perjantai 10. marraskuuta 2017

Perjantaimyyssit - Isänpäiväkattaus



Isänpäivä on ylihuomenna. Perinteisesti olen paistanut ruoaksi naudanlihapihvit ja leiponut jotain hyvää jälkkäriksi. Pitkästä aikaa käytin pienen hetken kattauksen suunnitteluun etukäteen. Harjoittelun jälkeen varsinainen kattaminen käykin hetkessä. Hieman meidän miesväki kyllä nauroi näille mun harjoituksille.;)





Koska kyseessä on kattaus isää ajatellen, valitsin tummia, metsäisiä, sävyjä. Lautasten alle saivat jäädä mustanpuhuvat huopa-aluset. Katelautaset ovat vihreää lasia ja varsinaiset lautaset ruskeakuvioiset. Uudehkot kulhot ovat jälkiruokaa varten. Laseiksi valitsin kirkkaat Ultima Thulet. Nekin voisivat kuulua meidän kodin suomalaisten suosikkiesineiden joukkoon! Satulta joululahjaksi saamani servetit renkaineen sopivat tähän värimaailmaan täydellisesti.






Yllätys, yllätys, Urna-maljakko sai tuoreet kukkaset Villiviinistä, ja minkälaiset!<3 Ihastuin kovin persikanvärisiin eustomoihin, joiden sisällä häämöttää tumma keskusta. Myös värjätyt eucaluptykset tuovat kimppuun kivan säväyksen. Illan valot eivät tietenkään tee oikeutta kukkien väreille.






Kiitos jälleen ihanat, jotka osallistuitte viime viikonlopun Perjantaimyysseihin!<3 Tule sinäkin linkittämään Perjantaimyysseihin hyvänmielen postauksia, tunnelmapläjäyksiä, kaikkea sitä, mikä tekee näistä synkän vuodenajan viikonlopuista iloisempia, kauniimpia, inspiroivempia! Tarkat linkitysohjeet löytyvät täältä.





Kivaa viikonloppua ja iloista isänpäivää!
Taina

27 kommenttia:

  1. Vau, upea tuo Urna -maljakko, ihanan metsäisen värinen. Mukavia isänpäiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!<3 Mukavaa isänpäivää Barcelonaan, jos sitä vietätte huomenna!:)

      Poista
  2. Kaunis on kattaus <3 Ehkä joskus minäkin jaksaisin panostaa kattaukseen...ehkä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Musta on tullut ihan laiska kattaja!;D Mut joo, siömänruoka on melkein yhtä tärkeää kuin se oikea ruokakin.:)

      Poista
  3. Onpa kaunis kattaus, ihana tunnelma.
    Mukavaa isänpäivää teidän perheen isille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Lämmin rutitus sulle tänä päivänä.<3
      Kivaa isänpäivää teidän perheeseen!:)

      Poista
  4. Voi kun kaunis kattaus <3
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!<3 Oikein ihanaa ja tunnelmallista viikonloppua1<3

      Poista
    2. Kiitos <3 Perjantaimyyssit tulevat kohtapuolin... :)
      Iloa alkavaan uuteen viikkoon <3

      Poista
    3. Kiitos!<3 Hienoa, ehdit vielä mukaan Perjantaimyysseihin!<3
      Kivaa viikkoa!:)

      Poista
  5. Kauniin kerroksellinen kattaus!
    Pidän kovasti noista lautasista! :)
    Persikan sävyiset eustomat ovat hurmaavia, aina!
    Meillä niitä saa kerrattukukallisina paikalliselta viljelijältä.
    Tänä syksynä vain tuo persikkainen ollut kiven alla.

    Ihanaa viikonloppua ja isänpäivän viettoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Sekä aluslautaset, että varsinaiset ovat tietenkin kirppisostoksia.:) Tykkään itsekin noista paljon, mielummin laittaisin häälahjalautaset kiertoon, kuin nämä.:P No, onneksi ei ole vielä ollut niin ahdasta kaapeissa, että olisi pitänyt luopua Vanolja-astioista, jotka eivät juuri nyt tunnu niin mieluisilta!;D

      Kerrottuna tuo eustoma on varmasti vielä upeampi!<3 Laitahan kuvaa joskus, kun osuu kohdalle!:)

      Ihanaa viikonloppua ja isänpäivää samoin!<3

      Poista
  6. Kaunista! Nyt iskän kelpaa! Olen alkanut lämmetä Ultima Thulelle ja se toimii tuossa kattauksessa. 💖 Ihanaa isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!<3 Mä lämpinin Ultima Thulelle jo pari vuotta sitten.;D Meillä oli kaksi noita "olutlaseja" lahjaksi saatuna, ja sitten alkoi tuntua, että olisi kiva saada niitä lisää. Ku kirpparilla tuli sopivasti niitä vastaan, ostin ajelehtimasta, eikä ole harmittanut.:)

