kannalta :) Kivaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia!<3 Tuo on kyllä niin tosi, nimittäin olen ollut ihan ärsyyntynyt tästä valon vähyydestä! Vaikka mulla on hyvä, valovoimainen, objetiivi, en tykkää kuvata vähässä valossa, saatika jalustalla ja salamalla. Jos luonnonvalo ei riitä, jätän yleensä kuvaamisen kokonaan. Pian saa taas räpsiä just silloin, kun huvittaa!<3

      Poista
  11. Very fine shots and very beautiful flowers...!

    VastaaPoista
  12. Niin kaunis kimppu! Ja kauniisti asettelit sen tarjottimelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!<3 Tykkäsin kovin itsekin näistä, nyt on uudet kukkaset.:D

      Poista