      Iloista isänpäivää!<3

      Poista
  7. Onpa kaunista! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!<3 Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää!:)

      Poista
  8. Kaunis kattaus Taina. Vihreä sopii niin hyvin beigen sävyihin. Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Vihreä, hiekka, harmaa, valkoinen ja hieman mustaa, siinä taitaa olla mun lempiväripalettini.:) Ei kovin värikästä.:P
      Ihanaa viikonloppua sinulle ja iloista isänpäivää!<3

      Poista
  9. Kaunis kattaus! Mä ajattelin, että pääsen helpolla ja vien kaikki syömään. Pitää vaan keksiä minne ja se on aina yhtä vaikeaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Ulkona syöminen on aina hyvä vaihtoehto!<3 Mies juuri hiljattain mainitsi, etten ole pitkään aikaan paistanut meille pihvejä, ja silloin lupasin, että isänpäivä sitten!:) Lahdessa on muuten El Toro -niminen ravintola, jossa saa aivan taivaallisen hyvää pippuripihviä.<3 Oi, vesi herahti kielelle!:P Pitäis kai keksiä jotain iltaruokaa...

      Poista
  10. Onpa kaunis kattaus! Me järjestetään meillä huomenna isänpäiväbrunssi. Nyt kaipaisin kyllä kauneutta ympärilleni. Pitänee yrittää tsempata kattauksen kanssa ja aloittaa suunnittelu jo tänään.
    T: aina viime tipassa ja kiiressä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Brunssi on ihana juttu!<3 Mä ajattelin paistaa vohveleita aamupalaksi, se melkein vastaa brunssia. Oma isäni asuu Kainuussa ja appiukkoni kuoli pari vuotta sitten, joten viime vuosina olemme viettäneet isänpäivät ja äitienpäivät oman perheen kesken. Ihan tuli tässä kirjoittaessa ikävä niitä vuosia, kun appivanhempani olivat elossa ja omat vanhempani asuivat vielä täällä Lahdessa...

      Helpoin tapa loihtia kauneutta mielestäni on hankkia kimppu kukkia!:) Isänpäivään sopisivat mielestäni vaikka männynoksat maljakkoon ja käpyjä...Saattaa kyllä olla, että sitten ruokapöydässä olisi metsän öttiäisiä myös.;D

      Rennosti vaan, yhdessäolosta nauttien!<3 Ihanaa isänpäivää Minna!<3

      Poista
  11. Kaunis kattaus!
    Onneksi meillä mies ei aina tiedä mitä kaikkea touhuan yksin...kun inspis iskee, niin silloin on toimittava ;)
    Yleensä se iskee kun olen yksin kotona ja on aikaa miettiä noita blogijuttuja.
    Tuo Urna maljakko on upea! Pitäisi minunkin käydä katsomassa sitä vielä livenä ja sitten esittää toivejoulupukille. Eikös tuo maljakko ole aika kookas?
    Leppoisaa viikonloppua Taina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Oli aika huvittavaa, sillä jouduin jättämään kattauksen pöytään, kun lähdin kiireessä viemään tavaraa kirppikselle myyntiin ja siitä kurvasin ruokakauppaan, joten kaikki kolme olivat ehtineet todeta, että äiskällä on taas ollut blogijuttu tekeillä. Kun tulin kotiin, kamat laitettiin pikaisesti kaappiin, ja huomenna kattaus onkin sitten nopeasti valmis!:)))

      Urna on tosiaan aika kookas. Tuossa olkkarinpöydällä (se arkku, joka teilläkin on), minua häiritsi hieman ne metalliset helat yhdessä maljakon kanssa. Kyllä mä varmasti sitä olkkarissakin tulen pitämään, mutta nyt se tuntuu asettuneen keittiöön.:) Lahden Sokoksessa on mobiilimarrastarjous, yksi kodinosaston tavara -30 prosenttia! Tänään siellä pyöriessä tuli mieleen, että jos olisi se MIng (googlaa!) myynnissä, voisin hommata sen tuolla alennuksella...Meinaa vissiin ihan karata käsistä!;D Se Ming on mielestäni kapeampi ja valkoinen versio samasta maljakosta.:)

      Ihanaa viikonloppua Ellen!<3

      Poista
  12. Nyt on juuri oikea aika kotoilla, nautiskella kynttilöistä ja tulista uuneissa. Sukkaa neuloen harjoitettu mindfulness on parasta ja toviksi kirjaan uppoutuminen. Olen yrittänyt keskittyä hetkeen ja näin saada nautintoa pidemmäksi. Eilinen tuntui ihanan pitkältä yhteisten kokkailujen ja lautapelin myötä. Mutakakku maistui makelta. Marrasfiilistelyä sanoin! Tuija

    VastaaPoista